Strafke
header-stripes

Nieuws

Mwoe nog e daske plaseire en ien binnen drein?

vrijdag 24 januari 2020

'T is allemoal gin hoarsnijes op ne kletskop, joenk zen in deize tèd. Vruger jeugdkafeis, dancings en discotheike be den hoep in Sintruin. Na bekan niks mee. Alien een barak op het monnebruurplein. Allewijl moet oos joenkhèd al no Hasselt of Boemerskonte om e daske te plaseire. Ze hubbe van oos spellemente van vruger winkels, kaberdoesjkes, burous, appartemente en zelfs parenclubs gemok... Wa ’n sirrek.

Lees meer →

Het kan vriezen tot -7°

donderdag 23 januari 2020

Het wordt een ijskoude nacht. Tot minus 7°. Waar mist opduikt, bestaat de kans dat die zal aanvriezen. Ook is het oppassen voor CO-vergiftiging. Een gewaarschuwd mens is er twee waard.

Lees meer →

Bestuur maakt kennis met nieuwe CEO Punch

donderdag 23 januari 2020

Burgemeester Veerle Heeren en schepen voor economie Jo Francois ontmoetten vandaag de nieuwe CEO van Punch: Jorge Solis.

Lees meer →

Lichtjes in het Park: 3500 kledingstukken

donderdag 23 januari 2020

‘Lichtjes in het Park’, het evenement dat eind vorig jaar van het park een warmere plek maakte, was weer een succes. Honderden Truienaren kwamen langs met zakken afgeladen vol sjaals, mutsen, jassen en andere winterse kinderkledij. Die worden nu verdeeld over organisaties die de kledingstukken zullen bezorgen aan ouders voor wie het financieel niet zo voor de dag gaat.

Lees meer →

Vlaggen en spandoeken voor carnaval

donderdag 23 januari 2020

"Het zotste seizoen van het jaar komt eraan! Om helemaal in de carnavalsstemming te komen, hebben we onze stad deze week versierd met 200 vlaggen en spandoeken. Laat de carnavalsactiviteiten nu maar beginnen!," zo lezen we op de facebook pagina van het stadsbestuur.

Lees meer →

Nog geen extra Japanse toeristen in onze stad

donderdag 23 januari 2020

De intentie van de Japanse bazen van STVV en het stadsbestuur om meer Japanse toeristen naar Sint-Truiden te lokken, heeft nog geen vruchten afgeworpen. Misschien dat het nakende bloesemseizoen soelaas brengt.

Lees meer →

Werken in Het Vinne stopgezet

donderdag 23 januari 2020

De saneringswerken in het natuurdomein Het Vinne zullen serieuze vertraging oplopen. Want ze zijn stopgezet omdat de bodem van het meer nog te nat is.

Lees meer →

Heeren en Mas riskeren hun leven voor carnaval

woensdag 22 januari 2020

Een burgemeester en een schepen voor carnaval die zelf de ladder opkruipen om het nieuwe carnavalseizoen in Sint-Truiden te afficheren. Je ziet het niet elke dag.

Lees meer →

Baskettruitjes voor Senegal

woensdag 22 januari 2020

Mooie geste van Femina Habac. De basketbalclub schonk maar een 'vracht' truitjes, goed voor acht ploegen aan Senegal.

Lees meer →

Kater is terecht

woensdag 22 januari 2020

De kater van Lieve Nijs is terug. Eigenares en troeteldier zijn er superblij mee. Met dank aan iedereen die hielp zoeken of mee uitkeek naar de verloren poes.

Lees meer →

Plopsaqua communiceert: op schema

woensdag 22 januari 2020

Vanuit Plopsaqua bereikte ons het bericht dat de werken in Landen-Hannuit nog altijd helemaal op schema zitten. De eerste fase is intussen afgerond. In het najaar gaat het waterparadijs dus open.

Lees meer →

7de nacht van de Jarretel komt eraan

woensdag 22 januari 2020

"Het is weer tijd voor een top feestje, aldus Evi Mousseau, lid van de carnavalsgroep de Jarretel. "Let wel op er is een nieuwe locatie, maar zelfde goede sfeer en ambiance en natuurlijk alle jarretellen die klaar staan om er ook voor jullie een geweldige 7e Nacht van de jarretel van te maken!

Lees meer →

Stad zoekt figuranten voor promofilmpje!

woensdag 22 januari 2020

Heb jij zin om te figureren in een filmpje van de stad? Het stadsbestuur is nog op zoek naar mensen die: - op zaterdag 25 januari tussen 9u15 en 11u15 kunnen figureren als bezoeker van de Haspengouw Markt; - op woensdag 29 januari tussen 14u15 en 15u30 kunnen figureren als bezoeker van domein 't Speelhof. Wil je graag meedoen? Stuur dan een chatbericht of stuur een mailtje naar info@sint-truiden.be. Dan bezorgen we je de nodige praktische info!

Lees meer →

Maar liefst vijf inbraken in auto's

woensdag 22 januari 2020

Afgelopen weekend vonden er op 5 locaties in de Politiezone diefstallen uit voertuigen plaats. Wie iets verdacht gemerkt heeft, kan dat nog altijd doorgeven via 011-70 19 11. Hierbij nog enkele tips.

Lees meer →

Verlengingen in De Roxy

woensdag 22 januari 2020

Sinds 16 januari speelt ‘Van de kant in de gracht’ in het Limburgse amusementstheater. Een sexy comedy van Walter Van De Velde met Manoe Frateur uit ‘De Buurtpolitie’, Christel Vanschoonwinkel bekend van ‘Spoed’ en ‘De Kotmadam’ en Gunter Reniers die rollen speelde in o.a. ‘Wittekerke’en ‘Hallo België’

Lees meer →

Kerkhof Ordingen in het groen

woensdag 22 januari 2020

De oude begraafplaats van Ordingen heeft de jongste maanden een serieuze metamorfose ondergaan. Het kerkhof veranderde letterlijk van grijs in groen.

Lees meer →

Bart Janssens geen T2 meer bij KV Mechelen

dinsdag 21 januari 2020

Deze middag kondigde KV Mechelen aan dat Frederic Vanderbiest, voorheen assistent-trainer bij KV Mechelen en T1 bij RWDM, opnieuw achter de Kazerne aan de slag gaat. In onderling overleg werd het contract van Bart Janssens, die sedert september 2019 assistent was van hoofdtrainer Wouter Vrancken, opgezegd. Bart was voorheen trainer van ASV Geel en de beloften van STVV.

Lees meer →

Yvette, Celine en Amelie in 'Familie' bij Pol Stas

dinsdag 21 januari 2020

Bij toneelgroep Pol Stas gaat vanaf donderdag met 'Familie' de tweede productie in hun jubileumjaar in première. 'Familie' is een beklijvend familiedrama dat nazindert tot het laatste woord. Een unicum in de geschiedenis van de befaamde toneelgroep is dat Yvette Pletsers samen met haar dochters Celine en Amelie op de planken staat in de Bogaard. Avondvoorstellingen zijn er op donderdag 23, vrijdag 24, zaterdag 25 januari om 20u15. Namiddagvoorstelling is er op zondag 26 januari om 15 uur. Info voor tickets bij Uitbalie CC de Bogaard 011/70 17 00. Kaart per voorstelling 12 euro (studenten 6 euro).

Lees meer →

All4Dogs snelt Spanje ter hulp

dinsdag 21 januari 2020

Voor de tweede keer in een jaar snelt All4Dogs Spanje ter hulp. Door het noodweer daar zitten opvangcentra voor honden andermaal in de problemen. Gisteren vertrok een team met hulpgoederen richting het Zuiden.

Lees meer →

Truiense Kathy Lafosse getuigt over storm 'Gloria'

maandag 20 januari 2020

Kathy Lafosse, die in de buurt van Valencia woont, getuigt op facebook over de storm 'Gloria' met 8,44 meter hoge golven (een record!) op de stranden van Valencia en Alicante. "Rukwinden, regen en sneeuw in het binnenland. Plots is het hier 20 graden minder dan vorige week. Er zit niets anders op dan in huis te blijven". Hieronder ziet een filmpje met de overstromingen op het strand Cabanyal van Valencia:

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek