Strafke
header-stripes

Nieuws

3000 bezoekers voor Droneport

zondag 10 februari 2019

De eerste kennismaking van het grote publiek met Droneport werd een groot succes. "De afgelopen dagen kreeg de nieuwe innovatieve site 3000 bezoekers over de vloer", wist burgemeester Veerle Heeren ons te vertellen.

Lees meer →

Grote lenteschoonmaak komt eraan

zondag 10 februari 2019

In maart organiseert de Stad Sint-Truiden alweer een grote lenteschoonmaak waarbij er op het ganse grondgebied ophaalrondes zullen zijn voor grofvuil, electrische toestellen etc. De ophalingen zijn gratis. Bijgaand een overzicht.

Lees meer →

Guest Review Award voor Hotel Stayen

vrijdag 8 februari 2019

Hotel Stayen heeft de Guest Review Award van de boekingssite www.booking.com gekregen. Een topprestatie die te danken is aan het hele team.

Lees meer →

Sint-Trudoziekenhuis met leerstoel aan KU Leuven

vrijdag 8 februari 2019

Aan de KU Leuven is de leerstoel ‘Sint-Trudo Leerstoel naar een duurzaam kwaliteitsbeleid in een regionaal ziekenhuis’ officieel ingehuldigd. Ons ziekenhuis is daarmee het eerste Vlaams ziekenhuis met een leerstoel aan de KUL. Een primeur dus.

Lees meer →

Succesvolle zaak 'Ons Huis' zoekt overnemer

vrijdag 8 februari 2019

Paul, Andrea en Aurélie van horecazaak 'Ons Huis' deelden vanochtend een opmerkelijke video. Ze zijn op zoek naar een nieuwe thuis voor 'Ons Huis'.

Lees meer →

Beveren te vroeg voor nieuwe jongens

vrijdag 8 februari 2019

STVV speelt morgen alweer een cruciale match tegen Waasland-Beveren. Van de nieuwe jongens zijn enkel Kinoshita en Sylla erbij. Zij beginnen op de bank.

Lees meer →

Stadsbestuur openbaart plannen in luchtig filmpje

vrijdag 8 februari 2019

In een kleurrijk en uniek animatiefilmpje (met tekeningen van Kim Duchateau) pakken burgemeester en schepenen uit met hun plannen voor de komende zes jaar. Wij brengen hier een overzicht. Voor het volledige relaas verwijzen we naar het filmpje (link bovenaan in tekst).

Lees meer →

Gezocht: tuingerief voor volkstuin

woensdag 6 februari 2019

In het volkstuintjescomplex aan de Volmolenweg start dit voorjaar een echte samentuin. In deze ecomoestuin van 8 are kweken Truienaars samen met nieuwkomers uit verre landen lekkere groenten. Dit is meteen ook goed om mekaar beter te leren kennen en onze taal te oefenen.

Lees meer →

Dit weekend familiedagen bij DronePort

woensdag 6 februari 2019

Zaterdag en zondag kan je de toekomst van aerospace-technologie ontdekken. Het Europese dronebelevingscentrum van België, DronePort, belooft je bemande en onbemande innovaties.

Lees meer →

STRC rijgt records en limieten aan elkaar

dinsdag 5 februari 2019

Tijdens het Open Kampioenschap van Vlaams-Brabant reeg de Sint-Truidense Reddings Club de titels aan elkaar. Een mooie start van nog een druk jaarprogramma.

Lees meer →

Tegen kanker met Convivae en Running Girlpower

dinsdag 5 februari 2019

Vriendenclub Convivae en Running Girlpower bundelen de krachten om startgeld bij elkaar te krijgen voor de 100km run ten voordele van Kom Op Tegen Kanker. Een warme oproep: ook u kan hen steunen!

Lees meer →

VIDEO - Matteo Simoni kent 'plat sintruins'

dinsdag 5 februari 2019

Truineer TV was erbij tijdens de première van de film 'Trio'. Wij namen een interview af met de drie acteurs, bleek dat Matteo Simoni toch wel enkele woorden dialect kent. Hieronder kan u het filmpje bekijken.

Lees meer →

De Key snakt naar nieuw baasje

dinsdag 5 februari 2019

't Kan toch niet waar zijn. Geen carnaval in De Key begod.... Na 160 jaar feest en ambiance staat het oudste volkscafé van de stad leeg. De eigenares wil snel een nieuw baasje. Maar de juiste man of vrouw vinden voor zo'n monument is natuurlijk geen sinecure.

Lees meer →

Trouwkoppel BFV Bloesembar op Google Earth

dinsdag 5 februari 2019

"Bij een zoektocht op Google Earth zagen we plots onze bar staan", klinkt het bij de organisatie. "Blijkbaar dateert de foto van zaterdag 5 mei. Net op het moment dat de ceremonie klaargemaakt werd. Vorig jaar trouwen Karin & Jef in de BFV Bloesembar, de ceremonie kon doorgaan met prachtig weer. Hun belofte en prachtige setting werd vereeuwigd door Google."

Lees meer →

Nieuw centrum Medpoint verenigt medische beroepen

dinsdag 5 februari 2019

Op maandag 4 februari opende Medpoint, een nieuw multidisciplinair centrum voor medische beroepen, zijn deuren op de Tongersesteenweg 100 in Sint-Truiden. Men kan als patiënt in het centrum terecht bij een team van huisartsen, paramedici en specialisten, waarvan de eersten nu reeds in februari opstarten.

Lees meer →

Nieuwe toeristische gids en dito website

maandag 4 februari 2019

De nieuwe toeristische gids is uit. Die richt zich op de nationale en internationale markt, en voor het eerst ook op de Japanners. Daarnaast is ook een aanlokkelijke toeristische website in het leven geroepen. Die staat vanaf vandaag trouwens online.

Lees meer →

Truiense recherche klist drugdealers

maandag 4 februari 2019

Mooi werk van de Truiense recherche. In het kader van een gerechtelijk onderzoek klisten ze twee verdachten. Beiden zijn aangehouden.

Lees meer →

Kledingwinkel Scapa viert verjaardag met modeshow

maandag 4 februari 2019

Scapa is al 30 jaar een begrip in de Luikerstraat in Sint-Truiden. Vijf jaar geleden nam Heidi Vandermeeren het roer over. Om dit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, viert de kledingwinkel hun vijfjarig bestaan met een grote modeshow in 't Veilinghuis.

Lees meer →

STVV pakt vijfde plaats

maandag 4 februari 2019

Een gedreven STVV, met Asamoah (foto) als dirigent en Boli als afwerker, pakte de scalp van Eupen, pakte ook de vijfde stek, en zet zo play-off 1 concurrenten Anderlecht en AA Gent onder druk.

Lees meer →

Truiense Vlaams & Belgisch Kampioen Meerkamp

zondag 3 februari 2019

Charlotte Vanlangenaker (14) werd vandaag Vlaams en Belgisch Kampioen Meerkamp. Enkele weken geleden pakte ze ook de Vlaamse titel in zowel kogelstoten als polsstokspringen en brak in die laatste discipline bovendien het nationaal record.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek