Strafke
header-stripes

Nieuws

De Blauwe Vogel sleept 2 nationale awards binnen

vrijdag 29 maart 2019

Deze week mocht het team van reisbureau De Blauwe Vogel maar liefst twee nationale awards in de wacht slepen. De Croisi d'or en de Emirates award. Ze namen het op tegen grote kantoren uit Antwerpen, Gent, Brussel en Luik.

Lees meer →

Waarom voor Eddy wel en voor Nina niet?

vrijdag 29 maart 2019

Mooie geste van het stadsbestuur was het, de belofte om een straat of een plein naar Nina Derwael te noemen ingevolge haar prestaties op het WK. Maar plots luidde het vanuit de oppositie dat dit wettelijk niet kon. In Sint-Pieters-Woluwe kan het blijkbaar wel. Daar werd gisteren een plein genoemd naar Eddy Merckx.

Lees meer →

Jonge overtreders naar verkeersklas

donderdag 28 maart 2019

12 jongeren moesten gisteren een namiddagje verkeersklas volgen bij de politie. Het waren allemaal gasten die in het verleden een overtreding begingen en daarvoor een jongeren-pv kregen.

Lees meer →

Schuilkelder op Groenmarkt

woensdag 27 maart 2019

Bij de werken op de Groenmarkt is vandaag een schuilkelder ontdekt. Die zou dateren van de Duitse bezetting.

Lees meer →

Tom Van den Abbeele definitief naar NAC

woensdag 27 maart 2019

General Manager of Sports Tom Van den Abbeele neemt afscheid van STVV en trekt naar de Nederlandse Eredivisie club NAC Breda. Hij wordt er de nieuwe Sportief Directeur. Ongeveer een jaar geleden startte Van den Abbeele zijn functie bij STVV maar een nieuwe opportuniteit kruist nu zijn pad. Hij tekent een contract bij NAC Breda voor drie jaar.

Lees meer →

Britt Herbots wint CEV-Cup

woensdag 27 maart 2019

Britt Herbots heeft met haar Italiaanse club Busto Arsizio de CEV-cup op haar palmares bijgeschreven. Bovendien werd ze uitgeroepen tot de beste speelster van de finale.

Lees meer →

Milo zoekt baasje

woensdag 27 maart 2019

Dit kleine kereltje is Milo! Milo is een reu geboren in november 2016. Hij werd afgestaan omdat hij thuis onvoorspelbaar reageerde en is nu naarstig op zoek naar een nieuw baasje.

Lees meer →

Ladies Circle 52 van start

vrijdag 22 maart 2019

Vanaf nu is onze stad een serviceclub rijker. Een damesclub mét pit! Op zaterdag 23 maart wordt de Ladies Circle 52 in Sint-Truiden officieel opgestart of ‘gecharterd’ in de aanwezigheid van heel wat genodigden. 15 stichtende leden steken de handen uit de mouwen voor dit mooie initiatief.

Lees meer →

1263 Truienaren ruimen 477 km zwerfvuil op

vrijdag 22 maart 2019

Voor de tiende keer al wordt er dit weekend overal in België campagne gevoerd tegen zwerfvuil. Ook in Sint-Truiden steken de inwoners naar goede gewoonte de handen uit de mouwen.

Lees meer →

HCST krijgt Bronzen Club Manager Label

vrijdag 22 maart 2019

Hockey Club Sint-Truiden heeft het kwaliteitslabel 'Bronzen Club Manager Label' gekregen. Een prachtige erkenning en bekroning is het.

Lees meer →

Terrasjesweer komt eraan

donderdag 21 maart 2019

Het belooft een weekend vol zon te worden. Leuk terrasjesweer dus. Marktkramers en het collectief van de horeca op de markt staan klaar om u te verwelkomen. En ze hebben een verrassing in petto.

Lees meer →

Stanley 'Stan' Gajewski overleden.

woensdag 20 maart 2019

In Sint-Truiden is Stanley 'Stan' Gajewski overleden. Een bekende Truienaar was het, een begenadigd muzikant ook, door velen op handen gedragen. Hij sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Uit eerbetoon keren we samen even terug naar zijn tijd met de Foottappers waarmee hij onder meer in het voorprogramma stond van Pink Floyd, The Kinks, en Status Quo.

Lees meer →

Remy Bels overleden

woensdag 20 maart 2019

Vandaag is Remy Bels (Brustem-89) overleden. Remy was een bekend figuur, onder meer in de fruitsector, de politiek en het verenigingsleven.

Lees meer →

VIDEO - Clockempoortje zet in op gezondheid

woensdag 20 maart 2019

Maren Delwiche en haar man Tim namen in augustus Clockempoortje in de Clockemstraat over. “We gaan verder op de weg die zaakvoerster Yvette 37 jaar lang aflegde, maar komen ook met nieuwigheden”, zegt het koppel.

Lees meer →

Bloesemmeter is online

dinsdag 19 maart 2019

Vanaf vandaag kan je de bloesemmeter raadplegen. Die houdt je op de hoogte van de evolutie van knoppen en bloesems op de fruitbomen.

Lees meer →

Stem Doodoo naar winst in 'Gouden Kinderschoen'

maandag 18 maart 2019

Doodoo, het Truiense opvanginitiatief voor peuters die nog maar pas naar de kleuterklas gaan, is genomineerd voor een Gouden Kinderschoen. Het stadsbestuur moedigt iedereen aan om op het project te stemmen via www.goudenkinderschoen.be, zodat Sint-Truiden na twee jaar opnieuw met deze hoog aangeschreven kinderopvangtrofee aan de haal kan gaan.

Lees meer →

Nieuwe website Museum De Mindere

maandag 18 maart 2019

Het zou de Minderbroeders plezieren als elke Vlaming ten minste éénmaal in z’n leven naar museum DE MINDERE zou komen. Vandaar ook een nieuwe website www.demindere.be die virtuele bezoekers wil prikkelen om zeker 's langs te komen.

Lees meer →

Jeugdbewegingen genieten van zwembadweekend

maandag 18 maart 2019

De voorbije editie van het zwembadweekend voor de jeugdbewegingen was een groot succes. Zowat 300 leden hebben gratis kunnen genieten van het brede aanbod van het Truiense stadszwembad. Met dergelijke initiatieven wil het stadsbestuur van Sint-Truiden deze lokale verenigingen ondersteunen in hun regulieren werken.

Lees meer →

STVV opent tegen Charleroi

maandag 18 maart 2019

The day after is de kalender van play-off 2 gekend. Daarin opent STVV mag in play-off 2A op zondag 31/03 thuis tegen Charleroi openen . De winnaar van groep A mag het in twee duels opnemen tegen de beste uit groep B. Daarna volgt een wedstrijden met de nummer 4 uit Play-off 1, met als inzet een ticket voor de tweede voorronde in de Europa League.

Lees meer →

Truienaren nemen massaal afscheid van Minderbroeders

zondag 17 maart 2019

Tijdens een druk bijgewoonde laatste misviering in de Minderbroederskerk namen de Truiense gelovigen afscheid van de orde die ruim 800 jaar nadrukkelijk aanwezig was in de stad.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek