Strafke
header-stripes

Nieuws

立石氏:あなたはハイゲームをします

vrijdag 1 november 2019

Vertaald: Mijnheer Tateishi, u speelt hoog spel.... Inderdaad. Want nu Teixeira en Steppe out zijn tot na nieuwjaar mag er echt niks meer gebeuren in de verdediging. Het wordt hart vasthouden. Maar als het verkeerd loopt: eigen schuld, dikke bult.

Lees meer →

Truike zegt niet neen tegen kus van Ingrid

vrijdag 1 november 2019

Truike, het jonge ezeltje op het Speelhof, is intussen al meer dan twee maanden oud. Flink uit de kluiten gewassen, is ze al. En ze kent haar mensen. Dat zie je als ze schepen Ingrid Kempeneers ontmoet. Toch niet jaloers?

Lees meer →

Inbrekers ontsnappen aan politiehonden en luchtpolitie

vrijdag 1 november 2019

Drie verdachten die probeerden in te breken in een huis aan de Grote Steenweg in Eliksem bij Landen wisten toch te ontsnappen aan agenten, honden en de luchtpolitie.

Lees meer →

Club heeft Big Si maar zoekt nog extra doelman

vrijdag 1 november 2019

Simon Mignolet was de Belgische competitie al ontgroeid. Club nu ook. En toch gaan Mannaert & co op zoek naar een extra doelman. Groeit er opnieuw belangstelling voor Simon? Of is men gewoon op zoek naar nog meer zekerheid voor het geval dat Simon uitvalt? Turkse media melden dat Club interesse toont in Roemeens international Silviu Lung.

Lees meer →

Morgen wel degelijk Haspengouw Markt

vrijdag 1 november 2019

Vele mensen twijfelen. Maar morgen, zaterdag, is het weliswaar Allerzielen maar is het ook Haspengouw Markt. Iedereen welkom. Je kan er trouwens genieten van een kop warme pompoensoep van Dries Boffin, marktchef van de maand.

Lees meer →

Natuurgebied Bernissem schreeuwt om hulp

vrijdag 1 november 2019

Natuur- en vogelliefhebbers signaleerden ons dat sommigen het niet zo nauw nemen met de voorschriften in het belangrijke natuurgebied, ondermeer voor vogelobservatie. Bovendien is de obersvatiehut door een storm met de grond gelijk gemaakt.

Lees meer →

Al carnavalstoet in Brustem

vrijdag 1 november 2019

Over tien dagen wordt het startsein gegeven voor het carnaval in Sint-Truiden. Maar op de carnavalstoet is het nog een paar maanden wachten. Niet in Brustem. Daar staat een praalwagen al jarenlang te verkommeren naast een hangar.

Lees meer →

De stad Sint-Truiden eert zijn doden

donderdag 31 oktober 2019

Op vrijdag 01 november 2019 eert de stad St Truiden zijn doden tijdens de jaarlijkse 1 november plechtigheid.

Lees meer →

De politie meldt ...

donderdag 31 oktober 2019

Uit de dagelijkse berichtgeving van de lokale politie onthielden we het volgende. Dagelijkse berichtgeving van donderdag 31 oktober 2019

Lees meer →

Sport voor mensen met een beperking

donderdag 31 oktober 2019

De stad Sint-Truiden wil nog meer inwoners met een beperking aan het sporten krijgen. Nu al kunnen mensen met een handicap verschillende sporten beoefenen, zoals handbal, tennis, dans, judo, voetbal en fitness. Het stadsbestuur wil dat aanbod nu uitbreiden.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten: theoloog, domine en tekenaar

donderdag 31 oktober 2019

Trudo’s Zondag Gasten is een reeks van zes zeer gevarieerde talkshows met drie praatgasten, een theaterkunstenaar, enkele muzikanten en een Truiense bakker. Op zondagnamiddag 3 november gaat gastheer Guido Wevers in gesprek met striptekenaar Kim Duchateau en met twee theologen, een katholieke leek en een protestantse vrouwelijke dominee. Verwacht hierbij geen zwaarwichtige godsbespiegelingen maar twee boeiende gesprekken over religie(s) en maatschappij vroeger en nu.

Lees meer →

Opnieuw vrachtwagen tegen brug aan Stayen

donderdag 31 oktober 2019

Op de Haspengouwlaan is er jammerlijk opnieuw een vrachtwagen tegen de brug aan Stayen gebotst. De hoogte inschatten blijft daar een groot probleem.

Lees meer →

Kledinginzamelactie Lionsclub Sint-Truiden

donderdag 31 oktober 2019

Op Wapenstilstand, maandag 11 november 2019 organiseert Lionsclub Sint-Truiden haar traditionele kledinginzameling in Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom en Zoutleeuw.

Lees meer →

Voert sp.a oppositie via de socialistische vakbond?

donderdag 31 oktober 2019

De overgang van het zwembad in privéhanden kan voor de werknemers een financieel verlies betekenen en zelfs hun vakantiedagen schieten erbij in. Dat berekende het de socialistische vakbond ACOD. Schepen Jurgen Reniers weerlegde deze beweringen op de gemeenteraad van maandag.

Lees meer →

Kom in Sint-Truiden shoppen

donderdag 31 oktober 2019

Sinds deze week draaien alle grote wegenwerken in Hasselt op volle toeren, en dat zullen de automobilisten in de provinciehoofdstad geweten hebben. Op de grote en de kleine ring, in Godsheide en Kuringen. Overal wordt er aangeschoven. Door de een al ongeduldiger dan door de ander. Kom dus vanaf nu shoppen in Sint-Truiden, want winkelen in Hasselt is erger dan een spelletje “mens-erger-je-niet”

Lees meer →

Driemaal goud voor Elisabeth Leduc

donderdag 31 oktober 2019

In haar thuisbasis Gravenhof Zepperen heeft de 9-jarige Elisabeth Leduc een sterke indruk gemaakt. In de eerste manche voor de Gravenhof Cup startte zij met Baldato en Diamond in drie proeven en in alle proeven pakte ze goud.

Lees meer →

Van de hel naar de hemel

woensdag 30 oktober 2019

Zo kan je de match van woensdagavond samenvatten, toch zeker als even in het geel en blauw denkt. Maar voor trainer Vrancken, assistent Janssens, videoanalist Boden en speler Schoofs, allemaal ex-kanaries, zal de tocht meer dan waarschijnlijk van de hemel naar de hel gegaan zijn.

Lees meer →

PRIMEUR: Kerk van Zepperen één jaar in de steigers

woensdag 30 oktober 2019

Als je in Zepperen vraagt welke de mooiste kerk van Limburg is, dan zal men je ze steevast zeggen “Die van Zepperen”. En dat heeft niks met chauvinisme te maken, dat is de vaste overtuiging van de Zepperenaren. En die kerk wordt nu nog mooier.

Lees meer →

Moke opent donderdag een maaltijdenautomaat in Wellen

woensdag 30 oktober 2019

Op donderdag 31 oktober 2019, en dat is morgen, opent Moke's Foodbox officieel zijn deuren. Tussen 17:00-19:00 zal Moke daarom ook aanwezig zijn aan de Foodbox om jullie van de nodige extra info te voorzien. Daarnaast zullen jullie op deze Halloweenavond verwend worden met een GRATIS pompoensoepje bij aankoop van een gerecht uit Moke's Foodbox.

Lees meer →

Gingelomse gebruikers van belbus in de kou

woensdag 30 oktober 2019

Tal van inwoners uit Gingelom hebben tevergeefs gewacht op hun belbus. “Door omstandigheden rijden er vandaag geen belbussen”, kregen ze te horen toen ze de belbus contacteerden. Bewoners van Kortijs, Miele en Jeuk geraakten dus niet op hun bestemming.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek