Strafke
header-stripes

Nieuws

Mini-expo opgravingen in stadhuis

woensdag 10 april 2019

De archeologische opgravingen aan de Groenmarkt gaan vlot vooruit. Skeletten worden opgegraven en intussen zijn ook een aantal speciale vondsten gedaan. Je kan de werken ter plaatse volgen via kijkgaten. In het stadhuis loopt een mini-expo.

Lees meer →

Nachtvorst bedreigt fruittelers

woensdag 10 april 2019

Het wordt 's nachts barkoud. Zaterdag en zondag zou het zelfs aan de grond tot min vier kunnen vriezen. Dat is slecht nieuws voor de fruittelers die nu alles uit de kast moeten halen om hun bloesems te beschermen.

Lees meer →

Groenmarkt geeft klerkenkapel bloot

woensdag 10 april 2019

De archeologen op de Groenmarkt hebben vandaag een unieke vondst gedaan. Ze stootten immers op resten van een voormalige klerkenkapel.

Lees meer →

Composteerbare zakken vanaf nu toegelaten in GFT-bak

woensdag 10 april 2019

Tot nu toe was het niet toegelaten om composteerbare zakken te gebruiken in de GFT-container. Omdat heel wat inwoners vroegen om toch composteerbare zakken toe te laten, is in overleg met afvalverwerker Bionerga besloten om het gebruik van composteerbare zakken voortaan toe te laten.

Lees meer →

STVV moet met puntje tevreden zijn

zondag 7 april 2019

In 't Kuipke heeft STVV het altijd moeilijk. Zaterdagavond was dat niet anders. Met veel bloed, zweet en tranen graaiden de kanaries een punt mee.

Lees meer →

Fietsmuseum Leo Moors in 'Iedereen Beroemd'

zaterdag 6 april 2019

Leo Moors haalde met zijn uniek verzameling 'koersfietsen' het tv-programma 'Iedereen Beroemd' op Eén. Hij kreeg daarbij het bezoek van ex-coureur Fons De Wolf die er zijn fiets terugzag waarmee hij in 1981 Milaan-San Remo won.

Lees meer →

Nieuwe goot opzettelijk beschadigd

zaterdag 6 april 2019

Een vandaal heeft het nodig gevonden om de pas aangelegde weggoot in de Gazometerstraat opzettelijk te beschadigen. Hij liep door het pas gegoten beton. Moelijk te herstellen. En er is natuurlijk een extra prijskaartje aan verbonden.

Lees meer →

Infosessies voor verkeersbegeleiders

donderdag 4 april 2019

Het provinciebestuur organiseert in de maand mei haar tweejaarlijkse infossesies voor verkeersbegeleiders. De doelgroep zijn groepsleiders, wegkapiteins en gemachtigd signaalgevers.

Lees meer →

STVV alleen leider in play-off 2 A

woensdag 3 april 2019

STVV zit na de winst op het Kiel op schema om play-off 2 A te winnen. De kanaries zagen Charleroi en Eupen verliezen en hebben nu twee punten voorsprong op.... Westerlo.

Lees meer →

Nieuwe wieleroutfits van de stad Sint-Truiden

woensdag 3 april 2019

De lente is in het land: de ideale periode voor wielertoeristen en fietsers om de weg op te gaan in een mooie wieleroutfit van de stad Sint-Truiden. Deze keer koos de stad ervoor om een stukje geschiedenis toe te voegen aan de overwegend donkerblauwe outfit. Zo werd er een moderne versie van de tweekoppige adelaar uit het wapenschild van de stad Sint-Truiden gecreëerd. Die werd vervolgens op een subtiele manier in de outfit verwerkt.

Lees meer →

Stem Doodoo voor de Gouden Kinderschoen

woensdag 3 april 2019

Doodoo, het Truiense opvanginitiatief voor peuters die nog maar pas naar de kleuterklas gaan, is genomineerd voor een Gouden Kinderschoen.

Lees meer →

Streekproductenmarkt in kasteel van Nieuwenhoven

woensdag 3 april 2019

'100% Limburgs' is een groepje marketingstudenten van de hogeschool UCLL. Zij organiseren nu vrijdag in samenwerking met het kasteel van Nieuwenhoven en de stad Sint-Truiden een streekproductenmarkt. Gedurende één dag wordt het kasteel van Nieuwenhoven omgetoverd tot het hart van de Limburgse streekproducten. Er worden zowel traditionele als nieuwe producten aangeboden aan iedereen die proeven wil.

Lees meer →

Brouwerij Wilderen lanceert Betty Ford

woensdag 3 april 2019

Betty Ford 'Premium Red Ale' stroomt momenteel volop uit de tapkraan van Brouwerij Wilderen en is exclusief te proeven in de BFV Bloesembar in Velm. Het vlot drinkbaar bier is gebaseerd op het traditionele Irish Red Beer.

Lees meer →

Hoog Japans bezoek

dinsdag 2 april 2019

Hoog Japans bezoek in Sint-Truiden. De Japanse ambassadeur Hajime Hayashi vereerde onze stad, die steeds meer een Japans tintje krijgt, met een bezoek.

Lees meer →

Graffitikunst voor Kenric

maandag 1 april 2019

Dankzij Fighters Against Cancer kreeg Kenric op de gevel van een leegstand pand op de hoek van de Tiensesteenweg een levensgroot graffitikunstwerk. Kwestie van de ouders een riem onder het hart te steken.

Lees meer →

Breaking News! Tomiyasu speler van het jaar

zondag 31 maart 2019

Net voor aftrap werd Tomiyasu door de supporters van de Spionkop Geel Blauw in de bloemen gezet als speler van het jaar. Steppe kreeg de trofee van 'stud' van het jaar.

Lees meer →

VIDEO - Bloesemseizoen officieel geopend

zondag 31 maart 2019

Afgelopen vrijdag werd het bloesemseizoen officieel geopend in de BFV Bloesembar in Velm. "We verwachten opnieuw meer dan 30.000 bezoekers op onze routes", aldus het stadsbestuur. Wij waren er ook en kwamen terug met onderstaande reportage.

Lees meer →

Matchday! 14.30 uur STVV-Charleroi

zondag 31 maart 2019

Vanmiddag speelt STVV tegen Charleroi. De eerste match voor de kanaries in play-off 2 en hopelijk een eerste stap richting winst van die play-offs.

Lees meer →

Autowas Technicum voor USA-reis

zaterdag 30 maart 2019

De laatstejaars van het Technicum maakten van het mooie weer gebruik om een carwash te organiseren. De opbrengst moet helpen bij hun jaarlijkse USA-reis.

Lees meer →

Boli is twijfelachtig

vrijdag 29 maart 2019

Weinig kopzorgen voor Marc Brys in aanloop naar de match tegen Charleroi. Voor Pol Garcia komt de match wel nog te vroeg. En Boli is met overbelasting twijfelachtig. Voor het overige is iedereen topfit.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek