Strafke
header-stripes

Nieuws

STVV uit top zes en Garcia kwijt

zondag 10 maart 2019

Een punt voor STVV bij Moeskroen was verdienstelijk maar niet genoeg. De kanaries tuimelen daardoor voorlopig uit de top zes. Bovendien geraakten ze Garcia kwijt. Bij hem bestaat de vrees voor een scheur in de quadriceps. Een scan zal uitsluitsel moeten brengen.

Lees meer →

Spiegel op Speelhof is opgeruimd

zondag 10 maart 2019

Het gecontesteerde kunstwerk van Gert Robijns, 'Hemel op Aarde' is niet meer. Op het Speelhof herinneren alleen nog de fundamenten aan de spiegel. Wat nu?

Lees meer →

Matchday! Geen verrassingen in selectie

zondag 10 maart 2019

STVV staat vanavond om 18 uur in gure omstandigheden op Le Canonnier tegenover Moeskroen. Smeren ze de Henegouwers hun eerste nederlaag van het jaar aan? Gaan ze zelf onderuit? En waar staan ze vanavond in de rangschikking? Vragen waar we nu nog geen antwoord op hebben.

Lees meer →

Vanavond echte krakers in de Gazo

zaterdag 9 maart 2019

Tom, Koen, André & Jo gaan in naam van het ganse Convivae team samen de 100 km lopen en organiseren daarom in de Gazo vanavond een heuse retro fuif. "Om de 2500 EUR aan startgeld in te zamelen leek het ons wel leuk om mensen samen te brengen, met onze nieuwe feestzaal de Gazo zagen we zo'n retrofuif wel zitten. Het wordt vanavond een echte krakers editie van de jaren 70-80-90, op vinyl."

Lees meer →

Nadia Weynants wint 40ste wagen Shop & The City

vrijdag 8 maart 2019

Nadia Weynants uit Sint-Truiden won de 40ste wagen van Shop & The city: een Volkwagen Up! van Groep Delorge. Het was haar scan bij Pralibel die de winnende wagen opleverde.

Lees meer →

Mast Trudo FM begeeft het

vrijdag 8 maart 2019

Vannacht heeft een gemene rukwind de zendmast van de lokale radiozender Trudo FM omver geblazen. De herstelling ervan zal enige tijd in beslag nemen.

Lees meer →

Running Girlpower krijgt steun van Clarissen

donderdag 7 maart 2019

Running Girlpower loopt zondag 24 maart op domein De Schorre in Boom de 100 kilometer voor Kom op Tegen Kanker. Om die loop te sponsoren, verkoopt het team een Charity-Box met daarin ondermeer een Wilderen Cuvée Clarisse. De eerste werd symbolisch overhandigd aan de zusters Clarissen die meteen het meterschap opnamen.

Lees meer →

Graven op Groenmarkt steeds ouder

donderdag 7 maart 2019

Na graven uit de 16 de eeuw zijn er nu ook graven uit de 13de eeuw op de Groenmarkt gevonden. Waardevolle vondsten worden later sowieso verder onderzocht.

Lees meer →

VIDEO - Truineer Café in première bij DaVo

donderdag 7 maart 2019

Het eerste Truineer Café is een feit. Ook Fabrizio en Pommeline, ambassadeurs van DaVo - BMW & MINI Concessie waren aanwezig.

Lees meer →

Koffie met letters: De wondere wereld van Hollywood

woensdag 6 maart 2019

Op zaterdag 16 maart van 10u tot 12u geeft Jan Verheyen een voorstelling in de schouwburg van cultuurcentrum de Bogaard.

Lees meer →

Fietsendief geklist dankzij camera station

dinsdag 5 maart 2019

De lokale politie kon via de camera aan het station een fietsendief op heterdaad betrappen en inrekenen. In zijn voertuig werden trouwens nog elf andere fietsen gevonden.

Lees meer →

Zondag 17 maart: Lente Opendeur met gratis bloemetje

dinsdag 5 maart 2019

Zondag 17 maart openen de handelaars in Sint-Truiden hun deuren voor de lente opendeur. Bezoekers kunnen de nieuwe collecties ontdekken en volop lente- en tuininspiratie opdoen. Shop & The City verwent alle shoppers met een gratis bloemetje.

Lees meer →

STVV-Jeugd wel al in play-off 1

dinsdag 5 maart 2019

Terwijl de grote jongens nog hard zullen moeten strijden voor play-off 1, is voor de STVV-jeugd de buit al binnen. Zij spelen de 'grote' nacompetitie tegen Anderlecht, Standard, Brugge, Gent, Genk , Charleroi en OHL.

Lees meer →

U kan nu stemmen voor Mister STVV

dinsdag 5 maart 2019

Voor het derde jaar op rij organiseert de vrouwelijke supportersclub Vicoria 'Mister STVV'. Stemmen kan via hun facebookpagina.

Lees meer →

Jarige Simon trakteert op taart

dinsdag 5 maart 2019

Morgen woensdag is Simon Mignolet jarig. 31 wordt hij. En hij trakteert daarom op taart in Twenty Two Coffee in de Gazometerstraat. Iedereen is welkom.

Lees meer →

Stad reikt sportprijzen uit

dinsdag 5 maart 2019

De stad Sint-Truiden huldigde enkele winnaars van sportacties. Philomène Zuylen, Charlotte Dams, Maya Boyen, Mathis Wiame en enkele vrijwilligers vielen in de prijzen.

Lees meer →

Tijdelijke verkeershinder op Speelhoflaan

dinsdag 5 maart 2019

Van dinsdag 5 maart tot en met vrijdag 8 maart worden er ter hoogte van de Speelhoflaan private werkzaamheden uitgevoerd. Dat zal in die periode enige verkeershinder met zich meebrengen.

Lees meer →

'Penspony' Kristof Duchateau is hot

dinsdag 5 maart 2019

Wie gisteren niet één keer het woord penspony hoorde of in de mond nam, was niet in Sint-Truiden. De gelijknamige eerste plaat van Kristof Duchateau uit Zepperen werd zot gedraaid en zelf trad hij op in het Cosmocafé. Maar ook ver buiten Sint-Truiden is hij hot. Via Itunes is hij intussen aardig op weg om de hitlijsten te halen.

Lees meer →

Superhelden en prinsessen op Carnavalskermis

vrijdag 1 maart 2019

De kermis staat er weer vanaf vandaag, vrijdag 1 maart, tot en met donderdag 7 maart. Opnieuw pakken de foorkramers uit met hoog bezoek. Op woensdag 6 maart tussen 16 en 18 uur komen er superhelden en prinsessen langs. Zorg dus zeker dat je erbij bent voor een leuke selfie.

Lees meer →

Vandaag Nacht van de Sacré Coeur

vrijdag 1 maart 2019

Vandaag, vrijdag 1 maart, geeft de Sacré Coeur het definitieve startschot van het carnaval in Sint-Truiden met de traditionele Nacht van de Sacré Coeur. Afspraak vanavond in 't Café, bij Dennis, Kazernestraat. Ambiance verzekerd.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek