Strafke
header-stripes

Nieuws

De zesdejaars van KCST zijn terug uit Italië

dinsdag 16 april 2019

Italië bezoeken doe je niet op een paar dagen, dus trokken de zesdejaars van KCST (Haps-O Centrum) voor meer dan een week richting de laars van Europa.

Lees meer →

Inbraken en diefstallen

dinsdag 16 april 2019

De voorbije dagen waren inbrekers weer op stap in Sint-Truiden.

Lees meer →

Late Night in de BFV Bloesembar nu zondag

dinsdag 16 april 2019

Het belooft mooi weer te worden komend Paasweekend. Iets wat in Velm niet onopgemerkt voorbij zal gaan, zo wordt aangekondigd op de FB-pagina van de BFV Bloesembar. Vooral op zondag pakt de organisatie uit met een heuse Late Night met onder andere -de ondertussen wereldberoemde- Benny Su, Frank Mellemans, Phil V. De avond komt rustig op gang met een Sunset Concert van A3-beton.

Lees meer →

STVV wint met 1-0 van Oostende

zaterdag 13 april 2019

Een dominant STVV won met (maar) 1-0 van Oostende, diept zo de voorsprong op de Kustjongens uit en blijft zo ook aan kop in groep A van play-off 2.

Lees meer →

Matchday! STVV-Oostende om 20 uur

zaterdag 13 april 2019

Vanavond, 20 uur op Stayen, geven STVV en Oostende elkaar partij. Inzet is de eerste plaats in groep A van play-off 2.

Lees meer →

Truienaar vindt totaal verhakkelde BMW terug

vrijdag 12 april 2019

Eén jaar na een brutale carjacking heeft Kevin Hansoul uit Sint-Truiden eindelijk zijn gestolen BMW terug. Die werd door de politie teruggevonden in een garagebox in Luik maar er bleef niet veel van over.

Lees meer →

Davinia’s Dance Complex weer Belgisch danskampioen

vrijdag 12 april 2019

Davinia’s Danse Complex (DDC) is voor de derde opeenvolgende keer Belgisch kampioen geworden in de discipline Moderne Dans +18 in Antwerpen. Drie keer op rij Belgisch kampioen, dan moet het talent toch van je groep af druipen?

Lees meer →

Oppenheimers oefenen in de Voerstreek

vrijdag 12 april 2019

Naar jaarlijkse gewoonte ging de Oppenheimer Blaaskapel op ledenweekend samen met de dames erbij. Deze keer ging het richting de Voerstreek, waar het prachtige weer een extra troef was op een fantastische driedaagse.

Lees meer →

Sint-Trudo Ziekenhuis gaat pijn te lijf

vrijdag 12 april 2019

Het Netwerk Limburgse Pijnverpleegkundigen roept elk jaar de laatste week van maart uit tot de 'week van de pijn'. Zij werken overkoepelend over de zeven Limburgse ziekenhuizen samen rond een campagne over pijnbehandeling, dit jaar onder de noemer 'Pijn samen te lijf'.

Lees meer →

Bart Vanweddingen opent tweede brasserie

vrijdag 12 april 2019

Zaakvoerder Bart Vanweddingen van brasserie 'Grand Place' gaat op de Grote Markt een tweede brasserie openen. Die komt in het voormalige pand van Mister Spaghetti (vroeger Marktcafé) en zal brasserie 'De Markt' noemen.

Lees meer →

Kursaal van Oostende verfraaid met Truiens kunstwerk.

vrijdag 12 april 2019

Het was deze week even bibberen voor Truiens kunstenaar Tom Herck: voor de ingang van het Kursaal van Oostende werd zijn laatste kunstwerk te water gelaten in de fontein. Een uit de kluiten gewassen fles in plexiglas met daarin een boodschap, 3000 kilo zwaar, met als naam “Wreckage in a bottle” kreeg een prominente plek in Oostende. Een werk met de nodige moeilijkheden.

Lees meer →

Operatie voor Steven De Petter

vrijdag 12 april 2019

Steven De Petter wordt dinsdag in het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo geopereerd aan de enkel. Daarna wacht hem een revalidatie van drie maanden.

Lees meer →

STVV met Boli en Garcia

vrijdag 12 april 2019

STVV recupereert morgen tegen Oostende sterkhouders Yohan Boli en Pol Garcia Tena. Alleen De Petter, Steppe en Acolatse zijn nog out.

Lees meer →

VIDEO - Nieuwe wandeling met gids & ontbijt slaat aan

vrijdag 12 april 2019

Sinds zondag 31 maart is de BFV Bloesembar geopend. Nieuw is de Blauwe Vogel-bloesemwandeling van 3 km doorheen plantages en holle wegen. Het is in samenwerking met de Stad Sint-Truiden dat de wandeling tot stand kwam. "Afgelopen zondag hadden we liefst 40 deelnemers aan de wandeling met ontbijt", klinkt het enthousiast.

Lees meer →

UPDATE: Enkel kledingophaling door de Lions

donderdag 11 april 2019

Er is slechts 1 kledingophaling dit weekend en dat is die van de Lions Club. "Volgende zondag 14 april is het wel degelijk Lionsclub Sint-Truiden die de kleding ophaalt voor het goede doel. De kringwinkel heeft ons bevestigd dat zij zich vergist hebben en dat zij geen ophaling doen zondag", klinkt het bij de Lions.

Lees meer →

Wie wil deze Pepper een nieuwe thuis geven?

donderdag 11 april 2019

Deze toffe knaap is Pepper, een Fox die geboren werd in december 2017. Pepper kwam met zijn broertjes en zusjes naar het asiel omdat zijn eigenaar het nestje pups niet de nodige zorgen kon bieden. Al zijn broers en zussen zijn intussen geadopteerd, hopelijk vindt Pepper nu ook snel een definitieve thuis!

Lees meer →

Start 2 Run voor diabetici

donderdag 11 april 2019

Het endocrinologisch netwerk Haspengouw en het RZ Sint-Trudo startten met een gratis en medisch begeleide 'start 2 run' voor diabetici.

Lees meer →

Shop & The City-kaart ook elders gesmaakt

donderdag 11 april 2019

De Nederlandse gemeente Appingedam lanceert binnenkort een eigen overkoepelende klantenkaart. Hun mosterd haalden ze, jawel, uit Sint-Truiden.

Lees meer →

Nu zondag kledinginzamelactie Lionsclub

donderdag 11 april 2019

Naar goede gewoonte organiseert Lionsclub Sint-Truiden op Palmzondag 14 april haar traditionele kledinginzameling in Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom en Zoutleeuw. Reeds meer dan 25 jaren worden met deze opbrengsten verschillende goede doelen in en rond Sint-Truiden gesteund zoals Wiric, Sint-Vincentius en andere verenigingen.

Lees meer →

Freddy Davis blijft Vlaamse hitlijsten verrassen

woensdag 10 april 2019

Met elke single die hij uitbrengt, scoort Zepperenaar Freddy Davis keer op keer in de Vlaamse hitlijsten. Bovendien wordt MENT-tv zowat zijn biotoop want hij is er bijna dagelijks te zien.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek