Strafke
header-stripes

Nieuws

De politie meldt ...

donderdag 31 oktober 2019

Uit de dagelijkse berichtgeving van de lokale politie onthielden we het volgende. Dagelijkse berichtgeving van donderdag 31 oktober 2019

Lees meer →

Sport voor mensen met een beperking

donderdag 31 oktober 2019

De stad Sint-Truiden wil nog meer inwoners met een beperking aan het sporten krijgen. Nu al kunnen mensen met een handicap verschillende sporten beoefenen, zoals handbal, tennis, dans, judo, voetbal en fitness. Het stadsbestuur wil dat aanbod nu uitbreiden.

Lees meer →

Trudo's Zondag Gasten: theoloog, domine en tekenaar

donderdag 31 oktober 2019

Trudo’s Zondag Gasten is een reeks van zes zeer gevarieerde talkshows met drie praatgasten, een theaterkunstenaar, enkele muzikanten en een Truiense bakker. Op zondagnamiddag 3 november gaat gastheer Guido Wevers in gesprek met striptekenaar Kim Duchateau en met twee theologen, een katholieke leek en een protestantse vrouwelijke dominee. Verwacht hierbij geen zwaarwichtige godsbespiegelingen maar twee boeiende gesprekken over religie(s) en maatschappij vroeger en nu.

Lees meer →

Opnieuw vrachtwagen tegen brug aan Stayen

donderdag 31 oktober 2019

Op de Haspengouwlaan is er jammerlijk opnieuw een vrachtwagen tegen de brug aan Stayen gebotst. De hoogte inschatten blijft daar een groot probleem.

Lees meer →

Kledinginzamelactie Lionsclub Sint-Truiden

donderdag 31 oktober 2019

Op Wapenstilstand, maandag 11 november 2019 organiseert Lionsclub Sint-Truiden haar traditionele kledinginzameling in Sint-Truiden, Nieuwerkerken, Gingelom en Zoutleeuw.

Lees meer →

Voert sp.a oppositie via de socialistische vakbond?

donderdag 31 oktober 2019

De overgang van het zwembad in privéhanden kan voor de werknemers een financieel verlies betekenen en zelfs hun vakantiedagen schieten erbij in. Dat berekende het de socialistische vakbond ACOD. Schepen Jurgen Reniers weerlegde deze beweringen op de gemeenteraad van maandag.

Lees meer →

Kom in Sint-Truiden shoppen

donderdag 31 oktober 2019

Sinds deze week draaien alle grote wegenwerken in Hasselt op volle toeren, en dat zullen de automobilisten in de provinciehoofdstad geweten hebben. Op de grote en de kleine ring, in Godsheide en Kuringen. Overal wordt er aangeschoven. Door de een al ongeduldiger dan door de ander. Kom dus vanaf nu shoppen in Sint-Truiden, want winkelen in Hasselt is erger dan een spelletje “mens-erger-je-niet”

Lees meer →

Driemaal goud voor Elisabeth Leduc

donderdag 31 oktober 2019

In haar thuisbasis Gravenhof Zepperen heeft de 9-jarige Elisabeth Leduc een sterke indruk gemaakt. In de eerste manche voor de Gravenhof Cup startte zij met Baldato en Diamond in drie proeven en in alle proeven pakte ze goud.

Lees meer →

Van de hel naar de hemel

woensdag 30 oktober 2019

Zo kan je de match van woensdagavond samenvatten, toch zeker als even in het geel en blauw denkt. Maar voor trainer Vrancken, assistent Janssens, videoanalist Boden en speler Schoofs, allemaal ex-kanaries, zal de tocht meer dan waarschijnlijk van de hemel naar de hel gegaan zijn.

Lees meer →

PRIMEUR: Kerk van Zepperen één jaar in de steigers

woensdag 30 oktober 2019

Als je in Zepperen vraagt welke de mooiste kerk van Limburg is, dan zal men je ze steevast zeggen “Die van Zepperen”. En dat heeft niks met chauvinisme te maken, dat is de vaste overtuiging van de Zepperenaren. En die kerk wordt nu nog mooier.

Lees meer →

Moke opent donderdag een maaltijdenautomaat in Wellen

woensdag 30 oktober 2019

Op donderdag 31 oktober 2019, en dat is morgen, opent Moke's Foodbox officieel zijn deuren. Tussen 17:00-19:00 zal Moke daarom ook aanwezig zijn aan de Foodbox om jullie van de nodige extra info te voorzien. Daarnaast zullen jullie op deze Halloweenavond verwend worden met een GRATIS pompoensoepje bij aankoop van een gerecht uit Moke's Foodbox.

Lees meer →

Gingelomse gebruikers van belbus in de kou

woensdag 30 oktober 2019

Tal van inwoners uit Gingelom hebben tevergeefs gewacht op hun belbus. “Door omstandigheden rijden er vandaag geen belbussen”, kregen ze te horen toen ze de belbus contacteerden. Bewoners van Kortijs, Miele en Jeuk geraakten dus niet op hun bestemming.

Lees meer →

Recordaantal fietsers op Critical Mass Sint-Truiden

woensdag 30 oktober 2019

Maar liefst 65 fietsers namen op zaterdag in Sint-Truiden deel aan de Critical Mass, een fietstocht door het centrum van Sint-Truiden voor een beter fietsklimaat.

Lees meer →

Pol Stas blaast negentig kaarsjes uit

woensdag 30 oktober 2019

In 1929 werd de theatergroep opgericht door Pol Stas met als doel vooruitstrevend en vernieuwend toneel te brengen. Sindsdien is theatergroep Pol Stas een gevestigde waarde in Sint-Truiden.

Lees meer →

Grunne en Ziever

woensdag 30 oktober 2019

Dit jaar pakt de Boerebloos opnieuw uit met zijn revue "Groene en zever", maar dat klink niet in het AN, dus "Grunne en Ziever"

Lees meer →

Intiem concert op begraafplaats Velm

woensdag 30 oktober 2019

Voor de derde keer op rij organiseren de stad Sint-Truiden en non-profitbeweging Reveil een akoestisch concert op een Truiense begraafplaats. Dit jaar doorbreekt Marco Lenaerts op vrijdag 1 november de stilte op het kerkhof van Velm. Van 17u tot 18u brengt de leerkracht aan de Academie Haspengouw een muzikaal eerbetoon aan de vergeten verhalen die er verzameld liggen. Het stadsbestuur deelt kaarsjes uit aan alle bezoekers om extra sfeer te creëren.

Lees meer →

Voor de Raad van State mag asielcentrum in Zoutleeuw

woensdag 30 oktober 2019

De Raad van State zet het licht op groen voor de opening van een asielcentrum in Zoutleeuw. Omwonenden hadden zich verzet tegen de beslissing van Fedasil, maar die wordt niet geschorst. Het tijdelijk opvangcentrum biedt over twee weken plaats aan 130 asielzoekers.

Lees meer →

20% Truienaren aangesloten bij sportvereniging

woensdag 30 oktober 2019

Alle 103 sportverenigingen in Sint-Truiden ontvangen in totaal meer dan 88.000 euro subsidies van het stadsbestuur. Dergelijke investeringen in de clubwerking moeten ervoor zorgen dat meer Truienaren op regelmatige tijdstippen aan sport doen. De komende jaren zal de stad zich ook focussen op de stimulering van het G-sportaanbod voor mensen met een beperking. De stad voorziet 88.000 euro clubsubsidies om sportactivering verder op te krikken

Lees meer →

Jill Seron kiest vol voor de aanval

woensdag 30 oktober 2019

De sporthal van het Koninklijk Atheneum in Sint-Truiden vormt vrijdag 1 november het decor voor linkers en rechters, uppercuts en leverslagen. Het hoogtepunt van het Truiense boksgala vormt deze keer de titelkamp tussen plaatselijke thuisbokster Jill Serron (25) en de Servische Marina Dekic (20) in de categorie Super Bantam.

Lees meer →

Stad versterkt dienst omgeving ingevolge woonbonus

dinsdag 29 oktober 2019

Het lokaal bestuur van Sint-Truiden versterkt de dienst Omgeving tijdelijk met twee extra personeelsleden om de drukte op te vangen naar aanleiding van het afschaffen van de woonbonus.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek