Strafke
header-stripes

Nieuws

Nog 4 Truiense medailles op Special Olympics

zaterdag 1 juni 2019

Na Maxine Decat en Sam Menten hebben ook Yens Ruymen en Inez Linart medailles in de wacht gesleept op de Special Olymics. Yens pakte goud, Inez zelfs tweemaal goud en brons.

Lees meer →

Kinderraad opent bivakplaats in Kerkom

zaterdag 1 juni 2019

Vanaf vandaag kan je in Sint-Truiden kamperen. De stad Sint-Truiden heeft in samenwerking met het Agentschap voor Natuur en Bos een avontuurlijke bivakzone in Kerkom ingericht. Hiermee komt het stadsbestuur tegemoet aan een vraag van de kinderraad. En meteen is er ook die extra toeristische troef.

Lees meer →

Wiric plaatst verkiezingsborden

zaterdag 1 juni 2019

Wiric opende een nieuwe campus in Velm: Falmio. Intussen staan her en der opnieuw verkiezingsborden. Die kaderen in een bijzondere campagne van de nieuwe vestiging waar 18 volwassenen met een verstandelijke beperking worden opgevangen.

Lees meer →

Succesvolle Dag van de Buren

zaterdag 1 juni 2019

Voor het derde jaar op rij werd de Dag van de Buren uitbundig gevierd in Sint-Truiden. Het vertrouwde concept bracht op meer dan 50 locaties buren bij mekaar voor een gezellig onderonsje. Niet alleen bij de bestaande buurtcomités, maar ook bij 13 nieuwe initiatiefnemers, doken de stoeltjes buiten op voor een leuke avond.

Lees meer →

Sam Menten wint Olympisch goud

zaterdag 1 juni 2019

Na Maxine Decat in het paardrijden heeft nu een andere Truienaar een medaille gepakt op de Special Olympics. En nog wel goud.... Sam Menten in het zwemmen (25 meter rugslag).

Lees meer →

Vandalen vernielen kunstwerk Trudofeesten

zaterdag 1 juni 2019

Onverlaten hebben in het Speelhof het vlot op de gracht van het kasteel vernield. Het kunstwerk, van de hand van Steven Vandervelpen, kadert in de expo Tinteling die momenteel op het domein loopt en kadert binnen de activiteiten rond de Trudofeesten.

Lees meer →

Recreatief zwembad vanmiddag gesloten

vrijdag 31 mei 2019

Wegens technische problemen zal het recreatief gedeelte van het het zwembad vanmiddag niet opengaan. Het gewone 25-meterbad is wel de ganse dag geopend voor het publiek.

Lees meer →

Belangrijke nutswerken in de Plankstraat

vrijdag 31 mei 2019

De nutswerkzaamheden aan de Groenmarkt worden momenteel afgerond. Vanaf volgende week gaan deze werken verder in de Plankstraat.

Lees meer →

U9 maken indruk in Nederland

vrijdag 31 mei 2019

De U9 wonnen in Wormerveer ondermeer van PSG, Hamburger SV, Celtic Glasgow en Southampton maar moesten in de halve finale nipt de duimen leggen voor Liverpool. Uiteindelijk moesten onze youngsters de derde plaats nog laten aan Feyenoord, ploeg die ze in de groepsfase nochtans hadden geklopt.

Lees meer →

Brons voor Maxine Decat op Special Olympics

vrijdag 31 mei 2019

Onze Truiense amazone Maxine Decat heeft tijdens de Special Olympics 2019 in Sint-Niklaas brons gehaald.

Lees meer →

Kettingbotsing in Kortenbos

donderdag 30 mei 2019

Ter hoogte van het kruispunt van de N80 en de Nachtegael in Kortenbos is vanmiddag een kleine kettingbotsing gebeurd. Gelukkig zonder veel erg.

Lees meer →

Phil Kevin treedt niet meer op in 't Catarakske

donderdag 30 mei 2019

Opmerkelijke post op de facebookpagina van Phil Kevin. Hij treedt voortaan niet meer op in 't Catarakske omdat de uitbater hem onder druk zou gezet hebben om niet in Taverne Berkeshof op te treden.

Lees meer →

Heksenkring in voortuin Nieuw Sint-Truiden

donderdag 30 mei 2019

In de voortuin van Ivo Breesch op Nieuw Sint-Truiden heeft zich een zogenaamde heksenkring ontwikkeld, een cirkel van paddenstoelen. Hier is ie wel onderbroken door de verharding met tegels.

Lees meer →

Zondag Hondendag op het Speelhof

woensdag 29 mei 2019

Op zondag 2 juni worden hondenliefhebbers en hun trouwe viervoeters voor het derde jaar op rij in de watten gelegd tijdens de Hondendag in Sint-Truiden. Van 10u tot 16u kunnen baasjes en hun honden terecht in het Speelhof voor een dag boordevol plezier. De toegang is bovendien helemaal gratis

Lees meer →

Alternatieve straf voor homofobe stadsarbeider

woensdag 29 mei 2019

Het college van burgemeester en schepenen boog zich vandaag over het dossier van een stadsmedewerker die zich negatief uitliet op sociale media naar aanleiding van de acties die het stadsbestuur organiseerde in het kader van de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie.

Lees meer →

Morgen stad en OCMW gesloten

woensdag 29 mei 2019

Morgen, donderdag 30 mei, is het OLH-Hemelvaart en zijn de stads- en OCMW-diensten gesloten. Ook op 6 juni is er een sluitingsdag.

Lees meer →

Drie verdachten inbraak gearresteerd

woensdag 29 mei 2019

In het kader van een inbraak in een telecomwinkel in het centrum van Sint-Truiden in de nacht van woensdag 22 mei kon de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken drie verdachten arresteren.

Lees meer →

Malinwa breekt contract Vrancken open

woensdag 29 mei 2019

KV Mechelen en Wouter Vrancken zetten hun samenwerking door. In die mate zelfs dat Vrancken bij 'de kakkers' een contract voor onbepaalde duur tekent.

Lees meer →

Gazometerstraat wordt terug geopend

woensdag 29 mei 2019

Vanavond is de Gazometerstraat weer open en kan je opnieuw via die straat van de Tiensesteenweg naar het station. Ook de zone tussen het kopgebouw en de Stationsstraat is dan weer toegankelijk.

Lees meer →

Volkstuinconcept in Home Elisabeth

dinsdag 28 mei 2019

Woonzorgcentrum Home Elisabeth pakt uit een een heuse volkstuin in de publieke doorgang van de vestiging. Bedoeling is er een warme tuin van te maken die bewoners en buurt samenbrengt. Donderdag 20 juni om 19 uur is er een info-avond.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek