Strafke
header-stripes

Nieuws

Matchday! Samen voor play-off 1

zondag 17 maart 2019

STVV speelt vanavond om 18 uur voor een vol huis -hoelang is dat geleden- tegen AA Gent. De inzet is hoog. Want er staat een ticket voor play-off 1 op het spel.

Lees meer →

Zwerfvuilactie Aulenteer levert negen zakken op

zaterdag 16 maart 2019

Bestuursleden en vrijwilligers ruimden in Gelinden en Engelmanshoven de natuurgebieden op die door Aulenteer worden beheerd. Die opruimactie leverde een aardige oogst op.... Spijtig genoeg.

Lees meer →

Proficiat Wouter, Rob en Jan

zaterdag 16 maart 2019

KV Mechelen kroonde zichzelf vanmiddag tegen Beerschot-Wilrijk tot de verdiende kampioen in 1B. Met dank ook aan onze drie Truienaars: coach Wouter Vrancken, videoanalist Jan Boden en natuurlijk middenvelder Rob Schoofs. Welkom terug in 1A, Wouter, Jan en Rob.

Lees meer →

Tygo zoekt baasje

zaterdag 16 maart 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden is op zoek naar een nieuw baasje. We stellen hem even aan jullie voor.

Lees meer →

Kamada is eindelijk international

donderdag 14 maart 2019

Kamada heeft zijn eerste selectie voor het nationale team van Japan beet. Na Endo en Tomiyasu is hij de derde kanarie die deze eer te beurt valt.

Lees meer →

Burgerinitiatief Truienair trekt zich het fijnstof aan

donderdag 14 maart 2019

Iedereen weet intussen dat er veel fijnstof in de lucht hangt. Hoe kan je het meten? Hoe ongezond is het? En wat is de invloed ervan op jouw gezondheid? Je verneemt het op 26 maart in het CC van Sint-Truiden.

Lees meer →

Pakkend eerbetoon van Tom Herck aan zijn mama

donderdag 14 maart 2019

Last Words’, zo heet het pakkende eerbetoon van kunstenaar Tom Herck aan zijn in 2017 overleden moeder Nicole Swennen (62). Een verzameling van 19 teksten is het , die zij schreef tijdens haar ziekte ALS. Die prijken nu in de inkomhal van het ziekenhuis Sint-Trudo waar ze sedert haar 13de als poetsvrouw werkte.

Lees meer →

STVV nu al nagenoeg uitverkocht

donderdag 14 maart 2019

Stayen is nu al nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog een paar honderd tickets verkrijgbaar. STVV overweegt intussen op 1000 extra plaatsen te creëeren op de 2de ring van tribune West.

Lees meer →

De Roxy: Gunter Reniers in Guernica

donderdag 14 maart 2019

De Limburgse acteur Gunter Reniers, die u kent van TV-rollen in o.a. ‘Wittekerke’, ‘De Kotmadam’ en ‘Hallo België’ staat voor het eerst solo op de planken. Op vrijdag 22 maart gaat in zijn eigen theater De Roxy ‘Guernica’ in première.

Lees meer →

12de Lenteschoonmaak volop aan de gang

donderdag 14 maart 2019

De Grote Lenteschoonmaak is aan zijn 12de editie toe. Nog tot 29 maart komen medewerkers van de dienst Reiniging langs in meer dan 450 straten om het afval van de bewoners in te zamelen.

Lees meer →

Laat je fiets graveren tijdens de Lente-Opendeur

woensdag 13 maart 2019

Het bloesemseizoen staat voor de deur, tijd om je fiets helemaal klaar te maken voor de lente. Laat nu zondag tijdens de lente-opendeur je fiets graveren op het Sint-Martenplein, tussen 14u en 18u.

Lees meer →

Kanarie-familie trekt aan één koord

woensdag 13 maart 2019

Het mag duidelijk zijn. Iedereen beseft dat STVV zondag tegen Gent geschiedenis kan schrijven. Vandaag ontspanden de spelers met een teambuilding. In de voormiddag en vooravond bezochten ze enkele sponsors, op de middag bereidden ze hun eigen middagmaal en nadien brachten ze een bezoek aan de jeugdtraining, het kinderziekenhuis en café Kanarie.

Lees meer →

Leuke activiteiten rond STVV-AA Gent

woensdag 13 maart 2019

Nu zondag om 18.00 uur staat de beslissende wedstrijd tegen KAA Gent op het programma. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie met het oog op Play Off I. Rondom het stadion organiseert de club enkele leuke activiteiten om de sfeer voor aanvang van de wedstrijd te bevorderen.

Lees meer →

Stationsstraat geldt als voorbeeldproject in Vlaanderen

woensdag 13 maart 2019

De heraangelegde Stationsstraat is opgenomen als één van de voorbeeldprojecten in het Praktijkboek Publieke Ruimte voor heel Vlaanderen. Een hele eer.

Lees meer →

Alle 22 kerkhoven worden 'vergroend'

woensdag 13 maart 2019

Op alle 22 kerkhoven in Sint-Truiden worden de arbeidsintensieve kiezelbodems vervangen door groene zones. Dat is goed voor de natuur, drukt de onderhoudskosten en creëert een rustgevendere atmosfeer. De begraafplaatsen van Halmaal, Gelinden, Gorsem, Schurhoven en Ordingen kregen als eerste een opsmukbeurt.

Lees meer →

Trudo Cycling in het nieuw

woensdag 13 maart 2019

Nieuwe sponsors, nieuwe truitjes en 17 paar ongeschoren benen. Tijdens een geanimeerde ploegvoorstelling in Zomercafé Leopold werd de wielerploeg Trudo Cycling voorgesteld.Met 17 zijn ze. Een groep twintigers en jonge dertigers, uit Sint-Truiden, Leuven, Brussel en Gent, die wekelijks afspreken voor een fietstocht doorheen Haspengouw.

Lees meer →

Hasp-O Zepperen wint prijs met GIP-project vergroening

dinsdag 12 maart 2019

Een groepje leerlingen van 6ASO van Hasp-O Zepperen viel met hun een GIP-project voor de vergroening van de school in de prijzen. Ze winnen 14.000 euro en 100m² waterdoorlatende verharding. Dit naar aanleiding van ‘Operatie Perforatie’, een nationale campagne van Infopunt Publieke Ruimte en Aquafin waarbij gemeenten, bedrijven en particulieren worden uitgenodigd om overtollige verhardingen te verwijderen en anders in te richten.

Lees meer →

AFLEVERING 2: De Fakkels kookt bij Grammen-Lux

dinsdag 12 maart 2019

Bij Grammen-Lux is men niet verlegen om een stunt. Bij aankoop van een keuken krijg je er tot 31 maart maar liefst 4 SMEG-toestellen en 1 vaatwasser van BOSCH er bovenop. Truiens topchef Paul-Luc Meesen van Restaurant de Fakkels toont alvast met zijn team dat het koken op de keukens van Grammen-Lux geen beperking geeft op de kwaliteit.

Lees meer →

Limburg feest met bloemen en kunst in onze stad

dinsdag 12 maart 2019

De Limburgse floristen van de Koninklijke unie van België zijn te gast op de Minderbroederssite van Sint-Truiden met een tentoonstelling rond bloemen en kunst op zaterdag 16 en zondag 17 maart 2019. Bloemkunstenaars maken een bloemstuk dat past bij een kunstwerk. Deze kunstwerken worden geveild voor een goed doel. De kerk zal, voor de laatste keer, mooi bebloemd worden door de Truiense floristen.

Lees meer →

Supporters lusten scheids voor STVV-Gent niet

dinsdag 12 maart 2019

Het Supportersverbond stelt zich serieuze vragen omtrent de aanstelling van scheids Bram Van Driessche voor STVV - AA Gent. Want vorig jaar nog gewraakt door STVV, aangesloten bij een Gentse club, en uit Oost-Vlaanderen...

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek