Strafke
header-stripes

Nieuws

Landelijke Gilde en Triamant Haspengouw tuinieren “warm”

dinsdag 16 juli 2019

De Landelijke Gilde van Velm werkt samen met Triamant aan het principe van de “Warme Tuin”. Dat is geen klassieke volkstuin of zorgtuin, het is een mix van beide. Uiteindelijk is het sociaal contact van het samen tuinieren veel belangrijker dan de oogst van de tuin.

Lees meer →

Daniel Schmidt zonet op Stayen gearriveerd

dinsdag 16 juli 2019

STVV's nieuwe doelman, de Japanner Daniël Schmidt (27), is zonet op Stayen gearriveerd. Hij is klaar om de strijd aan te gaan met Kenny Steppe.

Lees meer →

KVM, Wouter, Rob en Jan (voorlopig) Europa in

dinsdag 16 juli 2019

De olifant heeft een muis gebaard. Ondanks de operatie 'Propere Handen' mag KVM niet alleen in de eerste klasse aan de slag maar mag de club ook Europa in.

Lees meer →

Vacatures bij brandweer en stad

dinsdag 16 juli 2019

Er zijn een aantal vacatures vrij bij de stad Sint-Truiden en de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Meer bijzonderheden vindt u hieronder?

Lees meer →

INE opent Haspengouw Ziiingt

dinsdag 16 juli 2019

Radio Guga en Jelle Cleymans staan op de affiche van Haspengouw Ziiingt van komende zaterdag 20 juli. Maar de eer om het podium muzikaal te openen is voor Ine, een straffe madame van bij ons.

Lees meer →

GSM achter stuur blijft een probleem

dinsdag 16 juli 2019

Wijkteam West organiseerde zopas een verkeersactie. Opvallend was dat toch weer 7 bestuurders een pv kregen voor GSM-en achter het stuur.

Lees meer →

Open wijnweekend bij Gloire de Duras

dinsdag 16 juli 2019

Gloire de Duras organiseert op zaterdag 20 en zondag 21 juli haar tweede wijnweekend. Afspraak in hun nieuwe wijnloods in Wilderen van waaruit er ook rondleidingen gebeuren, onder meer aan het toch wel bijzondere clos in het Kasteel van Duras.

Lees meer →

Truienaar Milan Paulus wint rode trui

dinsdag 16 juli 2019

Milan Paulus (17) keert huiswaarts van de Tour de Valromey met de rode trui voor het tussenspurtklassement. In het algemeen klassement eindigde hij 3de. Van een talent gesproken.

Lees meer →

Ook Pol Garcia Tena weg?

dinsdag 16 juli 2019

Zal Pol Garcia Tena STVV vooralsnog verlaten? De kans bestaat. Het zou alvast een flinke streep zijn door de rekening van de club, het team en Marc Brys.

Lees meer →

PIT 2019: kunst, workshops en zomerse muziek

dinsdag 16 juli 2019

De eerste editie van PITfestival trok vorig jaar met oa De Kreuners 10000 man naar de Grote Markt van Sint- Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleiner aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo’s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten, en natuurlijk niet te vergeten: geweldige muziek met oa Ertebrekers op main stage en Isbells in de Academiezaal.

Lees meer →

Nieuwe voorzitter voor de MEP Horse Group van het Europees Parlement

maandag 15 juli 2019

Het European Horse Network (EHN) heeft het Belgische EU-parlementslid, Hilde Vautmans, bevestigd als de nieuwe voorzitter van de MEP-paarden groep van het Europees Parlement.

Lees meer →

Maaltijden van Zorgbedrijf Sint-Truiden smaken naar meer

maandag 15 juli 2019

Zoals de naam ‘zorgbedrijf’ al verraadt is zorg het belangrijkste thema, maar dan denken we ook aan de zorg voor de innerlijke mens. Zorgbedrijf Sint-Truiden biedt bij verschillende diensten eigen maaltijden aan: zo kookt de keuken van Zorgbedrijf Sint-Truiden voor dienstencentrum Cicindriahuis, de warmemaaltijdbezorging aan huis van de thuiszorg, groepsopvang De Rakkertjes en woonzorgcentra Villa Rosa en ’t Meiland.

Lees meer →

30 jaar kapel Sint-Godfried van Melveren

maandag 15 juli 2019

De kapel van Sint-Godfried in de Keelstraat van Melveren bestaat 30 jaar. Dat werd gevierd op zaterdag 6 juli met een feestelijke plechtigheid. Hierop tekende ook ex-buurtbewoner Jos Bronckart present. Zijn levensloop is bijna vervlochten met die van het unieke bouwwerk.

Lees meer →

Wie vermoordde broeder Waltherus?

maandag 15 juli 2019

Landelijke Gilde Velm-Halmaal organiseert in het kader van de zevenjaarlijkse Trudofeesten een wandelzoektocht 'Mystery 680'. Wandelen en nadenken, want van de wandelaars wordt verwacht dat ze de moordenaar identificeren.

Lees meer →

Warme tuin Home Elisabeth in Sint-Truiden

maandag 15 juli 2019

Op de vernieuwde campus van Home Elisabeth (Nieuwpoort 16) wordt in de publieke doorgang een volkstuin voorzien waar buurtbewoners en bewoners mekaar kunnen ontmoeten om samen te tuinieren. Dat brengt activiteit en begankenis op de binnenkoer en zo verbindt de campus niet alleen twee straten maar ook mensen.

Lees meer →

STVV haalt Japanse spits Suzuki

maandag 15 juli 2019

STVV heeft na Phuong en Sousa zijn derde nieuwe aanvaller beet: de Japanse spits Yuma Suzuki (23).

Lees meer →

Truiense vogels van 1864 in Labiomista

maandag 15 juli 2019

Vorige week werd onder grote belangstelling 'Labiomista' geopend van Koen Vanmechelen in Genk. Wie al op bezoek ging zal ongetwijfeld de unieke kast gezien hebben met de vele historische vogels. Het is een originele vitrinekast met meer dan een honderdtal meestal inheemse vogels. Sommige exemplaren zijn uitgestorven, andere zeldzaam. Volgens goed bewaarde geschriften dateren de eerste exemplaren vanaf 1864.

Lees meer →

Succesvol Fiesta Mondial in het stadspark

zondag 14 juli 2019

Er was vorige week enige deining rond de verhuis van Fiesta Tropical op de Grote Markt naar Fiesta Mondial in het Stadspark. Niet dat je er over de koppen kon lopen, daarvoor was het weer iets te zuur en de regenwolken te dreigend. Maar het was er gezellig druk, als je het ons vraagt, gezelliger dan op de Grote Markt.

Lees meer →

In de fontein voor proper water

zondag 14 juli 2019

Op 14 juli 2019 wordt ook in verschillende gemeenten in België opnieuw een Big Jump georganiseerd. Diverse verhalen en motivaties vloeien deze dag samen tot de vraag naar propere en gezonde rivieren!

Lees meer →

33ste Suikerrock in Tienen, dicht bij de deur!

zondag 14 juli 2019

Dimitri Vegas & Like Mike brengen de madness naar Suikerrock! Samen met o.a. Arsenal, Bazart, Goose en Marco Borsato zijn ze de headliners op het Tiense stadsfestival Suikerrock dat dit jaar plaatsvindt op 26, 27 en 28 juli in het Tiense stadscentrum. De organisatoren van het festival, dat jaarlijks meer dan 100.000 mensen naar Suikerrock in Tienen lokt, pakken uit met een indrukwekkende affiche. Meer en meer Truienaren vinden de weg naar de suikerstad voor dit stadsfestival.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek