Strafke
header-stripes

Nieuws

Limburgse Zorgbibvrijwilligers samen in Hotel Stayen

donderdag 19 december 2019

Op 17 december vond in hotel Stayen een informatievergadering plaats voor de vrijwilligers van Zorgbib Limburg. Zorgbib is een discipline van het Rode Kruis-Vlaanderen die ervoor zorgt dat zieken en minder mobiele mensen, bewoners van woon- en zorgcentra en patiënten in psychische centra ook toegang krijgen tot allerlei materialen zoals boeken, strips, luisterboeken, cd’s, dvd’s en spel- en reminiscentiematerialen.

Lees meer →

HIB-label voor Nauwau

donderdag 19 december 2019

Unizo Limburg heeft het 'Handmade In Belgium'-label in Sint-Truiden uitgereikt aan Rayah Wauters van Nauwau. Zaakvoerster Rayah Wauters ontving uit handen van Bart Lodewyckx, Werner Berebrouckx, voorzitter Unizo Sint-Truiden en bestuursleden Iris Houben en Carl Nijssens, het HIB label.

Lees meer →

Nieuwenhoven krijgt totaalpakket

donderdag 19 december 2019

De provincieraad heeft de stopzetting goedgekeurd van de “duurzame” herinrichting van het bezoekerscentrum op domein Nieuwenhoven in Sint-Truiden. En meteen werd een nieuwe opdracht goedgekeurd voor een totaalplan voor het hele domein en daar heeft de provincie 5 miljoen voor over.

Lees meer →

Sint-Truiden en Nieuwerkerken geven vorm aan woonbeleid

donderdag 19 december 2019

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband tussen Sint-Truiden en Nieuwerkerken dat het woonbeleid in de beide gemeente vormgeeft, ontvangt een meerjarige subsidie van 426.969 euro van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele.

Lees meer →

Lijn 23: het bieten- en fruitspoor gefilmd

donderdag 19 december 2019

Begin dit jaar presenteerde Luc De Boeck de vierdelige reeks over 100 jaar fruitgeschiedenis in Haspengouw (1880 – 1980). Amper een paar maanden later was er de bijdrage, met filmpjes en audiofragmenten, aan het gloednieuwe fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon.

Lees meer →

Druk gevuld kerst-shopweekend in Sint-Truiden!

donderdag 19 december 2019

De laatste rechte lijn naar Kerstmis is ingezet, en dat betekent een druk gevuld programma voor het komende kerst-shopweekend in Sint-Truiden! Kerstsfeer en gezelligheid tijdens Kerst rond de Markt.

Lees meer →

Een jaar “Schepen van Eenzaamheid, uniek in Limburg

donderdag 19 december 2019

Een jaar geleden werd Pascal Monette (Open VLD) in Sint-Truiden aangesteld als schepen van Eenzaamheid, het was een primeur in Limburg. Met heel veel kleine maatregelen probeert hij het probleem rond eenzaamheid in kaart te brengen en beetje bij beetje op te lossen. “Maar er is geen medicijn voor en het taboe om er over te praten is er nog altijd”, besluit hij.

Lees meer →

Truienaar Gerrit Kempeneers oogst veel succes in Bangkok

donderdag 19 december 2019

Recent werd Gerrit Kempeneers uitgenodigd door de heer Rathapol Bhakdibhumi van de Dhammanamai clinic te Bangkok. De Dhamma clinic werkt volgens de toegepaste Thaise traditionele geneeskunde en cultuur.

Lees meer →

Verrijzenis op Stayen

woensdag 18 december 2019

In januari werd hij uitgeleend aan het Schotse St. Mirren. Daarna werd het stil rond hem. En gisteren maakte hij plots weer zijn opwachting. We hebben het over Duckens Nazon, Fransman, Haïtiaan en spits.

Lees meer →

Opgepast: om 22 uur begint de treinstaking

woensdag 18 december 2019

Vanavond om 22 uur zal het treinverkeer door een 24-uren staking grondig worden verstoord. Eén op de drie treinen zal niet rijden. De staking duurt tot 22 uur donderdag. Je kan de toestand opvolgen via de daartoe geijkte kanalen.

Lees meer →

Droogte in zomer als uitzonderlijk bestempeld

woensdag 18 december 2019

De droogte van afgelopen zomer wordt door het KMI als uitzonderlijk beschouwd in 96 Vlaamse gemeenten. Met dat goed nieuws komt onze schepen van landbouw en fruitteelt vandaag op de proppen.

Lees meer →

Cadeautip! Vijf Woepe vuir 'Best Of Sacré Coeur'

woensdag 18 december 2019

Dam Dam Dam, Dam Dam Bie Doe Bie.... Zeg es Truineer, al on ne kadou gedoch? Een cd van de Sacré Coeur onder de kosboem? Om oech te amuseire de iele nach? En da vuir mar vèf woepe? Dan stot je mie van vuir? En da kump aat iel oos at.....

Lees meer →

STVV toch op zoek naar een ervaren T1

woensdag 18 december 2019

Neen, er is ook vandaag nog niks beslist over de toekomst van Nicky Hayen. Intussen vernam HLN uit goede bron dat de Japanse bazen toch op zoek zijn naar een ervaren hoofdcoach waaronder Nicky Hayen kan functioneren als T2. Eén zaak staat immers vast. Niemand in het bestuur wil de Truienaar kwijt.

Lees meer →

Snel wezen: Coca-Cola Kersttruck is er nog tot 20 uur

woensdag 18 december 2019

Ja, de Coca-Cola Kersttruck met de Kerstman en een vracht Coca-Cola aan boord staat op de Grote Markt. En hij staat er nog tot 20 uur. Je bent dus nog niet te laat.

Lees meer →

Manège klaar voor 'De Manège'

woensdag 18 december 2019

Op de foto is de site praktisch onherkenbaar. Maar het gaat hier wel degelijk over het perceel waar destijds onze stadsfeestzaal stond. Het poortgebouw is daar een stille getuige van. En blijft dat ook. De bouw van de appartementen kan begin volgend jaar starten. In de eerste helft van 2021 moet alles klaar zijn.

Lees meer →

VIDEO/PRIMEUR - Terug fietsen in Paris Sport!

woensdag 18 december 2019

Rijwielen Thys heeft momenteel een pop-up store in het voormalig pand Paris Sport, Luikerstraat 82. Het is een concept van e-bikes en wijnen van Nivoo Vinum. Iedereen is welkom tot en met 5 januari! Als je er een e-bike koopt, krijg je er trouwens nog een flinke eindejaarsactie bovenop.

Lees meer →

Dorien Schrijnemakers, rijzende ster in De Roxy !

woensdag 18 december 2019

Nog tot en met 28 december kan u in Theater De Roxy in St-Truiden lachen met de kerstkomedie ‘Vallende sterren’ van Yves Caspar met o.a. acteur Gunter Reniers. Een opvallende, frisse verschijning naast Gunter is die van musicalzangeres Dorien Schrijnemakers uit Hasselt.

Lees meer →

Nieuwe wolf onderweg naar onze provincie

dinsdag 17 december 2019

Vossen zijn al vlakbij de stad gespot, onder meer in de Fabriekstraat. Maar dat is klein bier tegenover het oprukken van groter wild in onze provincie. Denk maar aan de wilde zwjinen. Intussen lijkt er ook weer een wolf onderweg. Dat meldt de organisatie Welkom Wolf op haar facebookpagina. Een opsteker na de liquidatie van Naya die nog steeds nazindert.

Lees meer →

Tien tips voor een veilige Kerst met de kinderen

dinsdag 17 december 2019

Onze brandweerzone waarschuwt voor onvoorzichtig gedrag tijdens de eindejaarsperiode, zeker als kinderen in de buurt zijn. Vandaar dat ze tien tips heeft, die ze u zeker niet wil onthouden.

Lees meer →

Wegwerpbekers zijn voltooid verleden tijd

dinsdag 17 december 2019

Voortaan geen wegwerpbekers meerop evenementen in onze stad. En ook geen drank meer in flesjes of blikjes. Dat is een nieuwe wetgeving die vanaf januari van kracht wordt.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek