Strafke
header-stripes

Nieuws

Woonproject Stadspoort van start

donderdag 17 oktober 2019

De bouw van het project Stadspoort aan de Luikersteenweg is van start gegaan met een eerste spadesteek in aanwezigheid van onder meer burgemeester Veerle Heeren en bevoegd schepen voor ruimtelijke ordening Jelle Engelbosch.

Lees meer →

Déjà-Vu die je niet beu wordt

donderdag 17 oktober 2019

Een groot spandoek op de Markt met daarop een afbeelding van onze gouden Nina. Het beeld begint een beetje te gewennen, maar je geraakt het nooit beu. Alweer een viering door de stad? Ze heeft het dik verdiend.

Lees meer →

Terug kerstmarkt rond de markt & Eisbear Bar

donderdag 17 oktober 2019

Middenstandsvereniging Trud'Or en Shop & The City organiseert opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt en een Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. De kerstmarkt duurt van donderdag 12 tot en met zondag 22 december. De Eisbear Bar is open vanaf vrijdag 22 november en zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. In de chalets op de Markt is er ook opnieuw een horeca-aanbod. "Een gedifferentieerd aanbod met een winterwandeling waarbij we op beleving inzetten voor families", aldus Jos Pierard, schepen van middenstand."

Lees meer →

Brugge schrapt vuurwerk voor droneshow

donderdag 17 oktober 2019

De Stad Brugge pakt fier uit met een landelijke primeur. Zij zullen het vuurwerk van oudejaarsavond vervangen door een muzikale droneshow

Lees meer →

Stad tekent een nieuw gezondheidscharter

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden ondertekende op woensdag 16 oktober een nieuw gezondheidscharter. Hiermee verbindt de stad zich ertoe om inwoners bewust te maken over gezondheidsthema’s en aan te zetten tot een gezondere levensstijl.

Lees meer →

Boerebloos op de bres voor kankerpatiënten

woensdag 16 oktober 2019

De Boerebloos is van alle markten thuis en wil daarmee vooral haar publiek plezieren of een hart onder de riem steken. Vandaag treden ze op voor vijftig kankerpatiënten in het Trudoziekenhuis.

Lees meer →

Asielkinderen en klasgenootjes samen naar poppenkast

woensdag 16 oktober 2019

Kinderen van het asielcentrum en hun klasgenootjes uit de Truiense scholen genoten samen van een prachtige poppentheatervoorstelling. De sfeer was opperbest. De reacties waren ronduit schitterend.

Lees meer →

Ook Nina ontsnapt niet aan Rienzo

woensdag 16 oktober 2019

't Is Rode Neuzen tijd. En dus zeult Rienzo Vanrijckel met zijn fototoestel doorheen de straten van Sint-Truiden en ver daarbuiten. Op zoek naar sympathisanten die hun rode neus willen tonen voor het goede doel. Zelfs wereldkampioenen ontsnappen niet aan zijn shoots. Ook onze 'gouden' Nina Derwael moest eraan geloven.

Lees meer →

Habbekrats-trefpunt Het Klokhuis bestaat een jaar

woensdag 16 oktober 2019

Het is al een jaar geleden dat het Klokhuis opende. Dat is het trefpunt van Habbekrats in Sint-Truiden, waar alle kinderen en jongeren elke dag terechtkunnen voor hulp op maat, afwisselende activiteiten en boeiende vormingen. Het stadsbestuur van Sint-Truiden, dat het initiatief ondersteunt, kijkt met veel voldoening terug op de voorbije 365 dagen.“200 kinderen vinden er intussen een warme thuishaven”

Lees meer →

Lichtprocessie doorheen de stad

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden heeft in 2019 zijn patroon en stichter passend gevierd! Het hoogtepunt van dit jaar waren de feesten in het weekend van 21 en 22 september. Maar het is nog niet gedaan: voordat Trudo weer even mag gaan rusten, willen we aan zijn feestjaar nog een mooi einde breien.

Lees meer →

Sint-Joris krijgt een nieuw bos

woensdag 16 oktober 2019

Goed nieuws uit Alken bij de start van de Week van het Bos: in Sint-Joris komt er een nieuw bos van 6 hectare.

Lees meer →

Sint-Truiden by lights & music, gratis en voor niks

woensdag 16 oktober 2019

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by lights & music een hele belevenis. Laat je verrassen door de unieke projecties en de 'muzikale' talenten op 6 prachtige locaties.

Lees meer →

Stad wil volwaardig digitaal ondernemersloket

woensdag 16 oktober 2019

Sint-Truiden wil ondernemers niet langer opzadelen met administratieve paperassen: bestuur zet eerste stap richting volwaardig digitaal ondernemersloket Het stadsbestuur van Sint-Truiden wil komaf maken met de administratieve jungle waar ondernemers al te vaak door moeten ploeteren om bijvoorbeeld een vergunning of aanvraag in te dienen.

Lees meer →

Dialectvereniging “Veldeke Lonerland” uit de startblokken

woensdag 16 oktober 2019

Vorig jaar november kwamen acht mensen uit het Lonerland samen en koesterden het idee om in Haspengouw een Veldeke-afdeling (een dialectkring voor het behoud en gebruik van de streektaal) te beginnen. De gemeenten Borgloon, Wellen, Heers en Alken, maar ook verschillende aangrenzende dorpen zoals Zepperen vallen in deze dialectcluster. Daarnaast worden nog Kortessem en Diepenbeek tot het Lonerland gerekend.

Lees meer →

Met de gsm onder damesrokken filmen

woensdag 16 oktober 2019

Zondag heeft de lokale politie van Sint-Truiden een man opgepakt nadat hij in de Carrefour Market in Brustem videobeelden maakte onder vrouwenrokken. Jonas Marien, winkelgerant van de zaak betrapte de man op heterdaad terwijl hij opnames maakte.

Lees meer →

Naar een volwaardig digitaal ondernemersplatform

dinsdag 15 oktober 2019

Het stadsbestuur van Sint-Truiden wil komaf maken met de administratieve jungle waar ondernemers al te vaak door moeten ploeteren om bijvoorbeeld een vergunning of aanvraag in te dienen. Op dit moment worden zij daarbij doorverwezen naar verschillende diensten, zowel lokaal als op Vlaams niveau. Dat kan tot nodeloos complexe situaties leiden en werkt bovendien erg procesvertragend.

Lees meer →

Stad huldigt Nina op 26 oktober

dinsdag 15 oktober 2019

De stad Sint-Truiden huldigt op zaterdag 26 oktober Nina Derwael, wereldkampioen op de brug met ongelijke leggers. De huldiging start om 11u en vindt plaats in sportcomplex Sint-Pieter (Olympialaan 10, 3800 Sint-Truiden).

Lees meer →

STVV-ers nu ook in Japanse kostuums

dinsdag 15 oktober 2019

Waar zal het stoppen? Staf en Spelers van STVV worden nu ook in een Japans kostuum gestoken, gemaakt en aangemeten door Japanners. Als velen al klagen dat het Haspengouws en Truiens DNA van de streek uit de club verdwijnt, dan is dit een nieuwe stap in die richting.

Lees meer →

22ste Boekenbeurs Kiwanis

dinsdag 15 oktober 2019

Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert vanaf 31 oktober drie dagen lang haar 22ste tweedehandsboekenbeurs in de polyvalente sportzaal van KCST in de Plankstraat van Sint-Truiden.

Lees meer →

André Pictoel: 'straf da feelings doo nog nè bèè zén'

dinsdag 15 oktober 2019

De mannen en vrouwen van de Boddelkèèr en 't Bukske voeren dan wel het dialect hoog in het vaandel. Toch vraagt André Pictoel, die we onder meer kennen van de Boddekèèr, zich af waarom Sint-Truiden niet kan wat Heers wel kan. Lees verder.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek