Strafke
header-stripes

Nieuws

Eerste editie Sint-Truiden by Lights & Music

vrijdag 18 oktober 2019

Zaterdag 19 oktober 2019 is er de eerste editie van de speciale Sint-Truiden by Lights & Music. Op verschillende locaties langs de sfeervolle wandeling worden bezoekers getrakteerd op muzikale intermezzo’s. In het stadspark is er ook een gezellig avondterras met een vuurspektakel.

Lees meer →

Schepen in scoutsoutfit naar schepencollege

vrijdag 18 oktober 2019

Vandaag trekken de leden van de jeugdverenigingen in volle ornaat naat de school: de maken fier bekend aan anderen dat ze lid zijn van een jeugdbeweging op de Dag van de Jeugdbeweging.

Lees meer →

Dag tegen de Armoede in Sint-Truiden

vrijdag 18 oktober 2019

Gisteren had het stadsbestuur een warme ontmoeting met onze Truiense armoedevereniging OnderOns Sint-Truiden en al de partnerorganisaties ter gelegenheid van de Dag tegen de Armoede.

Lees meer →

Stad steunt kankerpreventie

vrijdag 18 oktober 2019

Het kankerteam van Sint-Trudo werkt aan een informatiebrochure voor kankerpatiënten. Hiervoor kregen ze de steun van de stad en van Levensloop.

Lees meer →

Stad koopt handelspanden met Vlaamse steun

vrijdag 18 oktober 2019

Vlaams minister van Economie Hilde Crevits kent ruim 500.000 euro subsidie toe voor de aankoop van handelspanden in twee Limburgse steden: Lommel en Sint-Truiden.

Lees meer →

Sint-Trudo Ziekenhuis legt kankerpatiënten in de watten

vrijdag 18 oktober 2019

Gisteren tijdens de 20ste Dag tegen Kanker organiseerde het Sint-Trudo ziekenhuis een verwendag in het teken van ‘Kom op tegen Kanker’. In het Sint-Trudo werden de kankerpatiënten en hun naasten extra verwend met make-up sessies en fotoshoots.

Lees meer →

Traditionele beenhouwerij in de Kattenstraat

vrijdag 18 oktober 2019

Volgende week woensdag gaat de nieuwe Aldi open in de Kattenstraat. Wat er niet was in de vorige uitbating, is dat er een verste beenhouwer in het complex komt met de traditionele beenhouwerij Renmans.

Lees meer →

Gazosite ontruimd na brandalarm

vrijdag 18 oktober 2019

De leerlingen van de basisschool Sint-Rita in het Gazo zijn donderdag omstreeks 13 uur geëvacueerd naar de verzamelplaatsen op het Stationsplein. Aanleiding was een kleine knal waarna het brandalarm in werking trad.

Lees meer →

Twee keer feest voor 1.500 kinderen en jongeren

vrijdag 18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober was het in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Jeugdbeweging. Ook in het stadspark van Sint-Truiden werden 1.500 kinderen en jongeren in de watten gelegd. De dienst Jeugd van de stad werkte voor de gelegenheid een gezellig voor- en naschools programma uit om het belang van de jongerenverenigingen voor onze samenleving in de kijker te zetten.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 18 oktober 2019

Vrijdag en zaterdag kunnen er vooral tijdens de eerste helft van de dag buien vallen. Voor zondag is de verwachting nog wat onzeker, al wordt er best rekening gehouden met een regendag.

Lees meer →

Woonproject Stadspoort van start

donderdag 17 oktober 2019

De bouw van het project Stadspoort aan de Luikersteenweg is van start gegaan met een eerste spadesteek in aanwezigheid van onder meer burgemeester Veerle Heeren en bevoegd schepen voor ruimtelijke ordening Jelle Engelbosch.

Lees meer →

Déjà-Vu die je niet beu wordt

donderdag 17 oktober 2019

Een groot spandoek op de Markt met daarop een afbeelding van onze gouden Nina. Het beeld begint een beetje te gewennen, maar je geraakt het nooit beu. Alweer een viering door de stad? Ze heeft het dik verdiend.

Lees meer →

Terug kerstmarkt rond de markt & Eisbear Bar

donderdag 17 oktober 2019

Middenstandsvereniging Trud'Or en Shop & The City organiseert opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt en een Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. De kerstmarkt duurt van donderdag 12 tot en met zondag 22 december. De Eisbear Bar is open vanaf vrijdag 22 november en zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. In de chalets op de Markt is er ook opnieuw een horeca-aanbod. "Een gedifferentieerd aanbod met een winterwandeling waarbij we op beleving inzetten voor families", aldus Jos Pierard, schepen van middenstand."

Lees meer →

Brugge schrapt vuurwerk voor droneshow

donderdag 17 oktober 2019

De Stad Brugge pakt fier uit met een landelijke primeur. Zij zullen het vuurwerk van oudejaarsavond vervangen door een muzikale droneshow

Lees meer →

Stad tekent een nieuw gezondheidscharter

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden ondertekende op woensdag 16 oktober een nieuw gezondheidscharter. Hiermee verbindt de stad zich ertoe om inwoners bewust te maken over gezondheidsthema’s en aan te zetten tot een gezondere levensstijl.

Lees meer →

Boerebloos op de bres voor kankerpatiënten

woensdag 16 oktober 2019

De Boerebloos is van alle markten thuis en wil daarmee vooral haar publiek plezieren of een hart onder de riem steken. Vandaag treden ze op voor vijftig kankerpatiënten in het Trudoziekenhuis.

Lees meer →

Asielkinderen en klasgenootjes samen naar poppenkast

woensdag 16 oktober 2019

Kinderen van het asielcentrum en hun klasgenootjes uit de Truiense scholen genoten samen van een prachtige poppentheatervoorstelling. De sfeer was opperbest. De reacties waren ronduit schitterend.

Lees meer →

Ook Nina ontsnapt niet aan Rienzo

woensdag 16 oktober 2019

't Is Rode Neuzen tijd. En dus zeult Rienzo Vanrijckel met zijn fototoestel doorheen de straten van Sint-Truiden en ver daarbuiten. Op zoek naar sympathisanten die hun rode neus willen tonen voor het goede doel. Zelfs wereldkampioenen ontsnappen niet aan zijn shoots. Ook onze 'gouden' Nina Derwael moest eraan geloven.

Lees meer →

Habbekrats-trefpunt Het Klokhuis bestaat een jaar

woensdag 16 oktober 2019

Het is al een jaar geleden dat het Klokhuis opende. Dat is het trefpunt van Habbekrats in Sint-Truiden, waar alle kinderen en jongeren elke dag terechtkunnen voor hulp op maat, afwisselende activiteiten en boeiende vormingen. Het stadsbestuur van Sint-Truiden, dat het initiatief ondersteunt, kijkt met veel voldoening terug op de voorbije 365 dagen.“200 kinderen vinden er intussen een warme thuishaven”

Lees meer →

Lichtprocessie doorheen de stad

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden heeft in 2019 zijn patroon en stichter passend gevierd! Het hoogtepunt van dit jaar waren de feesten in het weekend van 21 en 22 september. Maar het is nog niet gedaan: voordat Trudo weer even mag gaan rusten, willen we aan zijn feestjaar nog een mooi einde breien.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek