Strafke
header-stripes

Nieuws

Morgen begint de kermis! Joepie…

donderdag 22 augustus 2019

Vrijdag begint de kermis en die brengt niet alleen leute en plezier voor jong en oud maar ook verkeersproblemen met zich mee. De politie lijstte alle maatregelen voor ons op.

Lees meer →

Het gevaar van hoogspanningslijnen

donderdag 22 augustus 2019

Werken onder een hoogspanningslijn gaat gepaard met meer dan één gevaar. Toch hebben veel mensen nog een vals gevoel over hun eigen veiligheid. Vlak voor de plukperiode zetten het stadsbestuur van Sint-Truiden en transmissienetbeheerder Elia daarom een sensibiliseringscampagne op getouw om ongevallen met elektrosering en elektrocutie te vermijden.

Lees meer →

Kanaries shoppen in Duitsland

donderdag 22 augustus 2019

De transfercarrousel geraakt in overdrive op Stayen. Gisteren legden Jhonny Lucas (19) en Tatsuya Ito (22) hun medische proeven af, vandaag is de kans groot dat zij op het trainingsveld het gezelschap krijgen van Mory Konaté.

Lees meer →

Loonse kinderen betrokken bij Nederlandse kettingbotsing

woensdag 21 augustus 2019

Een bus met kinderen uit Borgloon raakte woensdagmiddag betrokken in een kettingbotsing in Nederland. Alle inzittenden zijn ongedeerd.

Lees meer →

Een Braziliaan voor STVV

woensdag 21 augustus 2019

Jhonny Lucas (volledige naam: Jhonny Lucas Flora Barbosa) is een Kanarie. De Braziliaanse defensieve middenvelder komt over van Paraná Clube, een tweede klasse club uit zijn geboorteland.

Lees meer →

Geen poepzakjes bij? Volgende week gas-boete

woensdag 21 augustus 2019

Hondenpoep is één van die dingen, die heel wat personen als storend ervaren. De aanwezigheid van hondenpoep op straten en pleinen is allerminst een fraai beeld. Zowel inwoners, die zelf geen hond hebben, als hondenbaasjes zijn het hierover eens. Op de grond hoort geen str…

Lees meer →

Architect Puck Claes vraagt stopzetting werken Manege

woensdag 21 augustus 2019

In een open brief via facebook vraagt Puck Claes om de afbraakwerken aan de vroegere stadsfeestzaal onmiddellijk stop te zetten. “Niet nodig”, zegt het stadsbestuur, “er is geen gevaar voor de volksgezondheid.”

Lees meer →

Vandaag Midweek Boutique met modeshow & Happy Hours

woensdag 21 augustus 2019

De Midweekfeesten zijn bijna op hun einde. Vandaag is het de voorlaatste editie van dit seizoen. Op het programma 'Fashion & Cocktail Party' en aangename temperaturen. "Van 19 uur tot 21 uur is het Happy Cocktail Hours, twee halen = één betalen", aldus de organisatie. Kledingzaken Decadence de Luxe en Caleche zullen vanaf 21 uur hun nieuwste herfstcollectie showen tijdens een bijzondere modeshow.

Lees meer →

Zorgbedrijf Sint-Truiden zoekt seniorenbuddy’s

woensdag 21 augustus 2019

Help je graag mensen? Wil je de vertrouwenspersoon worden voor een senior in een moeilijke situatie? Dan ben jij de seniorenbuddy die we zoeken!

Lees meer →

Nog één maand, en de Trudofeesten zijn er!

woensdag 21 augustus 2019

Nog 31 keer slapen en dan barsten in Sint-Truiden de zevenjaarlijkse Trudofeesten los. Blikvanger hierbij is “Trudo en Amélia”, de sprookjesachtige spektakelmusical op de Grote Markt. Een maand vóór de opvoering gunde de stad een inkijk in enkele scènerepetities van de veelbelovende opvoering, waarin nationaal bekende acteurs en lokaal talent zij aan zij te zien zullen zijn.

Lees meer →

Organisatoren Bal Marginal in zwembad De Born

dinsdag 20 augustus 2019

De organisatoren van Bal Marginal pakken origineel uit met hun foto voor hun jaarlijks evenement in Zomerclub De Leopold. "Iedereen heeft nog wel herinneringen aan het zwembad, dus waarom niet daar onze foto", klinkt het bij de vriendengroep. Bal Marginal gaat dit jaar door op zaterdag 21 september.

Lees meer →

Wim Stassart en Kyara Lavigne kronen zich koninklijk

dinsdag 20 augustus 2019

Op donderdag 15 augustus vond op de schuttersweide het jaarlijks koning schieten plaats op de hoge wip bij de Sint-Sebastiaans Gilde Duras. Naast de graven van Duras hebben ze er nu ook een koning, Wim Stassart en een prinses, Kyara Lavigne.

Lees meer →

Gilde der Loonse Wynluyden organiseerde wijnterras

dinsdag 20 augustus 2019

Ondanks het minder goede weer kwamen vorige zondag toch veel liefhebbers genieten van heerlijke Haspengouwse wijnen en lekkere hapjes in de schaduw van het prachtige wijnkasteel en wijnhoeve De Clee in Kuttekoven.

Lees meer →

306 kilometer voor het goeie doel.

dinsdag 20 augustus 2019

Vanuit het Lievenshof in Nieuwerkerken vertrekken heel wat wielertoeristen voor hun zondagse tocht door Vlaanderen, en soms zelfs veel verder. Een aantal van de fietsers vatte het plan op om een extra lange tocht van meer dan 300 kilometer af te leggen op OLV-Hemelvaartsdag. Hun tocht koppelden ze ook meteen aan een goed doel.

Lees meer →

De ene zijn dood is de andere zijn brood

dinsdag 20 augustus 2019

Overal in Haspengouw zijn ze vandaag begonnen aan de perenpluk. En die zou wel eens beter kunnen meevallen dan eerst gedacht: minder brandschade en in Italië valt de oogst dan weer tegen, en ook dat is voor Limburg goed nieuws.

Lees meer →

Wandeling als eerbetoon aan Jonas Vlayen

dinsdag 20 augustus 2019

Op zondag 1 september organiseren ouders en vrienden van de vermoorde Jonas Vlayen samen met volleybalclub BEVO een wandeling als eerbetoon aan Jonas. Ze willen zoveel mogelijk mensen even laten stilstaan bij dit zinloos geweld. Alle steun is welkom.

Lees meer →

Volgende vrijdag, creatief bezig zijn met kruiden

dinsdag 20 augustus 2019

Het Kasteel van Nieuwenhoven inviteert je op een ganse vrijdag werken aan en met kruiden.

Lees meer →

Brand bij Bebat in Tienen: veel rookontwikkeling

dinsdag 20 augustus 2019

In de Walstraat op het industrieterrein Grijpenveld in Tienen is gisterenavond rond 20.30 uur brand uitgebroken in een opslagplaats van Bebat, het bedrijf dat batterijen inzamelt, sorteert en recycleert.

Lees meer →

Het dierenasiel vraagt uw hulp

dinsdag 20 augustus 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden roept de hulp van de bevolking in: ze hebben natvoer voor katten en honden nodig.

Lees meer →

De Blauwe Vogel lokt 4000 Vlamingen in Oostendse arena

dinsdag 20 augustus 2019

Meer dan 4.000 nieuwsgierigen zakten afgelopen zondag af naar Versluys Dôme, de basketarena in Oostende. Reisbureau de Blauwe Vogel organiseerde er een gratis infodag over drie specifieke cruises: de Noorse Fjorden, Baltische Staten en Kroatië. Een zeldzame gebeurtenis in het tien-jarig bestaan van Versluys Dôme. "Dat hadden ze nog niet dikwijls meegmaakt", klinkt het.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek