Strafke
header-stripes

Nieuws

Schmidt naar STVV

donderdag 27 juni 2019

STVV en de Japanse club Vegalta Sendai hebben een akkoord bereikt over de transfer van de ervaren doelman Daniel Schmidt (27).

Lees meer →

Truienaar Yves Caspar schrijft voor 'Thuis'

donderdag 27 juni 2019

Het zijn weer spannende tijden voor de kijkers van de één-serie “Thuis”. Morgen wordt de laatste aflevering van dit seizoen uitgezonden. Zo’n seizoensfinale eindigt traditioneel met heel wat onbeantwoorde vragen, waar de kijker pas in september een antwoord op krijgt.

Lees meer →

Nederlandse TV-spelshow in kasteel van Ordingen

donderdag 27 juni 2019

Het kasteel van Ordingen in Sint-Truiden is deze week het decor voor opnames van een nieuwe spelshow, die dit najaar te zien zal zijn op de Nederlandse commerciële zender RTL4. De eigenaar van het kasteel is intussen na 21 jaar klaar met de renovatie. In het najaar opent er een hotel en gastronomisch restaurant.

Lees meer →

30 maanden cel voor misbruik van adoptiedochter

donderdag 27 juni 2019

Een 70-jarige man uit Gingelom, die nu aan de kust woont, is woensdag in Hasselt veroordeeld tot 30 maanden cel voor het jarenlange misbruik van zijn adoptiedochter. De dader is ook voor vijf jaar zijn rechten kwijt voor de feiten van aanranding gepleegd tussen 1993 en 2002.

Lees meer →

Vangrootloon wil gans Vlaanderen aan de vlaai

donderdag 27 juni 2019

Limburgse vlaai begint een hype te worden in Vlaanderen. Steeds meer Vlamingen ontdekken de lekkernij uit de bronsgroene provincie, appreciëren wat Limburgers met bloem, eieren, melk, en fruit produceren.

Lees meer →

Brandweer voorkomt net op tijd brand in Prins Albertlaan

donderdag 27 juni 2019

Vanochtend is er een rookontwikkeling ontstaan op de hoek van de Spoorwegstraat en Prins Albertlaan. De oorzaak is vermoedelijk een sigaret. Er is sprake van één gewonde.

Lees meer →

STVV wint met 1-3 van Thes Sport

woensdag 26 juni 2019

STVV won makkelijk met 1-3 van Thes Sport. Beloften Balongo en Nitcheu (foto) stonden net als in Herk weer aan het kanon.

Lees meer →

Landschap van Helshoven wordt kunstwerk

woensdag 26 juni 2019

Aan de Galg, op het hoogste punt van Helshoven, kunnen voorbijgangers vanaf nu genieten van een adembenemend uitzicht over het fruitlandschap. Haspengouws kunstenaar Frits Jeuris installeerde er een unieke creatie gemaakt van tientallen gekapte fruitbomen uit de omgeving.

Lees meer →

Op afspraak naar de politie

woensdag 26 juni 2019

Vanaf 1 juli 2019 kan je een afspraak maken bij de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken (Politiehuis, Sluisberg 1) voor een melding of klacht, die niet dringend is en waarvoor de politie niet ter plaatse hoeft te komen.

Lees meer →

Europees parlementslid verwelkomt veulen

woensdag 26 juni 2019

Deze warme dagen houden de natuur bij dier en mens niet tegen. Zo beviel het paard Jivalda van Hilde Vautmans van een super veulentje.

Lees meer →

14 meter hoog genieten van Kerkom

woensdag 26 juni 2019

In he kader van het project 'Dorpen in 't Kwadraat' bouwden de inwoners van Kerkom een 14 meter hoge panoramische uitkijktoren. Die wordt zondag 30 juni as. door hen feestelijk geopend. Tot 8 september blijft hij staan en kan je hem beklimmen.

Lees meer →

Schrijf nu online in voor Monumentenrun

woensdag 26 juni 2019

De online inschrijvingen voor Monumentenrun 2019 gaan nu van start (zie hieronder). Terloops krijgt u ook wat tips voor een gezonde voorbereiding.

Lees meer →

Goed werk van All4Dogs

woensdag 26 juni 2019

Via All4Dogs geraakten twee honden in het dierenasiel van Sint-Truiden. Oververhit waren ze. Maar ze zijn nu oké en verblijven in het dierenasiel.

Lees meer →

Gezocht: jobstudenten om skeletten te poetsen

woensdag 26 juni 2019

Het archeologisch projectbureau Aron is op zoek zijn naar studenten die bereid zijn om skeletten te poetsen. Het aanbod: een boeiende job op de Groenmarkt, een fulltime studentencontract en een passende verloning. Solliciteren kan via Aron.

Lees meer →

Horeca ondersteunt Midweekfeesten

dinsdag 25 juni 2019

Morgen start de 24ste editie van de Midweekfeesten in de nieuwe vorm Midweek Boutique aan het Cosmocafé. Dit initiatief wordt ondersteund door de horeca rond de Onze Lieve Vrouw-kerk (Sint-Zuiden) en de horeca op de Grote Markt (Marktmakers). De Midweekfeesten lijken zo verankerd in het centrum en kunnen ondertussen ook rekenen op een breed draagvlak van de horeca er rond. "Wij hopen op 10 woensdag met prachtig weer", klinkt het bij de organisatie.

Lees meer →

Fabien Antunes definitief naar KVC Westerlo

dinsdag 25 juni 2019

De Franse-Portugees Fabien Antunes trekt definitief naar KVC Westerlo. De verdediger speelde er vorig seizoen al op uitleenbasis.

Lees meer →

Doodsmijten chihuahua levert Truienaar 10 maanden cel op

dinsdag 25 juni 2019

Een 40-jarige Truienaar is veroordeeld voor dierenmishandeling en het slaan van zijn partner. Op 27 januari vorig jaar ging de man helemaal door het lint tijdens een ruzie met zijn lief.

Lees meer →

Dieren naar Woonzorgcentrum 't Meiland

dinsdag 25 juni 2019

Deze voormiddag kwam de mobiele boerderij van Stal Ter Koze op bezoek in woonzorgcentrum ’t Meiland. De bewoners van ’t Meiland konden kennismaken met Olaf de geit, Alice het varken, Max de koe, de cavia's, de ezels Joep en Little Joe en Dreamy het miniatuurpaardje. Ook de kinderen van groepsopvang De Rakkertjes kwamen een kijkje nemen.

Lees meer →

Opening nieuw kantoor wijk-werken Haspengouw.

dinsdag 25 juni 2019

Projectvereniging Wijk-Werken Haspengouw organiseert het wijk-werken voor 8 Haspengouwse gemeenten: Alken, Borgloon, Gingelom, Heers, Kortessem, Nieuwerkerken, Sint-Truiden en Wellen.

Lees meer →

Seniorenraad Sint-Truiden heeft nieuw bestuur

dinsdag 25 juni 2019

Tijdens zijn laatste vergadering van de Raad van Bestuur van de Sint-Truidense Seniorenraad, hebben de bestuurders de mandaten verdeeld voor de komende drie jaar.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek