Strafke
header-stripes

Nieuws

Grote Oogstfeesten in Alken

vrijdag 2 augustus 2019

Zondag 4 augustus vindt de 17de editie van de Alkense Oogstfeesten plaats. Dit groots plattelandsevenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers en start om 11.00 uur.

Lees meer →

Freinetschool De Veranda in Alken op zoek naar fietsen

vrijdag 2 augustus 2019

De ploeg leerkrachten van de nieuwe Alkense school De Veranda is volop bezig met de uitrol van hun fietsproject. Het stalen ros zal het komende schooljaar vaak worden gebruikt.

Lees meer →

Gedenkbord voor Nieuwerkerkenaars

vrijdag 2 augustus 2019

1 augustus 1944 is een dag die de Tweede Wereldoorlog in Nieuwerkerken heeft getekend. Op die dag werden 20 Nieuwerkerkenaren opgepakt en weggevoerd door de Duitse bezetter. Jean Thomas, die zich inzet voor de oud-strijders, is tevreden dat er nu een herdenkingsplaat staat aan het vernieuwde gemeenteplein. “Zelf was ik 11 jaar toen de gebeurtenissen zich hier afspeelden”, weet Jean nog. “Iedereen was in paniek. En volgens de kapelaan had ‘het grootste onheil’ ons dorp getroffen. Twintig inwoners werden opgepakt en meegenomen. Een van hen werd daarbij doodgeschoten, de anderen belandden in de gevangenis. Acht van hen zouden later naar concentratiekampen worden afgevoerd. Maar één zou het overleven en achteraf kunnen terugkeren.” Jean Thomas wil de herinnering aan de oorlogsslachtoffers levend houden, en naar zijn gevoel was er te weinig aandacht voor. Hij vindt het daarom ook jammer dat de gemeente niet is ingegaan op het voorstel om het vernieuwde gemeenteplein de naam Weggevoerdenplein te geven. “Maar ik ben wel tevreden dat, na 75 jaar, aan de zijmuur van de kapel een herdenkingsplaat is aangebracht voor de inwoners die naar concentratiekampen werden weggevoerd”, besluit Jean Thomas.

Lees meer →

140 filmliefhebbers op de afspraak

vrijdag 2 augustus 2019

In het provinciaal domein Nieuwenhoven te Sint-Truiden kwamen 140 filmliefhebbers kijken naar ‘The Olive Tree’. De voorstelling werd gratis aangeboden door de Provincie Limburg, Bos+ en de Gezinsbond.

Lees meer →

Breaking news! Milan Paulus wint in Vresse S/Semois

donderdag 1 augustus 2019

Een zonet binnen gelopen bericht. Milan Paulus (17) heeft in Vress S/Semois één van de zwaarste Belgische klimwedstrijden gewonnen.

Lees meer →

40 maanden cel voor 'dronken' vandaal

donderdag 1 augustus 2019

De 37-jarige Truiense junk die in het weekend van 20 en 21 april in een roes een spoor van vernieling zaaide in het centrum, krijgt een celstraf van 40 maanden.Dat meldt HLN.

Lees meer →

STVV met Steppe naar Club

donderdag 1 augustus 2019

Even waren er wat twijfels. Maar Kenny Steppe is speelklaar geraakt en stapt morgen mee de bus op richting Jan Breydel om daar Club Brugge partij te geven.

Lees meer →

Twenty Two en Roasties organiseren Lazy Sunday

donderdag 1 augustus 2019

Twenty Two Coffee en Roasties Bar organiseren zondag 'Lazy Sunday' op het Heilig Hartplein. Een sfeervolle avond, wordt het, met lekkere dingen, ambiance en muziek.

Lees meer →

Welkomstpakket voor kamperende jeugdbewegingen

donderdag 1 augustus 2019

Jeugdbewegingen die deze zomer op kamp zijn in Sint-Truiden krijgen van de dienst Jeugd een handig welkomstpakket boordevol nuttige informatie en leuk spelmateriaal. Op deze manier wil de stad de kinderen en jongeren wegwijs maken doorheen de hoofdstad van Haspengouw.

Lees meer →

Aangepaste verkeersregeling Ballonhappening

donderdag 1 augustus 2019

Op zondag 4 augustus vindt de 24ste editie van de Sport- en Ballonhappening plaast. Als gevolg van dit evenement zijn een aantal specifieke verkeersmaatregelen van kracht.

Lees meer →

Sandra Bries nieuwe community manager STVV

donderdag 1 augustus 2019

Sandra Bries wordt Community Manager van #STVV en neemt de fakkel over van Fiorenzo Mostien die zich vanaf nu helemaal concentreert op de taak van Communicatie Manager. "Het wordt leuk samenwerken", stellen ze beiden!

Lees meer →

Stadswandeling met onze dichteres Lotte Dodion

donderdag 1 augustus 2019

Wist je dat...dichteres Lotte Dodion is geboren in Sint-Truiden? Ondertussen schuimt ze heel Vlaanderen af met haar prachtige gedichten. Op 11 augustus neemt ze je mee op sleeptouw voor een poëtische stadswandeling tijdens Zin in Zomer - festivaldag Poëzie.

Lees meer →

Geslaagde keepersstage door SaveBySchollen

donderdag 1 augustus 2019

Twintig jonge keepers beleefden een geslaagde keepersstage. Met dank aan de keepersschool van Davy Schollen, SaveBySchollen

Lees meer →

STVV-Jeugd krijgt bezoek van profs

donderdag 1 augustus 2019

Jordan Botake en Yohan Boli brachten een bezoek aan de STVV-Jeugd. Ze hielden onze jonge gasten voor dat doorzettingsvermogen de sleutel is voor succes.

Lees meer →

Schade bij appels en peren erger dan gedacht

woensdag 31 juli 2019

Voorjaarsvorst, onweders, rukwinden, stortbuien en daarbovenop nog eens de verzengende warmte: de landbouw is in de eerste helft van dit jaar niet gespaard gebleven.

Lees meer →

Kist gevonden op de Groenmarkt

woensdag 31 juli 2019

Tijdens de archeologische opgravingen op de groenmarkt werd een kist gevonden. De archeologen verwachten hierdoor nieuwe inzichten te verwerven.

Lees meer →

Recordopbrengst kersen

woensdag 31 juli 2019

De kersenoogst in Haspengouw kent een topjaar. Bij de Limburgse fruitveilingen spreken ze zelfs van een recordopbrengst.

Lees meer →

Is het herfst of zomer?

woensdag 31 juli 2019

Het is volop zomer, maar de bomen lijken al in herfstmodus te gaan en verliezen hun bladeren veel te vroeg. Dat heeft alles te maken met de droogte.

Lees meer →

Boerebloos viert gouden jubileum op

woensdag 31 juli 2019

De Boerebloos, de alom gekende vereniging die het plat sintrùins hoog in het vaandel draagt, gekend van zijn revues 'grùne en ziever' bestaat 50 jaar. En dat moet gevierd worden met een groots evenement op de Grote markt te Sint-Truiden op zondag 11 augustus.

Lees meer →

De strijd om de Fakkel

woensdag 31 juli 2019

Brasserie 't Fakkelhuis creëert verwarring met bestaande zaak 'De Fakkels' op de Hasseltse Steenweg. De pas geopende brasserie ’t Fakkelhuis in de schaduw van de kapel van Helshoven moet van naam veranderen. Te veel verwarring met het restaurant De Fakkels in Sint-Truiden oordeelde de Tongerse ondernemingsrechtbank en legde ’t Fakkelhuis een dwangsom van 1.000 euro per dag op als actie uitblijft.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek