Strafke
header-stripes

Nieuws

Trudomarkt vervangt de frUITmarkt

zondag 22 september 2019

De frUITmarkt, het jaarlijkse evenement waarom culturele verenigingen hun programma’s en zichzelf voorstellen, veranderde (wellicht voor eenmaal) van naam en van locatie. Niet de tuin van de Minderbroeders, maar de parking van CC De Bogaard en de aanpalende straten waren de plek voor cultuurzoekers.

Lees meer →

Foto's van het Trudo massaspektakel

zaterdag 21 september 2019

Je kon er niet zijn? Wel, dan geven we een korte foto impressie van het Trudofeest.

Lees meer →

Trudo en Amélia boeien 10.000 Truienaars

zaterdag 21 september 2019

Of het allemaal Truienaars waren, durven we te betwijfelen: daarvoor hoorden we te veel Frans in de buurt, maar de markt was stampvol en de terrasjes puilden uit van het volk. Die duizenden keken en luisterden naar een boeiend kijkstuk, een geslaagd alternatief voor een stoet met zingende maagden en relikwieën waarmee Hasselt en Tongeren hun Maria’s om de zeven jaar eren.

Lees meer →

Kanaries niet ongeschonden uit (te) felle strijd

zaterdag 21 september 2019

De opening van de match door Charleroi zette de teneur. Op het randje van het toelaatbare, zeg maar. STVV kwam dan ook niet ongeschonden uit de felle strijd.

Lees meer →

STVV brengt drie punten mee uit Wallonië

zaterdag 21 september 2019

STVV heeft Charleroi met een pijnlijke nederlaag opgezadeld. Suzuki scoorde bij z’n eerste basisplek, Botaka vanop de stip en Boli in het slot na een knappe uitgespeelde aanval zorgden voor de 0-3-eindstand zodat het zoveelste mirakel van de heilige Trudo, die zijn zevenjaarlijkse feesten in Sint-Truiden vierde, meteen een feit werd.

Lees meer →

Yuma Suzuki verrast door agressieve aanpak

zaterdag 21 september 2019

Spits Yuma Suzuki pakte zijn eerste basisplaats, scoorde de eerste goal en lag aan de basis van de tweede. "Mooi zo. Maar ik ben er nog niet. Intussen ondervind ik wel dat één match in België gelijk staat met twee tot drie matchen in Japan. Zo fel en hard gaat het hier aan toe."

Lees meer →

Twee dagen groot feest

zaterdag 21 september 2019

We brachten u de voorbije weken dagelijks nieuws over de Trudofeesten. Nu is het eindelijk zover: het "grote Trudoweekend" start.

Lees meer →

Netten en plexiglas tegen vuurwerk

zaterdag 21 september 2019

Op Stayen wordt alles in gereedheid gebracht voor de derby van volgende week zaterdag (28/9 om 20.30 uur) tegen rivaal KRC Genk. En er zijn enkele zware ingrepen voor gebeurd: netten en plexiglas moeten vuurwerk van het kunstgras weren.

Lees meer →

Stapelstraat viert Parking Day

vrijdag 20 september 2019

De handelaars van de Stapelstraat laten geen gelegenheid voorbijgaan om hun straat positief in de kijker te stellen. Ook vandaag vaarden de klanten en wandelaars er wel bij.

Lees meer →

Zatedag 28 september Haspengouw MTB Challenge

vrijdag 20 september 2019

Zaterdag 28 september organiseren de gemeenten Heers en Gingelom de Haspengouw Mountainbike Challenge, samen met het Heers Mountainbike Team en MTB-Gingelom.

Lees meer →

AFTERMOVIE - Ladies event 'She's Mercedes'

vrijdag 20 september 2019

Claes en zonen mag terugblikken op een geslaagde eerste editie van 'She's Mercedes', het exclusieve ladies event. "We wouden speciaal de vrouwen - klanten en niet-klanten - eens in de watten leggen en dit met lokale handelaars uit de regio", klinkt het bij Johnny Claes. Maar liefst 600 dames zakten af naar Sint-Truiden.

Lees meer →

Met Colidio en Ito in kern

vrijdag 20 september 2019

STVV trekt naar Charleroi met Ito en voor het eerst ook Colidio, de spits van Inter, in de kern. Naar de opstelling van Brys hebben we net als iedereen het raden naar.

Lees meer →

Schepencollege vergadert op parking

vrijdag 20 september 2019

Waarvoor zo’n parkeerplaats nog kan gebruikte worden? Een schepencollege bijvoorbeeld! Parking Day: dé dag om het stedelijk landschap te herontdekken - en voor één keer worden de parkeerplaatsen niet door wagens ingenomen

Lees meer →

Laatste groet voor Marc Sneyers

vrijdag 20 september 2019

Vandaag kan je een laatste groet brengen aan Marc Sneyers, van 18.30 uur tot 19.00 uur, in funerarium Eraerts. Zijn overlijden betekent dat het carnaval een tweemaal in rouw is, gezien ook Rudi Festraerts overleed. En ook STBB treurt

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 20 september 2019

Vrijdag en zaterdag worden twee zonovergoten nazomerdagen. Zaterdag en zondag kan het zelfs 25°C worden, maar tegen zondagavond neemt de kans op buien toe.

Lees meer →

PRIMEUR: Live streaming Trudospektakel

donderdag 19 september 2019

Burgemeester Veerle Heeren wist ons zonet te vertellen dat zieken en bejaarden in onze stad niks hoeven te missen van he Trudospektakel. Het evenement zal via livestreaming te zien zijn in het Sint-Trudoziekenhuis en alle woonzorgcentra.

Lees meer →

Big SI toont hart: truitje voor PIA

donderdag 19 september 2019

Dat Simon Mignolet niet alleen een groot keeper maar ook een groot mens is, wisten we al langer. Nu laat hij nog 's zijn hart zien. Het truitje dat hij draagde tijdens Club-Galatasaray schenkt hij aan baby Pia.

Lees meer →

Europees Parlement zegt nee tegen patenten groenten/fruit

donderdag 19 september 2019

Patenten op groenten en fruit moeten verboden worden. Zo oordeelt het Europees Parlement in een resolutie die vandaag werd aangenomen. Hilde Vautmans stemde voor de resolutie en vindt dat het Europees Octrooibureau voor eens en voor altijd duidelijkheid moet geven.

Lees meer →

#GEDURFD, een ontmoeting die je leven verandert

donderdag 19 september 2019

Een expo van Franciscusmuseum DE MINDERE over een gewaagde ontmoeting van precies 800 jaar geleden tussen een christen (Fransciscus van Assisi) en een moslim (Sultan Al-Kamil). Je moet het gezien hebben. Trouwens, durf jij het ook aan om een vreemde bezoeker face-t-face te ontmoeten. De Mindere daagt je uit. Deze expo loopt tot en met 15.12.2019 en is gratis

Lees meer →

Nog kisten gevonden op de Groenmarkt

woensdag 18 september 2019

Tijdens opgravingen in de nabijheid van de restanten van de klerkenkapel op de Groenmarkt zijn opnieuw verscheidene “kisten” ontdekt.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek