Strafke
header-stripes

Nieuws

Groot carnavalfeest in De Fruitboom

donderdag 28 februari 2019

Wijkschool De Fruitboom aan de Zepperenweg vierde carnaval. Juffen en kinderen deden dat met een optocht, een dansje en popcorn.

Lees meer →

Première CORGI in 'onze' Cameo

donderdag 28 februari 2019

Eigenaar Trudo Carlier en 'zijn' Cameo zitten niet om een stunt verlegen. Alweer slaagde hij erin een première binnen te halen. Deze keer gaat om de nieuwe Vlaamse tekenfilm Corgi. En of de Cameo de hipste bioscoop van het land is.

Lees meer →

De lente in het land

donderdag 28 februari 2019

Het is nog vroeg om nu al van lente te spreken. Maar de bloemen en planten ontluiken. En hier en daar is er zelfs een bloesembloempje op een boom te zien.

Lees meer →

Vrijdag 1 maart: complimentjesdag op stad

donderdag 28 februari 2019

Wie vrijdag 1 maart de stadsdiensten bezoekt, krijgt bovenop een goede service helemaal gratis een oprecht complimentje. Zo is Sint-Truiden op Complimentendag een nog leukere plek.

Lees meer →

Roberta Pastabar gesloten, maar niet definitief

donderdag 28 februari 2019

Op facebook meldt Roberta Pastabar dat de zaak in de Plankstraat is gesloten. Tijdelijk weliswaar. Want er wordt werk gemaakt van een nieuw concept.

Lees meer →

Cosmocafé lanceert eigen carnavallied

woensdag 27 februari 2019

"In de Cosmo", zo heet het nieuwe nummer van het cosmocafé. Speciaal voor carnaval hebben ze in samenwerking met Flossy den ieste een eigen nummer gemaakt, gebaseerd op 'In de Disco' van Samson en Gert.

Lees meer →

AFLEVERING 1: De Fakkels kookt bij Grammen-Lux

woensdag 27 februari 2019

Bij Grammen-Lux is men niet verlegen om een stunt. Bij aankoop van een keuken krijg je er tot 31 maart maar liefst 4 SMEG-toestellen en 1 vaatwasser van BOSCH er bovenop. Truiens topchef Paul-Luc Meesen van Restaurant de Fakkels toont alvast met zijn team dat het koken op de keukens van Grammen-Lux geen beperking geeft op de kwaliteit.

Lees meer →

Verkeersmaatrgelen naar aanleiding van carnaval

woensdag 27 februari 2019

Naar aanleiding van carnavalkermis en de carnavalstoet op maandag 4 maart zijn een aantal specifieke verkeers- en veiligheidsmaatregelen van kracht.

Lees meer →

Vandaag (gratis) kindercarnavalfeest

zondag 24 februari 2019

Vandaag is het kindercarnaval. En dat gaat gepaard met een groot feest in de Gazo. Er valt heel wat te beleven. En voor de ouders is aangepaste 'opvang' voorzien.

Lees meer →

Drie verdachten diefstal gearresteerd

vrijdag 22 februari 2019

In het kader van een aantal diefstallen in het centrum van Sint-Truiden eind 2018 kon de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom – Nieuwerkerken deze week drie verdachten arresteren.

Lees meer →

Extra voorstelling 'De reünie' in De Roxy

vrijdag 22 februari 2019

Het gaat hard voor de nieuwe voorstelling ‘De reünie’ in Theater De Roxy. De 10 geplande voorstellingen zijn zo goed als uitverkocht. Daarom organiseert De Roxy een 11de voorstelling op donderdagavond 28 februari om 20u15.

Lees meer →

Match van het Jaar, maar....

vrijdag 22 februari 2019

Voor velen speelt STVV zondag de match van het jaar. Maar Brys is het daar niet mee eens. "Beslissend zal die match nooit zijn. Voor een stuk bepalend misschien wel."

Lees meer →

Eerste maal play-off 1 onder Brepoels

vrijdag 22 februari 2019

STVV bestaat morgen 95 jaar. Dagelijks geven we nu al tien dagen lang hoogtepunten uit de geschiedenis van ons favoriete team. Vandaag hebben we het over een doel dat we zondag tegen Charleroi opnieuw nastreven: play-off 1. T

Lees meer →

Dappere Kenric verliest strijd

donderdag 21 februari 2019

Eind januari 2016 ging Kenric Enckels (5) de strijd aan tegen Rhabdomyosarcoom, een kanker van de spieren/weke delen. Drie jaar lang heeft de dappere knaap gevochten tegen dit monster. Vanmorgen om 6u30 heeft hij de strijd verloren.

Lees meer →

Met 4500 naar KVK Tienen-STVV

donderdag 21 februari 2019

STVV bestaat zaterdag 95 jaar. De dag erna spelen ze tegen Charleroi. Tot dan brengen we dagelijks hoogtepunten uit de geschiedenis van onze favoriete ploeg.

Lees meer →

Vader verspreidt opsporingsbericht voor dochter

woensdag 20 februari 2019

Kayla Petiels is sinds maandagmiddag vermist. Vader Rinaldo Knapen plaatste het volgende op Facebook: "Heeft er iemand deze persoon gezien? GHOUL Ismahil woont in Sint-Truiden en heeft mijn Dochter Kayla meegenomen en zijn samen op de vlucht. Staat geseind! 0483 69 33 51: alle tips zijn welkom. Graag delen aub."

Lees meer →

Dode buizerd in Gorsem

woensdag 20 februari 2019

Een beeld dat we niet vaak te zien krijgen en dat we niet graag zien is dat van een dode buizerd. In Gorsem is er eentje gevonden. Vermoedelijk stierf hij geen natuurlijke dood.

Lees meer →

Politie waarschuwt voor laagstaande zon

woensdag 20 februari 2019

Na een zonnig weekend volgen dagen met iets meer bewolking. Maar dat is tijdelijk. De politie maakt van de gelegenheid gebruik om automobilisten te waarschuwen voor het gevaar van een laagstaande zon.

Lees meer →

FLAM gaat deuren sluiten

woensdag 20 februari 2019

De bekende haardspecialist Flam gaat in Sint-Truiden de deuren sluiten. 22 jobs staan op de tocht. Dat meldt HbvL.

Lees meer →

PRIMEUR & WIN - Lancering Truineer Café

dinsdag 19 februari 2019

Nu donderdagavond organiseren we met Truineer.be het allereerste Truineer Café. Het Truineer Café is een concept waarbij de lezers en partners van Truineer.be en Den Truineer samenkomen in een leuke setting. Voor deze eerste editie werken we samen met DaVo BMW Sint-Truiden en gaat dit door bij DronePort. BMW DaVo stelt nu donderdag ook de nieuwe BMW 3 voor. Jij kan er bij zijn!

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek