Strafke
header-stripes

Nieuws

Honderden leerlingen leren van Technopolis On Tour

maandag 9 september 2019

Vandaag werd in Sint-Truiden het startschot gegeven van de tweede editie van Technopolis on Tour. Dat is de tournee die het Mechelse wetenschapscentrum voor het tweede schooljaar op rij organiseert langs bijna 40 verschillende steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen.

Lees meer →

'Kings' Legacy vangt 19 mishandelde paarden op

maandag 9 september 2019

In het bijzijn van prins Laurent opende vandaag Kings’ Legacy in Lummen, een woon-zorgcentrum voor mishandelde en verwaarloosde paarden. De prins kreeg samen met Europarlementslid Hilde Vautmans en trotse meters Sien Eggers en Catherine Khalil en peter Sergio meer uitleg over het centrum en haar paarden.

Lees meer →

Twee Musical Award nominaties voor Musical F-Act

zondag 8 september 2019

Afgelopen zondag werden de nominaties bekendgemaakt voor de Amateur Musical Awards in Nederland. 'PIPPIN' kon rekenen op maar liefst twee nominaties in de categorie musical comedy. Fleur Renes voor beste vrouwelijke hoofdrol en Jelle Thielemans voor beste mannelijke bijrol.

Lees meer →

Drie monumenten in Heers krijgen veel bekijks

zondag 8 september 2019

Vandaag vond Open Monumentendag plaats op tal van locaties in Vlaanderen. In Heers zetten drie erfgoedparels de deuren open voor het grote publiek. En overal heerste een gezellige drukte

Lees meer →

Protest van Zoutleeuw maakt geen kans

zondag 8 september 2019

In Dormaal zijn de bewoners niet te spreken over de komst van een asielcentrum. Daar wordt een oud Woonzorgcentrum de nieuwe woonplaats van 130 asielzoekers. “Veel te veel”, zeggen ze in Zoutleeuw.

Lees meer →

Vandaag winkels open en Haspengouw Culinair

zondag 8 september 2019

Drukke dag vandaag in het centrum van Sint-Truiden. Tussen 14 uur en 18 uur zijn de winkels open en stellen de modewinkels hun nieuwe collecties voor, nog tot 22 uur is het Haspengouw Culinair met 10 deelnemende toprestaurants. Het is daarnaast ook Open Monumentendag én het belooft droog te blijven. Zak dus zeker af naar het centrum namiddag.

Lees meer →

Veemarktsite wordt groene long met Vlaamse centen

zondag 8 september 2019

Sint-Truiden krijgt een deel van de ruim 5 miljoen euro subsidie die Vlaams minister van Omgeving Koen Van den Heuvel uittrekt voor onthardingsprojecten en de vergroening van steden. Het gaat om maximaal 250.000 euro voor de herinrichting van de Veemarktsite.

Lees meer →

Trudo weer levend in unieke tentoonstelling

zondag 8 september 2019

Nog tot 23 november, de dag van het feest van de H. Trudo, zal in de Minderbroederskerk een unieke tentoonstelling lopen over onze stadspatroon en de 1300-jarige geschiedenis van zijn stadsgenoten. Meer dan een aanrader, een verplichting voor elke Truienaar.

Lees meer →

“Na 40 jaar is het genoeg”

zondag 8 september 2019

Samana Zepperen bracht opnieuw een zestigtal zieken en hoogbejaarden samen om van de gezelligheid van hun samenzijn te genieten. En ze huldigden Denise Bex, nu 80 jaar, die na 40 jaar vrijwilligerswerk bij Samana, nu van de andere kant van de werking wil genieten.

Lees meer →

PRIMEUR: Truiense bezorgt Ann schrik van haar leven

zondag 8 september 2019

Vrijdag loopt op VTM het nieuwe seizoen van Belgium's Got Talent. Een act waar nu al veel te doen is, is een dansact waarbij jurylid en BV Ann Lemmens de schrik van haar leven beleeft. De dame die hiervoor zorgt, is Sanne Blondel, een jongedame uit Wilderen.

Lees meer →

3600 deelnemers lopen 'prachtige' monumentenrun

zondag 8 september 2019

Ruim 3.600 sportievelingen zakten zaterdag 7 september af naar Sint-Truiden voor de vijfde editie van de Monumentenrun, de belevingsvolle urban run langs de mooiste plaatsen van de stad.

Lees meer →

Dringend nieuw baasje nodig wegens familiale redenen

zaterdag 7 september 2019

Bas had een goede thuis maar moet nu wegens familiale redenen dringend worden herplaatst. Info via All4Dogs.

Lees meer →

Nicky Hayen krijgt een Japanse assistent

zaterdag 7 september 2019

Beloftencoach Nicky Hayen krijgt voortaan het gezelschap van de 43-jarige Japanner Takahisa Shiraishi. Hij komt over van Excelsior Rotterdam en heeft ook een verleden bij Barcelona en AC Milaan. Mogelijk volgt Shiraishi ook de vertrekkende Dieter Peeters op als analist voor het eerste team.

Lees meer →

Amici Cantemus zingt oorlogsliederen

zaterdag 7 september 2019

Het koor Amici Cantemus heeft vrijdagavond de Academiezaal behoorlijk vol laten lopen voor een uniek en eenmalig concert met liederen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer →

Rode Porsche Cayenne vat vuur op Expressweg

zaterdag 7 september 2019

Vrijdagnamiddag vatte op de Expressweg een rode Porsche Cayenne vuur. Het voertuig ging helemaal in de vlammen op. Er vielen geen gewonden.

Lees meer →

Tim Wellens wacht met spanning WK-selectie af

zaterdag 7 september 2019

Maandag maakt bondscoach Rik Verbrugghe vier van de acht renners van zijn WK-selectie bekend. De andere namen volgen pas na de Vuelta en Canada.

Lees meer →

De Petter en Steppe worden geopereerd

zaterdag 7 september 2019

Het zal nog een paar maanden duren vooraleer we Steven De Petter en Kenny Steppe weer op een voetbaldveld zien. De Petter moet opnieuw worden geopereerd. Steppe staat voor een eerste operatie.

Lees meer →

VIDEO - Gebrande Winning op Haspengouw Culinair

vrijdag 6 september 2019

Chef Raf zal tijdens Haspengouw Culinair als nieuwkomer het beste uit te kast halen tijdens Haspengouw Culinair. Tag iemand in deze video op onze Facebook-pagina en maak kans op een fles cava. De winnaar wordt bekendgemaakt op zaterdag 7 september.

Lees meer →

Lidar is verhuisd naar Duras

vrijdag 6 september 2019

Vanaf vandaag staat de ondertussen goed gekende Lidar-snelheidscamera op de Galgestraat tussen Duras en Wilderen. Daar is het dus oppassen geblazen, maar de veiligheid primeert boven boze weggebruikers, vindt de politie.

Lees meer →

Ziekenhuizen werken samen tegen kanker

vrijdag 6 september 2019

De vier ziekenhuizen van het netwerk Zuid-West Limburg pakken uit met een primeur. De voorbije maanden hebben ze intensief samengewerkt om voor vier soorten kankers, een zorgtraject uit te werken waarbij de patiënt gegarandeerd de best mogelijke behandeling geniet. In welk van de ziekenhuizen van het netwerk de patiënt zich aanvankelijk aanmeldt, is niet van belang.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek