Strafke
header-stripes

Nieuws

PITFestival op zoek naar kunstzinnig talent

woensdag 19 juni 2019

Sint-Truiden- PITFestival, het Haspengouwse stadsfestival opgericht in 2018, denkt weer out-of-the-box en voegt voor deze editie een kunstzinnig luik toe. De organisatie is op zoek naar talenten die hun werk willen tonen op de diverse locaties van het festival

Lees meer →

Vlaanderen Feest met Buurman en A3 Beton

woensdag 19 juni 2019

Op 11 juli is het Vlaamse Feestdag. Deze keer verhuist het evenement 'Vlaanderen Feest' naar Gelinden. Ambiance verzekerd.

Lees meer →

Verkeersregeling komend zomerweekend in onze stad

woensdag 19 juni 2019

Voor de verschillende evenementen op zaterdag 22, zondag 23 en maandag 24 juni 2019 in het stadscentrum geldt er een aparte verkeers- en veiligheidsregeling. Hieronder hebben we alles voor je op een rijtje gezet

Lees meer →

6.000 m² zones en 150 nestblokken voor bijen

woensdag 19 juni 2019

Sint-Truiden is amper twee maanden een ‘bijvriendelijke gemeente’. In die korte tijd zijn er al veel concrete stappen gezet om de natuurlijk verspreiding van de diertjes een handje te helpen. Onder meer via de aanleg van bloemrijke graslanden, maatregelen voor de fruitsector en sensibilisering van de inwoners stelt het stadsbestuur het voortbestaan van de nuttige insecten veilig.

Lees meer →

Midweekfeesten krijgen tweede leven op Groenmarkt

woensdag 19 juni 2019

Wie deze zomer zin heeft in een doordeweeks feestje kan voortaan terecht op de Groenmarkt. Onder de noemer 'MIDWEEK Boutique' maken de legendarische woensdagavond-midweekfeesten zich klaar voor een nieuwe editie - en voor de toekomst. In 2020 is immers de nieuwe Groenmarkt klaar voor het 25-jarige jubileum. Volgende week woensdag 26 juni wordt de aftrap gegeven met het thema Disco: Studio 66.

Lees meer →

Twee nieuwkomers op eerste training STVV

woensdag 19 juni 2019

18 spelers op de eerste training van STVV. Daarbij maar liefst zeven beloften. Maar ook twee nieuwkomers, met name Mathieu Troonbeeckx en Tarik Baltic.

Lees meer →

STVV neemt fulltime greenkeeper in dienst

woensdag 19 juni 2019

Voor het eerst in zijn geschiedenis heeft STVV met Kristof Vandervelpen een fulltime greenkeeper in dienst genomen.

Lees meer →

Nieuwe grasmat op Stayen ligt

dinsdag 18 juni 2019

De nieuwe kunstgrasmat op Stayen is gelegd. Rest nu alleen nog de afwerking.

Lees meer →

Woensdag: eerste veldtraining STVV

dinsdag 18 juni 2019

Morgen trappen de kanaries de voorbereiding op het nieuwe seizoen af. Om 10 uur verzamelt Marc Brys op het oefencomplex in de Sint-Jansstraat zijn troepen voor een eerste veldtraining.

Lees meer →

Stadswachten nemen inbraakpreventie ter harte

dinsdag 18 juni 2019

Met de vakantie in zicht, gaan de stadswachten op pad om inwoners te sensibiliseren rond inbraakpreventie.

Lees meer →

Coverband Domino sluit zomers winkelweekend af

dinsdag 18 juni 2019

Dat komend weekend -22, 23 en 24 juni- een winkelweekend wordt in Sint-truiden is nagenoeg bekend. Maar ook de afsluiter wordt top. Die eer laat Shop&The City aan de succesvolle coverband Domino.

Lees meer →

De Ronde Tafel organiseerde euromeeting

dinsdag 18 juni 2019

De Ronde Tafel van Sint-Truiden organiseerde afgelopen weekend een internationale bijeenkomst, de zogenaamde euromeeting, voor medetafelaars.

Lees meer →

Geen Rock Werchter of Pukkelpop op Brustem

maandag 17 juni 2019

De gemeenteraad legde het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor de evenementenzone van het vliegveld Brustem, geleden ten zuiden van de huidige lokale en regionale bedrijvenzone, vast. Groots opgezette evenementen à la Rock Werchter of Pukkelpop, zoals eerder aangekondigd, zijn alvast niet meer mogelijk.

Lees meer →

Stad zal samenwerken met Vlaamse Ombudsdienst

maandag 17 juni 2019

Snt-Truiden wil de kwaliteit van de behandeling van meldingen en klachten verbeteren en zal daarom als tweede gemeente in Limburg een samenwerkingsovereenkomst voor drie jaar sluiten met de Vlaamse ombudsdienst. Ook het Zorgbedrijf kan instappen. En er komt ook een uniek telefoonnummer.

Lees meer →

Jonge gast schenkt spaargeld aan dierenasiel

maandag 17 juni 2019

Hartverwarmend mag je de geste van Wout Warnants wel noemen. Amper 11, schonk hij de inhoud van zijn spaarpot integraal aan het dierenasiel. Als voorbeeld kan dit tellen.

Lees meer →

12% overtreedt snelheid op Luikersteenweg

maandag 17 juni 2019

Tijdens de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni hielden de politieploegen een verkeersactie op de Luikersteenweg (actie bar gerelateerd verkeer).

Lees meer →

Komend weekend drie dagen lang zomerbraderie

maandag 17 juni 2019

Komend weekend staan drie hoogdagen voor onze handelaars, hun cliënteel en bij uitbreiding voor heel Sint-Truiden op het programma. Want dan pakt Shop&The City uit met de jaarlijkse zomerbraderie, met voor ieder wat wils.

Lees meer →

Kinderen gefascineerd door archeologie

maandag 17 juni 2019

De archeologiedagen op de Groenmarkt waren een succes. Ruim 1.600 volwassenen en kinderen profiteerden van het zonnetje en een rondleiding.

Lees meer →

Weer vernieling kunstwerk op Speelhof

zondag 16 juni 2019

Vandalen hebben andermaal een kunstwerk vernield op het Speelhof. Het houdt dus niet op. Deze keer gaat het om het werk Scrinium Malum van Jos Herck.

Lees meer →

Hondje gevonden in de Driewilgenstraat

zondag 16 juni 2019

In de Driewilgenstraat in Engelmanshoven heeft Hilde Vrancken zonet een hondje gevonden. De eigenaar kan met haar contact opnemen via haar facebookpagina.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek