Strafke
header-stripes

Nieuws

Titi & Koe verwennen leukemiepatiëntje Zary

maandag 18 februari 2019

Kinderdagverblijf Titi & Koe stak zondag Zary Spiritus-Beschuyt en haar ouders een hart onder de riem met mooie momenten en dito cadeau's. Zara lijdt aan acute leukemie.

Lees meer →

Velm VV:. 28-0 en 100stse doelpunt!

maandag 18 februari 2019

Geen verrassing. Maar toch een absolute monsterscore. In vierde provinciale B won Velm VV met maar liefst 28-0 van Inter Hasselt. Een meer dan vooroorlogse score.

Lees meer →

Sluikstorten steeds gekker

maandag 18 februari 2019

Bij sluikstorten kan je je van alles verzinnen. Maar nu net een buggy achterlaten op een plaats waar een bordje hangt met het opschrift 'verboden vuilnis te storten' is toch wel heel opmerkelijk. Een beetje hilarisch zelf. Voor alle duidelijkheid. Hij staat er al vier dagen......

Lees meer →

Eerste keer Europa voor STVV

maandag 18 februari 2019

STVV bestaat op 23 februari 95 jaar. De dag later spelen ze thuis tegen Charleroi. Tot dan brengen we elke dag faits-divers, opmerkelijke gebeurtenissen en hoogtepunten uit de geschiedenis van onze club.

Lees meer →

Topaffiche carnaval gratis verkrijgbaar

zondag 17 februari 2019

De officiële carnavalsaffiche 2019 -met in dit Trudojaar een afbeelding van onze patroonheilige in cartoonvorm- is voorgesteld in de Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen. 1111 Exemplaren zijn gratis af te halen op de dienst van Toerisme Sint-Truiden!

Lees meer →

Twee weken lang carnavalhoofdstad

zondag 17 februari 2019

Sint-Truiden is vanaf zondag 24 februari tot en met maandag 4 maart opnieuw dé carnavalshoofdstad van Haspengouw. Jong en oud zullen hun ogen de kost kunnen geven tijdens een kleurrijke mix van bruisende evenementen en wervelende taferelen.

Lees meer →

Les Truttes op 26 april in de GAZO

vrijdag 15 februari 2019

Er zit een muzikale topavond aan te komen. De band 'Les Truttes' zakt op vrijdag 26 april af naar Sint-Truiden om er de GAZO op z'n kop zetten. De voorverkoop is intussen gestart.

Lees meer →

Memorabele matchen tegen Anderlecht en Club

vrijdag 15 februari 2019

STVV bestaat op 23 februari 95 jaar. Een dag later geven de Kanaries de concurrenten uit Charleroi partij. Wij brengen tot dan dagelijks hoogtepunten uit de geschiedenis van onze favoriete ploeg.

Lees meer →

Promotie na 0-4 in Sint-Niklaas

woensdag 13 februari 2019

STVV bestaat 23 februari 95 jaar. Een dag later is er de thuismatch tegen Charleroi. Tot dan brengen we elke dag een stukje geschiedenis met de hoogtepunten. Vandaag de lange treurnis in tweede klasse met als verlossing de kampioenenmatch in Sint-Niklaas.

Lees meer →

Aftrap Playing for Success op Stayen

woensdag 13 februari 2019

Op Stayen is het project Playing for Success afgetrapt. STVV zal haar infrastructuur acht weken ter beschikking stellen voor leerlingen uit het basisonderwijs.

Lees meer →

Bouw Plopsaqua Hannuit start

woensdag 13 februari 2019

Begin mei start Plopsa met de bouw van een waterpretpark op de grens tussen Landen en Hannuit. Eind 2020 moeten de werken klaar zijn. Bumba en Maya De Bij worden daarbij de uithangborden.

Lees meer →

Geen Natalia in Wimbledon

woensdag 13 februari 2019

Natalia-fans mogen alvast een datum in hun agenda schrappen. Want haar geplande concert op 1 juni in de Wimbledon in Wilderen gaat niet door.

Lees meer →

Skeletten op Groenmarkt blootgelegd

woensdag 13 februari 2019

Momenteel ontdekken de archeologen op de Groenmarkt skelet na skelet. Ze worden daarbij blootgelegd en in kaart gebracht.

Lees meer →

Nieuw beursconcept zoekt standhouders

woensdag 13 februari 2019

Jorg Sacré en Simon Vanrutten zijn twee verzamelaars met een hart voor selecte en unieke items. Ze organiseren op zondag 14 april 2019 in CC De Bogaard de verzamelbeurs van nu. Waar andere beurzen meestal inzetten op producten zoals muziekdragers, pakt het duo het anders aan: ze streven naar een mix van verzamelitems zoals vinyl, strips, boeken, memorabilia , … zodat iedereen er zijn gading kan vinden.

Lees meer →

Stad geeft kortingsbonnen om katten te steriliseren

woensdag 13 februari 2019

Om de (zwerf)kattenpopulatie in te dijken is het heel belangrijk dat katteneigenaars hun huiskat tijdig laten steriliseren/castreren.

Lees meer →

Nu zondag internationale vinyl- en cd-beurs

woensdag 13 februari 2019

Op zondag 17 februari vindt in 'Het Veilinghuis' de internationale vinyl- en cd-beurs plaats. Het evenement is intussen een vaste waarde geworden.

Lees meer →

VIDEO - Misviering voor goede doel (Soroptimist)

woensdag 13 februari 2019

Soroptimist Sint-Truiden organiseerde een speciale misviering met showkoor Rise Up in de Minderbroederskerk. De opbrengst ging naar Sint-Vincentius. Hun volgende activiteit is de welbekende modeshow, deze keer op een nieuwe locatie.

Lees meer →

Vice-kampioen, Gouden Schoen en Bekerfinale

woensdag 13 februari 2019

24 februari speelt STVV thuis een belangrijke match tegen Charleroi. De dag daarvoor viert de club zijn 95ste verjaardag. Wij brengen voor u dagelijks de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Kanaries. Vandaag nemen we de jaren '60-'71 onder de loep.

Lees meer →

Rioleringswerken in Kerkom: woensdag infovergadering

dinsdag 12 februari 2019

Er zijn rioleringsplannen voor Kerkom. Morgen, woensdag, om 19 uur kan je meer vernemen over de plannen en de timing ervan tijdens een infovergadering in de plaatselijke parochiezaal.

Lees meer →

Hasp-O verenigt katholiek onderwijs

dinsdag 12 februari 2019

Alle scholen van het katholiek secundair onderwijs te Sint-Truiden zullen intensief samenwerken in een nieuw project en dit met een nieuwe naam -Hasp-O- en een nieuw logo (zie foto). De nieuwe structuur bestaat uit een observerende en oriënterende eerste graad, domeinscholen en een satellietschool. 200 dagen voor de start van het nieuwe schooljaar stelden de scholen hun plannen voor.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek