Strafke
header-stripes

Nieuws

Seniorenraad Sint-Truiden heeft nieuw bestuur

dinsdag 25 juni 2019

Tijdens zijn laatste vergadering van de Raad van Bestuur van de Sint-Truidense Seniorenraad, hebben de bestuurders de mandaten verdeeld voor de komende drie jaar.

Lees meer →

Dak van de kantine van Sporting Aalst zo lek als een zeef

dinsdag 25 juni 2019

De mensen van Sporting Aalst zitten met de handen in de haren. Het dak van hun kantine is rot en de burgemeester heeft het gebouw afgesloten omwille van de veiligheid. “Zelfs zo rot dat een ervaren dakwerker niet op ons dak durft wandelen” zegt Nico Guilliams. Maar de stad Sint-Truiden heeft nu een dakwerker gestuurd en belooft het dak op haar kosten tijdig te herstellen.

Lees meer →

Protest tegen ponykraam van Truienaar Marcel T.

dinsdag 25 juni 2019

Een eigenaar van een ponykraam heeft het zwaar te verduren gekregen. De man staat met zijn ponykraam op de kermis van Tienen, maar op de sociale media werd hij al veel onder vuur genomen door de buurtbewoners. Die willen dat de man zijn kraam sluit.

Lees meer →

Nieuwerkerken is de veiligste gemeente van Limburg

dinsdag 25 juni 2019

Korpschef Steve Provost van de politiezone Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken lichtte tijdens de gemeenteraad het jaarverslag van 2018 toe.

Lees meer →

Triamant hanteert uniek leefconcept om oud te worden

dinsdag 25 juni 2019

Triamant, het Woon- en Leefomgevingen heeft een nieuw en ambitieus doel. Het wil de eerste moderne ‘blue zones’ creëren voor een mix van generaties in Vlaanderen. Inspiratiebron daarbij zijn de vijf natuurlijke blue zones, plekken in de wereld waar relatief veel mensen in goede gezondheid honderd jaar en ouder worden.

Lees meer →

Fiets uit garage gestolen

dinsdag 25 juni 2019

Dieven waren gisteren blijkbaar op zoek naar fietsen.

Lees meer →

VRT weigert spot met Truiense ALS-patiënt

dinsdag 25 juni 2019

De VRT weigert om een spot van de ALS Liga uit te zenden wegens “te hard”. In de video ziet de Truiense ALS-patiënt Erwin Coppejans een kind verdrinken. “Hij zit gevangen in zijn eigen lichaam en kan niet reageren: voor ons is dat alledaagse realiteit”, reageert zijn vrouw Heidi Stippelmans.

Lees meer →

Truiense winnaars Special Olympics gehuldigd in stadhuis

dinsdag 25 juni 2019

De stad Sint-Truiden huldigde op maandag 24 juni alle Truiense G-sporters die deelnamen aan de voorbije Nationale Spelen van de Special Olympics. Om 18u30 werden ze in het stadhuis op de Grote Markt in de bloemetjes gezet voor hun knappe prestaties.

Lees meer →

STVV past zich aan aan de hitte

maandag 24 juni 2019

Omdat het buiten te warm was, zakte de hele STVV-familie af naar Genk, waar binnen werd getraind in de AA Drink Soccer Arena. Deze week zijn er nog oefenmatchen tegen Thes Sport en Spouwen-Mopertingen. Het startuur daarvan wordt ook al omwille van de hitte met een uur vertraagd naar 20 uur.

Lees meer →

Huisvuilzak kan gratis naar containerpark

maandag 24 juni 2019

Inwoners van Sint-Truiden kunnen tussen 2 juli en 28 september gratis hun restafval aanbieden op het containerpark van de stad. Zo hoeft niemand onaangenaam lang zijn of haar volle huisvuilzakken thuis te bewaren

Lees meer →

Ook kikkers genieten van het zonnetje

maandag 24 juni 2019

Tegenover ons mensen hebben kikkers het voordeel dat natuurlijke warmte en afkoeling bijzonder dicht bij elkaar liggen. Even uit het water wippen en op een bloemetje wat zonnebaden... heeft deze gedacht. Om daarna waarschijnlijk weer afkoeling te zoeken.... Je zou voor minder jaloers zijn.

Lees meer →

Buitenzetten vuil? Hou rekening met warmte

maandag 24 juni 2019

Hou er rekening mee dat de afvalophalers bij deze hoge temperaturen ook vuilnis moeten ophalen. De stad Sint-Truiden geeft daarvoor aanbevelingen.

Lees meer →

Chiro Brustem de plezantste vereniging van Sint-Truiden

maandag 24 juni 2019

Chiro Sint-Christina Brustem is met 511 stemmen de plezantste vereniging van Sint-Truiden. JIN Velm (scouts) werd tweede, De Bontmakers uit Aalst (toneelvereniging) derde. De organisatie van deze wedstrijd kwam van het Nieuwsblad.

Lees meer →

Lisa Lung uitgeschakeld op het EK

maandag 24 juni 2019

Pech voor Lisa Lung. Het verhaal van onze getalenteerde en nog zeer jonge Lisa Lung in Minsk eindigde gisteren

Lees meer →

Abonnees STVV nog tot morgen voorrang

maandag 24 juni 2019

Nog tot en met morgen hebben abonneehouders voorrang bij de verkoop van abonnementen voor STVV. Daarna begint de vrije verkoop.

Lees meer →

Zuiders topweekend en geslaagde Joy Joy

maandag 24 juni 2019

Tijdens dit weekend liep de stad twee dagen na elkaar gezellig vol. Ouders en kinderen zakten massaal af. Terwijl duizenden kinderen zich amuseerden op Joy Joy, genoten hun papa en mama van koopjes en terrasjes. En het is nog niet gedaan. Want vandaag volgt nog meer.

Lees meer →

Death by Coconut wint Emergenza Belgium

zondag 23 juni 2019

Death By Coconut heeft de finale van Emergenza Belgium gewonnen, een organisatie voor opkomende muziek. Death By Coconut begon in 2017 in Sint-Truiden. Maar er is ook een Landense inslag.

Lees meer →

Morgen maandag op de zomerbraderie

zondag 23 juni 2019

Maandag, de derde dag van de zomerbraderie zetten de handelaars andermaal hun deuren wijd open, is er ook avondmarkt, en sluit Domino de avond feestelijk af.

Lees meer →

VIDEO - Terugblik naar de Midweekfeesten 2010

zondag 23 juni 2019

Nu woensdag starten Midweekboutique op de Groenmarkt. Het zijn de Midweekfeesten die verhuizen naar het plein voor het Cosmocafé. Wij blikken graag terug en vonden deze video terug uit 2010. Was er toen ook bij?

Lees meer →

Hagelschade neemt toch serieuze proporties aan

zondag 23 juni 2019

De hagelschade bij de fruittelers in Limburg is dit jaar groter dan vorig jaar. Zo is een deel van het fruit alleen nog voor industrie geschikt. Dat bevestigt het Proefcentrum Fruitteelt aan Belga. Ook de voorspelde hitte baart de fruitboeren zorgen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek