Strafke
header-stripes

Nieuws

Handel koopt peren aan vaste prijs

woensdag 31 juli 2019

Boeren kunnen vanaf dit seizoen een vaste prijs krijgen voor hun conférence-peren. Een adviesbureau voor landbouwers heeft daarvoor samen de Actiegroep Fruittelers een nieuw systeem opgezet.

Lees meer →

VIDEO - DaVo stelt nieuwe BMW 1 voor

woensdag 31 juli 2019

DaVo - BMW & MINI Concessie pronkte onlangs met de nieuwste BMW 1 op de Grote Markt. Truineer TV sprak kort met operationeel directeur Sven Timmermans. "Meer ruimte en comfortabeler voor grotere mensen", klinkt het. Wie de wagen wil testen, kan dat tijdens hun opendeurweekend op 28 en 29 september.

Lees meer →

Weinig volk op eerste speeldag Jupiler League

dinsdag 30 juli 2019

Afgelopen speeldag was Genk de thuisploeg met de meeste toeschouwers, Eupen sloot de rij. Inzake bezoekende supporters spande Standard de kroon en sloot Moeskroen de rij. STVV scoort laag maar, maar doet het beter dan Eupen, Cercle Brugge en Waasland-Beveren. Alles samen was het een mager beestje.

Lees meer →

Mooie 11 juli viering te danken aan verenigingen

dinsdag 30 juli 2019

Kritiek hebben op van alles en nog wat, is het makkelijkst. Zelf positief blijven en de handen uit de mouwen steken, is veel moeilijker. De mensen op de foto behoren tot de tweede soort. Aan hen en de vereniging die ze vertegenwoordige is het te danken dat het een geslaagde 11 juli viering werd, daar in Gelinden.

Lees meer →

Geetbets sluit aan bij ons dierenasiel

dinsdag 30 juli 2019

Omdat de gemeente Geetbets geen beroep meer kan doen op het intussen gesloten dierenasiel van Tielt-Winge (De Schakel), gaat die gemeente nu samenwerken met het dierenasiel van Sint-Truiden (Dierenvrienden).

Lees meer →

Vietnam TV bezoekt training

dinsdag 30 juli 2019

STVV kreeg vanochtend het bezoek van VTV, één van de grootste Viëtnamese TV-stations met nationale en internationale vertakkingen. Een ploeg filmde op training.

Lees meer →

Anderstaligen leren nederlands tijdens zomerbabbels

dinsdag 30 juli 2019

Sint-Truiden blikte op dinsdag 30 juli terug op een geslaagde reeks Zomerbabbels. Met dit educatief-recreatief programma helpt de stad samen met meerdere partners om de taalachterstand van kinderen, jongeren en hun ouders tijdens de vakantieperiode op een creatieve manier dicht te rijden.

Lees meer →

Eerste barbecue t.v.v. ALL4DOGS

dinsdag 30 juli 2019

Zaterdag 7 september organiseren Tommy Bourguignon en Debbie Paulussen de eerste barbecue ten voordele van All4Dogs.

Lees meer →

Nog drie keer Boddelkèèr

dinsdag 30 juli 2019

Het nieuwe seizoen van de 'Boddelkèèr Incorrect' zit er bijna op. Toch wat de lokale voorstellingen betreft. Er resten er nog drie. Grijp je kans.

Lees meer →

Blauwalgen in stadspark? Scheet in een fles!

dinsdag 30 juli 2019

De herrie om een dode vogel en vis en blauwalgen in het zogezegd slecht onderhouden stadspark van Sint-Truiden blijkt een scheet in een fles. Het was de oppositie die de kat de bel aanbond.

Lees meer →

Schepen pakt uit met actieplan ‘Grote Bomen’

maandag 29 juli 2019

Dat meer bomen het leven aangenamer maken, is een waarheid als een koe. En dan gaat het niet over CO² maar we maakten het de laatste dagen nog mee: een boom geeft schaduw, verkoeling en drukt de hitte een paar graden lager

Lees meer →

Vrachtwagen ramt speedboot

maandag 29 juli 2019

Hoe kunnen ze mekaar tegenkomen, een speedboot en een vrachtwagen? Een van de twee bevond zich helemaal niet in zijn natuurlijk biotoop. En toch…

Lees meer →

Voortvluchtige drugsdealer uit Gingelom opgepakt in Spanje

maandag 29 juli 2019

De Spaanse politie arresteerde een Belgische man in de haven van Almería. De 22-jarige man verkocht drugs in Gingelom en was van plan om naar Marokko te vluchten.

Lees meer →

Wateroverlast in Velm

maandag 29 juli 2019

Het was gisteren weer koekenbak in Velm: hevige regen en het onvermijdelijke gevolg voor het “waterdorp” van Sint-Truiden, wateroverlast, met hier een foto van de Schoorbroekstraat.

Lees meer →

Zwaar verkeersongeval in Borgloon

maandag 29 juli 2019

De chauffeur naar de kliniek en de Mercedes naar het autokerkhof. Dat was het gevolg van een accident zondag in de vooravond in Borgloon.

Lees meer →

Opbrengst van cursus voor een Hart voor Limburg

maandag 29 juli 2019

Einde december konden geïnteresseerden deelnemen aan een Mindfulness training in Sint-Truiden.

Lees meer →

Foodtruckfestival SMA(A)K van 02/08 tot en met 04/08

maandag 29 juli 2019

Het gezellige foodtruckfestival SMA(A)K komt van vrijdag 02/08 tot zondag 04/08 naar Sint-Truiden. Het hele weekend toveren we het Stadspark om tot één groot sfeervol openluchtrestaurant.

Lees meer →

Superoogst voor rode bessen, ook in je achtertuin

maandag 29 juli 2019

Haspengouw oogst dit jaar 800 ton aan rode bessen, een recordopbrengst. De fruitteler krijgt voor goede kwaliteit zo’n 2 euro per kilo, maar de winkelprijs kan al naargelang de kwaliteit oplopen van 7 tot 38 euro per kilo.

Lees meer →

Christoffelbedevaart in Groot-Gelmen.

maandag 29 juli 2019

Zaterdag 27 juli 2019 vond de 60ste bedevaart ter ere van Sint-Christoffel in Groot-Gelmen plaats. Na de misviering vond een voertuigenwijding plaats, waarvoor zo'n 70 voertuigen kwamen opdagen. Nu ja, het weer was ook niet van dien aard om met de fiets buiten te komen.

Lees meer →

VIDEO - Interview met Wouter en Simon Mignolet

maandag 29 juli 2019

"More time for Twenty Two, want we zijn langer open", klikt het bij Simon Mignolet. De broers hebben hun eerste openingsweekend achter de rug en zijn vastberaden om meer leven in het Heilig Hart plein te blazen. "We willen dat iedereen zich thuisvoelt bij ons", klinkt het bij Wouter. Truineer TV ging langs voor een korte babbel.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek