Strafke
header-stripes

Nieuws

Vechtpartij op de Grote Markt

maandag 12 augustus 2019

Tijdens 50 jaar Boerebloos deed zich naar de vooravond toe een vechtpartij voor op de Grote Markt. Net voor het podium geraakten twee mannen en evenveel vrouwen slaags. Er werden daarbij een paar rake klappen uitgedeeld. De politie kwam ter plaatse en maakte verslag op.

Lees meer →

Boerebloos viert geslaagd 50-jarig jubileum

maandag 12 augustus 2019

Superdruk was het niet, maar de Boerebloos mag toch terugkijken op een geslaagd verjaardagsfeest. Halve eeuw Boerebloos werd gevierd op de Grote Markt, met muziek van henzelf en andere Truiense groepen, en met een resem randactiviteiten.

Lees meer →

Politie sluit drie bars

maandag 12 augustus 2019

De politie heeft vrijdagnacht tijdens de maandelijke controle op bars drie 'huizen van plezier' gesloten op de Chaussée d'Amour. Dat schrijft HBVL.

Lees meer →

Oververhitte droogkast veroorzaakt vlammenzee

maandag 12 augustus 2019

In Melveren, op de Senselberg, is zondagochtend om 1.45 uur een brand uitgebroken in een woning. Oorzaak was een oververhitte droogkast.

Lees meer →

Kanaries kloppen Standard

zondag 11 augustus 2019

Wat iedereen na de 6-0 pandoering in Brugge onmogelijk achtte, gebeurde toch. STVV won van Standard en dit dankzij veel wilskracht, doorzettingsvermogen, finesse en, jawel, een flinke dosis geluk.

Lees meer →

Twee brandweermannen komen om

zondag 11 augustus 2019

Twee brandweermannen zijn vannacht omgekomen in een brand in een leegstaand pand aan de Koolmijnlaan in Beringen. Vier anderen zijn gewond. De brandweerzone Zuid-West-Limburg, waartoe ook Sint-Truiden behoort, is in rouw. Team Truineer leeft mee met de getroffen families en spreekt zijn steun uit.

Lees meer →

Pech voor Milan Paulus in Driedaagse

zondag 11 augustus 2019

Milan Paulus rijdt vandaag de laatste rit in de driedaagse Aubel-Thimester-Stavelot. Het loopt niet volledig naar wens voor hem. Slechte benen en pech speelden hem voorlopig wat parten.Hij staat nu 20ste op amper 29 seconden. Speelbaar dus voor deze grote belofte.

Lees meer →

MATCHDAY! STVV-Standard, Stayen, 14.30u.

zondag 11 augustus 2019

Vandaag spelen de kanaries hun derde match van het seizoen. Deze gaat tegen Standard. Opvallend: met Boli en Suzuki in de kern, maar zonder Phuong, die door Brys duidelijk wordt beschermd nadat hij door sommige media op een laag bij de gronds werd aangepakt.

Lees meer →

Spits Facundo Colidio van Inter naar STVV

zaterdag 10 augustus 2019

STVV heeft weer beet. Deze keer gaat het om de Argentijn Facundo Colidio (19) van Inter. Hij komt op huurbasis, evenwel zonder aankoopoptie. Want Internazionale gelooft in hem.

Lees meer →

Internationals Ito en Lee naar STVV

vrijdag 9 augustus 2019

Brys verwacht vijf versterkingen voor STVV, vertelde hij vandaag nog aan Truineer. Twee daarvan zijn volgens HBVL alvast op komst. Het betreft de Zuid-Koreaan Lee Seung-Woo (21), ex-Barcelona en nu Hellas Verona, en de Japanner Tatsuya Ito (22) van Hamburger SV.

Lees meer →

Marc Brys: "Japanners hebben een duidelijk plan"

vrijdag 9 augustus 2019

Marc Brys is op de hoogte van wat zijn CEO van plan is met STVV en heeft er alle vertrouwen in dat alles weer goed komt. "Alleen gaat er nu kostbare tijd verloren", zegt ie.

Lees meer →

Laatste groet, Denise Festraets (88)

vrijdag 9 augustus 2019

Mevrouw Denise Festraets (88) is woensdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er op woensdag 14 augustus, van 19.00 tot 19.30 uur, in het funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg. De uitvaartdienst zal plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum Vanmechelen op donderdag 15 augustus om 15 uur, gevolgd door de crematie.

Lees meer →

Voorbereiding Trudo en Amélia echt van start

vrijdag 9 augustus 2019

Het massaspektakel voor de Trudofeesten krijgt stilaan vorm. De repetities zijn volop bezig. Alles verloopt volgens plan. Het belooft een geweldig spektakel te worde. Van, door en over Truienaren. Met steun van buitenuit.

Lees meer →

Gazometerstraat dinsdag gesloten

vrijdag 9 augustus 2019

Op dinsdag 13 augustus wordt de Gazometerstraat voor één dag afgesloten voor het verkeer. Dat is nodig in functie van het aanbrengen van enkele wegmarkeringen.

Lees meer →

Café d'Ordange geannuleerd.

vrijdag 9 augustus 2019

Om organisatorische redenen kan Café d’Ordange dit jaar niet doorgaan. Volgend jaar 2020 zal Café d’Ordange opnieuw eind augustus plaatsvinden op dezelfde locatie.

Lees meer →

Nu al protest tegen DMM op Stayen.

vrijdag 9 augustus 2019

Een spandoek die weinig aan de verbeelding overlaat. De supporters zijn het getalm van de Japanse bazen van STVV grondig beu. Zondag wacht Standard. Tateishi & co nemen het protest best ter harte, want nagenoeg iedereen voelt zich in 't zak gezet.

Lees meer →

STVV Jeugd steunt 'Lisa en Filip helpen kindjes in Ukunda'

vrijdag 9 augustus 2019

'Lisa en Filip' helpen kindjes in Ukunda' is de naam van een gelijknamige facebookpagina waar je het fantastische werk kan opvolgen van Filip Meys en Lisa Mottie voor kinderen in Ukunda-Kenia. Ook STVV Jeugd steunt hen. Met voetbaltruitjes zodat de kinderen daar tussen alle zorgen in ook een keer een matchke kunnen voetballen.

Lees meer →

Burgemeester is ongevallen op Chaussée d' Amour beu

donderdag 8 augustus 2019

106 ongevallen in vier jaar tijd op de Luikersteenweg. Burgemeester Veerle Heeren is ze beu en wil er iets aan doen, onder meer via structurele ingrepen en een nieuw politiereglement in overleg met de baruitbaters. Dat zegt ze in Het Laatste Nieuws.

Lees meer →

Colruyt test automatische herkenning van fruit aan de kassa

donderdag 8 augustus 2019

Colruyt gaat als eerste supermarkt in België een systeem van automatische productherkenning aan de kassa testen. Het project loopt drie maanden in de winkel in Kortrijk en wordt bij succes uitgebreid naar andere filialen.

Lees meer →

Minder appelen en peren in België

donderdag 8 augustus 2019

De eerste ramingen voor de oogst van hardfruit in België en Europa voor het seizoen 2019/2020 werden op 8 augustus voorgesteld in Bilzen, ter gelegenheid van het door het VBT georganiseerde internationale congres Prognosfruit.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek