Strafke
header-stripes

Nieuws

Imkers Nieuwenhoven zijn verhuisd

zondag 4 augustus 2019

De Koninklijke Vlaamse Imkersbond heeft een nieuwe bijenhal in domein Nieuwenhoven. De oude bijenhal achter de speeltuin, in de boomgaard, was moeilijk toegankelijk voor de leden, de bezoekers én voor de bijen! Aan de rand van het bos, met de uitvliegopening naar het zuiden was het niet de meest ideale site voor de bijenpopulatie.

Lees meer →

Limburgse werknemers krijgen 900 bedrijfsfietsen

zondag 4 augustus 2019

Zes Limburgse bedrijven krijgen van Vlaanderen subsidies om hun werknemers uit de auto te lokken. De subsidies zullen gebruikt worden voor het leasen van fietsen, het installeren van laadpalen voor elektrische fietsen en het voorzien van lockers.

Lees meer →

Soroptimisten onthullen kunstwerk ‘Boat of Hope’

zondag 4 augustus 2019

In het kader van het Trudojaar de opende kunstvereniging Kunst Groen vzw een kunstproject in de groene long van Sint-Truiden, het Speelhof. Installaties van 25 Belgische en Nederlandse kunstenaars zijn te bezichtigen op het domein.

Lees meer →

Heel voetbalwereld heeft medelijden Brys en zijn team

zaterdag 3 augustus 2019

Zowat heel de Belgische voetbalwereld heeft na de 6-0 in Jan Breydel medelijden met STVV. Marc Brys en zijn spelers kunnen op begrip rekenen. De Japanse bazen veel minder.

Lees meer →

Accordeonist Vital Tilkens overleden

zaterdag 3 augustus 2019

Muzikant en accordeonist Vital Tilkens is overleden. Amper drie maanden geleden ging ook zijn echtgenote Christiane Dejace heen. Samen vormden ze een onvergetelijk muziekduo dat menige 'zaak' plat draaide. Vital Tilkens zelf had trouwens een hele muzikale carrière achter de rug. Eentje waar hij best fier mocht op zijn.

Lees meer →

Moedige Britt en Yellow Tigers onderuit

zaterdag 3 augustus 2019

De Yellow Tigers hebben hun eerste wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi verloren. De Belgische vrouwen leden in Catanië een logische 3-0-nederlaag tegen groepsfavoriet Nederland. Tokyo 2020 is daarmee weg.

Lees meer →

Openbaar onderzoek nieuwe Hasp-O campus gestart

zaterdag 3 augustus 2019

Dat Hasp-O, de Katholieke Centrumscholen in Sint-Truiden, een nieuwe school zal bouwen op het het braakliggend stuk grond tussen de Boomgaardenstraat en de Fabriekstraat is al langer geweten. Intussen is er schot gekomen in de zaak. Het openbaar onderzoek is gestart.

Lees meer →

Wat nu, Mr Tateishi?

zaterdag 3 augustus 2019

STVV kreeg in Brugge een pak slaag. Zes doelpunten in het mandje.... Hoelang zou dat geleden zijn. Nochtans had iedereen dat zien aankomen. Daarvoor moet je zelfs niks van voetbal kennen.

Lees meer →

Herbestemming voor monumenten mogelijk

vrijdag 2 augustus 2019

De stad Sint-Truiden wil her- en nevenbestemming van haar erfgoed en monumenten maximaal faciliteren. Met enkele ruimtelijk-planologische ingrepen zorgt het stadsbestuur ervoor dat twee specifieke gebouwen nu extra ontwikkelingskansen krijgen. Hierdoor ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor het koetshuis van het Huis Nagels en de middeleeuwse Mettekovenmolen.

Lees meer →

Spelers van STVV op de zaterdagmarkt

vrijdag 2 augustus 2019

Wat onze geel-blauwen deze avond gaan doen in Brugge, weten we nog niet. Waar we wel zeker van zijn is dat ze de dag na de match, zaterdag dus, naar de Grote markt komen.

Lees meer →

Slagerij Pascal Gijsens gaat dicht

vrijdag 2 augustus 2019

De slagerij Gijsens in de Luikerstraat sluit de deuren, pand nummer 2 dat verdwijnt in de drukste winkelstraat. Op Facebook stond het al vol commentaren over wiens schuld dit is, met regelmatig een sneer naar de politiek.

Lees meer →

Voedsel van voedselbank gedumpt

vrijdag 2 augustus 2019

We hebben in Sint-Truiden twee organisaties die voedselhulp verstrekken aan mensen die daarvoor in aanmerking komen. Hierin speelt het OCMW een cruciale rol, want naar een voedselbank kan je niet zomaar gaan. Maar er zijn ook mensen die het niet verdienen.

Lees meer →

Mega cruise event van de Blauwe Vogel in Oostende

vrijdag 2 augustus 2019

Je was nog nooit op cruise of je kent enkel de klassieke vooroordelen van een tocht op zee, wel dan heeft het team van de Blauwe Vogel de oplossing voor jouw probleem gevonden.

Lees meer →

Grote Oogstfeesten in Alken

vrijdag 2 augustus 2019

Zondag 4 augustus vindt de 17de editie van de Alkense Oogstfeesten plaats. Dit groots plattelandsevenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers en start om 11.00 uur.

Lees meer →

Freinetschool De Veranda in Alken op zoek naar fietsen

vrijdag 2 augustus 2019

De ploeg leerkrachten van de nieuwe Alkense school De Veranda is volop bezig met de uitrol van hun fietsproject. Het stalen ros zal het komende schooljaar vaak worden gebruikt.

Lees meer →

Gedenkbord voor Nieuwerkerkenaars

vrijdag 2 augustus 2019

1 augustus 1944 is een dag die de Tweede Wereldoorlog in Nieuwerkerken heeft getekend. Op die dag werden 20 Nieuwerkerkenaren opgepakt en weggevoerd door de Duitse bezetter. Jean Thomas, die zich inzet voor de oud-strijders, is tevreden dat er nu een herdenkingsplaat staat aan het vernieuwde gemeenteplein. “Zelf was ik 11 jaar toen de gebeurtenissen zich hier afspeelden”, weet Jean nog. “Iedereen was in paniek. En volgens de kapelaan had ‘het grootste onheil’ ons dorp getroffen. Twintig inwoners werden opgepakt en meegenomen. Een van hen werd daarbij doodgeschoten, de anderen belandden in de gevangenis. Acht van hen zouden later naar concentratiekampen worden afgevoerd. Maar één zou het overleven en achteraf kunnen terugkeren.” Jean Thomas wil de herinnering aan de oorlogsslachtoffers levend houden, en naar zijn gevoel was er te weinig aandacht voor. Hij vindt het daarom ook jammer dat de gemeente niet is ingegaan op het voorstel om het vernieuwde gemeenteplein de naam Weggevoerdenplein te geven. “Maar ik ben wel tevreden dat, na 75 jaar, aan de zijmuur van de kapel een herdenkingsplaat is aangebracht voor de inwoners die naar concentratiekampen werden weggevoerd”, besluit Jean Thomas.

Lees meer →

140 filmliefhebbers op de afspraak

vrijdag 2 augustus 2019

In het provinciaal domein Nieuwenhoven te Sint-Truiden kwamen 140 filmliefhebbers kijken naar ‘The Olive Tree’. De voorstelling werd gratis aangeboden door de Provincie Limburg, Bos+ en de Gezinsbond.

Lees meer →

Breaking news! Milan Paulus wint in Vresse S/Semois

donderdag 1 augustus 2019

Een zonet binnen gelopen bericht. Milan Paulus (17) heeft in Vress S/Semois één van de zwaarste Belgische klimwedstrijden gewonnen.

Lees meer →

40 maanden cel voor 'dronken' vandaal

donderdag 1 augustus 2019

De 37-jarige Truiense junk die in het weekend van 20 en 21 april in een roes een spoor van vernieling zaaide in het centrum, krijgt een celstraf van 40 maanden.Dat meldt HLN.

Lees meer →

STVV met Steppe naar Club

donderdag 1 augustus 2019

Even waren er wat twijfels. Maar Kenny Steppe is speelklaar geraakt en stapt morgen mee de bus op richting Jan Breydel om daar Club Brugge partij te geven.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek