Strafke
header-stripes

Nieuws

Sint-Truiden toont de weg voor auto-industrie

dinsdag 11 juni 2019

Smart Production Network profileert Sint-Truiden 1 jaar na lancering als de automotivestad van Vlaanderen. Het Smart Production Network verbindt de automotivefabrieken VCST, Punch Powertrain, Tenneco en Bosch uit Sint-Truiden en omgeving in een slim fabrieksnetwerk. Na een jaar praktijkgerichte kennisuitwisseling gaan de fabrieken nu volop inzetten op concrete samenwerkingsprojecten inzake innovatie, digitalisering, duurzaamheid en talentontwikkeling.

Lees meer →

PRIMEUR - Authentieke appelkisten te koop

dinsdag 11 juni 2019

Wie de BFV Bloesembar bezocht, heeft ze ongetwijfeld gezien: nieuwe authentieke appelkisten met bedrukking. Deze zijn vanaf nu ook te koop. Met bedrukking, maar ook zonder. Al dan niet met BFV Bloesembar erop. Hieronder vindt u het detail van de aankoopprijzen. Verdeler Etienne Raskin uit Nieuwerkerken is enthousiast: "In de BFV Bloesembar stonden ze mooi, ze zijn nu ook particulier of voor firma's te koop bij ons."

Lees meer →

'Straatkiekens' nog steeds eigen baas op de Gorsemweg

dinsdag 11 juni 2019

Ondanks de oproep van vastgoedbedrijf Verelst & Gilen, lopen Carla en co nog op vrije pootjes rond.

Lees meer →

Pater Aloysius Ponsen overleden

dinsdag 11 juni 2019

De paters Assumptionisten melden ons het overlijden van pater Aloysius Ponsen in de leeftijd van 96 jaar.

Lees meer →

Penibele situatie in Velm

maandag 10 juni 2019

In Velm is de situatie toch wel penibel. Ook het centrum krijgt het hard te verduren, zo blijkt uit de foto van Wendy Gilen.

Lees meer →

Sla nummers 1722 en 112 op

maandag 10 juni 2019

De brandweer zone Zuid-West Limburg wijst nog es op het belang van wateroverlast en/of stormschade te melden via de juiste nummers

Lees meer →

Velm Halingenstraat nu een rivier

maandag 10 juni 2019

Het blijft regenen. Ook Velm krijgt te maken met wateroverlast. De Halingenstraat is zelfs even omgetoverd tot een rivier.

Lees meer →

Yoeri Mellaerts pakt uit met zijn formatie BYNK

maandag 10 juni 2019

Mag ik jullie voorstellen onze band “BYNK”!!! Vanaf heden te boeken bij LS Agency... wij brengen Indy rock & rock covers voor al jullie feesten! Aan het woord is Yoei Mellaerts, die we nog kennen van The Voice

Lees meer →

Modderstroom in Kerkom-Dorp

maandag 10 juni 2019

Ook Kerkom ontsnapt niet aan het onweer. In Kerkom-Dorp kregen de inwoners te maken met een heuse modderstroom.

Lees meer →

Isis verhuist naar Naamsevest

maandag 10 juni 2019

De plakkers en stappers onder ons weten het waarschijnlijk al. Maar toch kan een berichtje geen kwaad. Den 'Isis' verhuist binnenkort van de Clockemstraat naar de Naamsevest.

Lees meer →

Water- en modderoverlast

maandag 10 juni 2019

Vanmiddag sloegen stortregens toe, ondermeer in Heers, maar ook in Zepperen, Klein-Gelmen en Gelinden. Her en der liepen straten onder water of was er sprake van moddestromen

Lees meer →

16 juni nog geleide bezoeken op site groenmarkt

maandag 10 juni 2019

Vrijdag, zaterdag en zondag zijn het archeologiedagen. Dan kan je ook heel wat opsteken tijdens een rondleiding op de archeologische site van de Groenmarkt. Vrijdag en zaterdag zijn al volzet. Zondag zijn er nog plaatsen vrij.

Lees meer →

Mannelijke figuranten gezocht

maandag 10 juni 2019

Voor het massaspektakel op 21 en 22 september zijn de organisatoren van de Trudofeesten nog specifiek op zoek naar mannelijke figuranten. Wil je graag mee schitteren op het podium op de Grote Markt? stel je dan nu kandidaat!

Lees meer →

Midzomer met A3 Beton en DJ Clinton

maandag 10 juni 2019

Noteer nu alvast zaterdag 29 juni in uw agenda. Want dan zijn het midzomernachtfeesten in het stadspark. Speelgenot voor de kinderen en muziek en ambiance voor de volwassenen verzekerd.

Lees meer →

Geklasseerde linde met boomkapel is niet meer

maandag 10 juni 2019

De voorjaarsstormen hadden de linde met Mariakapel op de Ossenweg eerder al serieus beschadigd. De recente stormen velden hem helemaal. Hij bleek helemaal uitgehold. Het einde van een plek en een boom met toch wel een heel devote en emotionele waarde.

Lees meer →

Rehema bouwt opvangtehuis voor weeskinderen in Kenia

zondag 9 juni 2019

Rehema is een geregistreerde 4de pijler organisatie en lid Van de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking van de stad St Truiden. Het doel van onze organisatie is ontwikkelingssamenwerking in Oost-Afrika en meer bepaald in Kenia stimuleren.

Lees meer →

Kerkorgel van Groot-Gelmen gerestaureerd

zondag 9 juni 2019

Na ruim twee jaar studie- en herstelwerk speelt het orgel weer in de Sint-Martinuskerk van Groot-Gelmen. Het Clerinx-orgel werd vakkundig hersteld door orgelbouwer Jos Moors en ingespeeld door organist Luc Ponet. Pastoor Jos Vanderheyden zorgde voor de uitstekende coördinatie en samen met rijksarchivaris Rombout Nijssen stelde hij een mooie brochure op.

Lees meer →

Zelf vliegen met een helikopter

zondag 9 juni 2019

Op zaterdag 22 juni 2019 opent Toran Heliservices de deuren van het opleidingscentrum te Sint-Truiden voor het grote publiek. Tijdens onze infodag worden tal van waardevolle ervaringen georganiseerd voor aspirant-piloten.

Lees meer →

Gemeentesecretaris van Gingelom op pensioen

zondag 9 juni 2019

Voor Marcel Houbey (61), de gemeentesecretaris van Gingelom, werd de voorbije gemeenteraad zijn laatste als algemeen directeur. Hij gaat na 43 jaar werken bij de gemeente op pensioen.

Lees meer →

Lekkerste kersen volgende week op de markt

zondag 9 juni 2019

“Lange houten ladders, grote rieten manden, het zoemen van de bijen, alle dagen zon en de Tour de France op de draagbare transistorradio, dat is mijn herinnering aan de kersenpluk uit mijn jeugd”. Aan het woord is Karel Vaes, kersenteler en nog zoveel meer uit Helshoven.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek