Strafke
header-stripes

Nieuws

Leren reanimeren

vrijdag 19 april 2019

Leren reanimeren betekent met zekerheid dat er levens gered kunnen en zullen worden. Daarop zetten het stadsbestuur en het Rode Kruis in. Samen met het Rode Kruis en het project ‘Steden en gemeenten Hartveilig’ doet Sint-Truiden er alles aan om een hartveilige stad te zijn en te blijven. Daarom krijgt iedereen de kans om een gratis opleiding reanimatie/gebruik AED-toestellen te volgen op zaterdag 27/4 en 11/5 telkens van 9u-12u in de lokalen van het rode kruis.” Inschrijven is verplicht en kan tot 19/4 voor de cursus van 27/4, en tot 3/5 voor de cursus van 11 mei, via ingrid.londoz@sint-truiden.be.

Lees meer →

Freddy Davis heeft ook “zijn” Sanne

vrijdag 19 april 2019

Voor het vijfde jaar op rij trok zanger Freddy Davis uit Zepperen met zijn fans tijdens de Paasvakantie op reis en voor de vierde keer naar Kroatië. Ze waren in totaal met 60 personen die naar het mooie Crikvenica trokken. Ze verbleven in hotel Kastel.

Lees meer →

Ludwig Vandenhove: “Nooit met N-VA”

vrijdag 19 april 2019

Limburgs sp.a-boegbeeld Ludwig Vandenhove (59) voelt onrust bij de socialistische militanten. Aanleiding is de speculatie over een mogelijke coalitie met N-VA na de verkiezingen van 26 mei. “In steden als Hasselt en Antwerpen werkt dat misschien. Maar Vlaams en federaal is dat wat mij betreft uitgesloten. Nooit met de N-VA,” zegt Vandenhove.

Lees meer →

“De hele wereld is fan van onze kapel”

vrijdag 19 april 2019

Sinds de opening van kapel De Waterhond in Sint-Truiden - tevens de thuisbasis van architectenbureau Klaarchitectuur - publiceren kranten en architectuurmagazines wereldwijd foto’s van het gerenoveerde monument. Van exotische bestemmingen zoals Nieuw-Zeeland, Singapore, China, Korea en Argentinië tot zowat alle Europese landen…

Lees meer →

Kleinschalige wietplantage ontdekt

vrijdag 19 april 2019

Wietplantages zijn geen unicum in de grensstreek. In haspengouw houden ze het vooral bij appelen en peren, maar toch.In functie van een drugsonderzoek werd op vrijdag 19 april door de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken een huiszoeking in een woning in Sint-Truiden uitgevoerd. Tijdens de huiszoeking werden een 10-tal wietplanten, de oogst, zaadjes en de installatie om te telen in beslag genomen. Alles zal vernietigd worden. Het onderzoek wordt verdergezet.

Lees meer →

Internationale dag van de buren

vrijdag 19 april 2019

Op vrijdag 31 mei is het Internationale Dag van de Buren, ook in Sint-Truiden. Het is een eenvoudig initiatief om je buren beter te leren kennen. Iedereen neemt z'n eigen stoel, een drankje (of een paar) en een knabbeltje mee naar een vooraf afgesproken plaats en op een bepaald uur. Eenvoudiger kan niet. Nodig je buren uit! Jij kan de eerste stap zetten om je buren te motiveren en samen te brengen voor een gezellige avond.

Lees meer →

Paaseierenzoektocht in het park

vrijdag 19 april 2019

Wie nog op zoek is naar een leuke activiteit voor aankomende paasmaandag, is welkom in het stadspark van Sint-Truiden. Tussen 10u en 17u kan iedereen er gratis XL-spelen ontlenen. De dag starten gebeurt met een paaseierenzoektocht.

Lees meer →

95 kampeerders slapen en ontwaken tussen de bloesems

vrijdag 19 april 2019

Vanavond zullen 95 Truienaren en toeristen kamperen tussen de bloesems. Zij nemen deel aan het unieke kampeerarrangement van Toerisme Sint-Truiden en fruitbedrijf Porreye.

Lees meer →

CEO Punch Powertrain plots overleden

vrijdag 19 april 2019

Cor Van Otterloo, de CEO van Punch Powertrain is vandaag plotseling overleden. Hij werd 63.

Lees meer →

Ceballos en Garcia niet erbij tegen Eupen

vrijdag 19 april 2019

STVV trekt in extremis toch nog gehandicapt naar Eupen. Want Ceballos (contractuur) en Pol Garcia (hamstring) staan weer aan de kant. Bij Garcia gaat het om een preventieve beslissing.

Lees meer →

Pol Stas brengt 'Oscar'

donderdag 18 april 2019

Theatergroep Pol Stas is klaar voor een nieuwe productie. Ze brengen de komedie ‘Oscar’, een klassieker van Claude Magnier, op donderdag 25 april, vrijdag 26 april en zaterdag 27 april in CC de bogaard van Sint-Truiden.

Lees meer →

Kanaries fietsen en barbecuen

donderdag 18 april 2019

Marc Brys en co bereiden de match tegen AS Eupen in alle rust voor. Omdat de boog niet altijd kan gespannen staan stond een teambuilding op het programma.

Lees meer →

Zomerclub Camp Cosmo opent morgen

donderdag 18 april 2019

Vanaf 19 april opent naast het cosmocafe CAMP COSMO, een tijdelijke zomerclub in het voormalige pand van restaurant Place Verte. Groepen en bedrijven kunnen de zomerlodge afhuren voor een gezellige avond aan het vuur met outdoor cooking en sfeervolle live muziek. Indien niet verhuurd, kunnen gasten van het cosmocafé er vrij plaatsnemen

Lees meer →

Jean (de witte) Sterken overleden

donderdag 18 april 2019

In Sint-Truiden is woensdag Jean Sterken overleden. Hij werd 83. We kennen Jean nog als ex-speler van STVV en de nationale militaire voetbalploeg. Beroepshalve was hij militair.

Lees meer →

8ste Bloesemterras en -wandeling Oppenheimers

woensdag 17 april 2019

Op zondag 28 april as. organiseren de Oppenheimers hun achtste bloesemterras en -wandeling in B&B 't Maanhof in de Bergstraat 8 in Borlo. Bij zon gaat alles door op de binnenkoer, bij regen in de gerenoveerde schuur.

Lees meer →

Ziekenboeg bijna leeg

woensdag 17 april 2019

Op Steven De Petter na, intussen succesvol geopereerd, loopt de ziekenboeg nagenoeg leeg. Want Kenny Steppe en Elton Acolatse hebben de eerste trainingen achter de rug.

Lees meer →

TERUGBLIK - Simon Mignolet stelt koffiecapsules voor

woensdag 17 april 2019

Een terugblik op de persconferentie van afgelopen week. Simon Mignolet stelde er in eigen persoon zijn allernieuwste Twenty Two Coffee koffiecapsules voor. Er waren meer dan 30 journalisten aanwezig op de persconferentie, die doorging in de BFV Bloesembar.

Lees meer →

Ruim 320 ton opgehaald tijdens lenteschoonmaak

woensdag 17 april 2019

De 12de Grote Lenteschoonmaak in Sint-Truiden leverde in totaal meer dan 320 ton aan opgehaald vuilnis op. Het initiatief kadert binnen een lokaal milieubeleid, dat erop gericht is om zwerfvuil uit het straatbeeld te doen verdwijnen

Lees meer →

Hondenpoepzondaars: opgepast!

dinsdag 16 april 2019

Roterende sensibiliseringsborden moeten hondeneigenaars in Sint-Truiden ertoe aanzetten om voortaan naast een leiband voor hun trouwe viervoeter(s) ook altijd een hondenpoepzakje tijdens hun wandeling mee te nemen zoals de wet hen verplicht. Samen met preventieve en informatieve patrouilles door de gemeenschapswachten, wil het stadsbestuur de hondenpoepproblematiek zo verder indijken.

Lees meer →

De Truiense abdijtoren kleurt wit, rood en blauw

dinsdag 16 april 2019

De Fransen zijn ontwaakt in een ander land, nadat ze delen van hun geliefde kathedraal in de vlammen zagen verdwijnen. Iedereen leeft mee met de Franse hoofdstad. In het bijzonder Sint-Truiden, dat ooit ook één van haar historische uithangborden in rook zag opgaan. De stad betuigt de Parijzenaren alle steun en is hoopvol dat de Notre-Dame heropgebouwd wordt. De abdijtoren kreeg daarom de kleuren van de Franse vlag op zijn mantel.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek