Strafke
header-stripes

Nieuws

Kerkhofbezoekers: opgepast voor dieven

zondag 27 oktober 2019

De afgelopen dagen zijn een aantal bezoekers van het kerkhof bestolen. Met het feest van Allerheiligen in het vooruitzicht, is het dus extra opletten geblazen. Sluit je wagen, en laat zeker geen waardevolle spullen achter.

Lees meer →

Nog altijd geen Lee in de selectie

zondag 27 oktober 2019

Coach Marc Brys neemt Lee nog steeds niet op in zijn selectie. Daarnaast blijft het toch wel heel lang wachten op Teixeira (heup). En het wederoptreden van De Petter en Steppe is pas voor volgend jaar.

Lees meer →

Gregoriuskoor geeft puik verjaardagsconcert

zaterdag 26 oktober 2019

Het Gregoriuskoor van Sint-Truiden vierde zaterdag zijn 125ste verjaardag met een enig concert in de Keizerszaal. Die was voor de gelegenheid volgelopen met muziekliefhebbers.

Lees meer →

De beste fruittobben 2019 zijn bekend

zaterdag 26 oktober 2019

Limburg heeft zich weer uitgesloofd: de Keizerlijke Commanderie mocht voor zijn 44ste wedstrijd “Beste Fruittob en Fruitgerecht” 100 inzendingen ontvangen. Vorige vrijdag werden de prijzen uitgedeeld.

Lees meer →

Elf transmigranten opgepakt aan Tongersesteenweg

zaterdag 26 oktober 2019

De lokale politie van Sint-Truiden heeft zaterdagmorgen elf transmigranten uit Roemeense truck gehaald bij een garage in Sint-Truiden. Het dekzeil aan de bovenkant was opengesneden. De bestuurder was op weg naar Groot-Brittannië. De elf personen zijn vermoedelijk van Eritrese afkomst.

Lees meer →

PRIMEUR: Grootmaarschalk Firmin Aerts zet stap terug

zaterdag 26 oktober 2019

Tijdens de laatste vergadering van het Praesidium van de Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse Fruyteniers en hun Gastronomie kondigde grootmaarschalk-stichter Firmin Aerts aan een stap terug te zetten. Zijn gezondheidstoestand en familiaal leven laten een actieve bijdrage aan de Keizerlijke Commanderie niet meer toe.

Lees meer →

Gele hesjes betogen bij Powertrain en Tenneco

zaterdag 26 oktober 2019

Een handvol gele hesjes heeft vrijdag actiegevoerd aan de personeelsingang van Punch Powertrain en Tenneco in Sint-Truiden. Actievoerder Theo Mewiw: “We zijn naar hier gekomen omdat dit een van de vele plaatsen is waar arbeidsplaatsen bedreigd zijn. Tegen dat soort onrecht willen wij als gele hesjes protesteren”.

Lees meer →

Nina Derwael krijgt "eigen sporthal"

zaterdag 26 oktober 2019

Zaterdag 26 oktober zette de stad Sint-Truiden Nina Derwael in de bloemetjes. Geflankeerd door 200 turners van vier Limburgse clubs werd de tweevoudige wereldkampioen gehuldigd aan de sportsite van Sint-Pieter, waar in de toekomst een nieuwe zaal haar naam zal dragen. De sportvrouw nam op het feest ook uitgebreid de tijd voor signeer- en selfiesessies met haar fans. De 200 Limburgse turners geven ook een ere-oefening voor Truiense wereldkampioen Nina Derwael

Lees meer →

300 Truiense kinderen fuiven op ‘Tienerbeats’

zaterdag 26 oktober 2019

Op vrijdag 25 oktober 2019 was er de zesde editie van de Truiense kinderfuif ‘Tienerbeats’. Die vond voor het eerst plaats in de Gazo en stond – hoe kan het anders aan de vooravond van de herfstvakantie – helemaal in het teken van Halloween.

Lees meer →

‘Samentuinen’ brengt Truienaren bij elkaar

zaterdag 26 oktober 2019

Groenten en fruit kweken met een diverse groep: dat is waar het bij ‘Samentuinen’ om draait. Het nieuwe integratieproject van Sint-Truiden wil mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen in de volkstuinen.

Lees meer →

1.500 Limburgse leerlingen "brossen" voor klimaatmars

zaterdag 26 oktober 2019

De klimaatmarsen van eerder dit jaar, hebben voor de helft meer spijbelaars dan gewoonlijk gezorgd. “In Limburg zijn op de dagen van de eerste klimaatmarsen 1.500 leerlingen niet naar school geweest”, zegt Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA). Donderdag startten de marsen opnieuw.

Lees meer →

Breng de jeugdbeweging naar school

zaterdag 26 oktober 2019

Naar aanleiding van de Dag van de Jeugdbeweging organiseerden de leerlingen van de derde graad van Het Blavierke in Zepperen leuke spelletjes voor alle leerlingen van de school. Zo kon iedereen genieten van een leuke voormiddag.

Lees meer →

Leerlingen Het Blavierke op bezoek in de grot

zaterdag 26 oktober 2019

Naar jaarlijkse traditie brachten alle meisjes en jongens van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van basisschool Het Blavierke samen met hun juf of meester een bezoek aan de grot gelegen in het bos van Haspo-Zepperen.

Lees meer →

Accountant in gevangenis voor gesjoemel

zaterdag 26 oktober 2019

Een 43-jarige Tiense accountant en belastingconsulent met een kantoor in Sint-Truiden zit sinds 11 oktober in de gevangenis voor witwaspraktijken. Speurders van Leuven verdenken hem onder meer van gesjoemel en dat hij contacten onderhield met een Nederlander die gelinkt wordt aan de Siciliaanse maffia.

Lees meer →

Gsm van Truiense opa verraadt pedofiel

zaterdag 26 oktober 2019

Een 75-jarige Truiense opa heeft vrijdag in Hasselt vijf jaar cel gekregen voor de verkrachting van zijn dochter, kleinzoon en kleindochter. De man was ook in het bezit van 130.000 fotobestanden van kinderen in seksuele poses.

Lees meer →

Sikhs vieren Nagar Kirtan

vrijdag 25 oktober 2019

De Truiense Sikhgemeenschap organiseert op zondag 27 oktober 2019 zijn jaarlijkse optocht Nagar Kirtan. Dat is een volksfeest, waarbij geloof, traditie en vrijgevigheid centraal staan.

Lees meer →

Golden Buzzer voor Sanne en Silverstar

vrijdag 25 oktober 2019

Sanne Blondel uit Wilderen en de Danceformation Silverstar hebben tijdens Belgium's Got Talent dankzij het publiek een Golden Buzzer gekregen. Over de act was voorheen al veel te doen. Want door Sanne Blondel beleefde jurylid en BV Ann Lemmens de schrik van haar leven.

Lees meer →

Cardelly krijgt Regi over de vloer

vrijdag 25 oktober 2019

Hoog bezoek vandaag in de Cardelly, uit de showbizz wereld. Niemand minder dan Regi kwam over de vloer.

Lees meer →

Aanpassing signalisatie zone 30, gekoppeld aan controles

vrijdag 25 oktober 2019

Na analyse van snelheidsmetingen en een bevraging bij ruim 1.200 passanten, wordt de maximumsnelheid op de invalswegen naar het centrum opnieuw 50 km/u. Binnen de vesten en aan de scholen wordt de zone 30 wel ingevoerd. Bijkomend worden er afgebakende fietsstroken aangelegd op de Naamsevest en Nieuwpoort, net als veilige oversteekplaatsen op verschillende plaatsen rond de vesten.

Lees meer →

Japan Day en Happy Hour

vrijdag 25 oktober 2019

Zondag om 18 uur is het niet alleen voetbal op Stayen -STVV/GENT- maar trakteren de Japanse partners ook op delicatessen en is er van 16.30 tot 17.30 uur happy hour.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek