Strafke
header-stripes

Nieuws

Verbod om stadspark en Speelhof te betreden

woensdag 17 januari 2018

woensdag 17 januari om 22u tot morgen donderdag 18 januari om 14u - Tijdens de nacht van woensdag 17 januari op donderdag 18 januari trekt er een stormdepressie over het land. Dit zal vooral vanaf het tweede deel van de nacht merkbaar zijn.

Lees meer →

Ketnetband luistert kinderparty op

woensdag 17 januari 2018

Op zaterdag 10 februari is er in het feestpavaljoen op de Groenmarkt een Kids Kermisparty, georganiseerd door de Raad van Elf en de Sint-Truidense Foornijveraars. Het is ook meteen een leuke carnavalsactiviteit in aanloop naar de internationale carnavalsstoet op maandag 12 februari.

Lees meer →

Truiense Yasmine verleidster in Temptation Island

woensdag 17 januari 2018

De Truiense Yasmine gaat naar ‘Temptation Island’ met een doel: ze wil aantonen dat geen enkele man te vertrouwen is. Zelf werd ze het slachtoffer van bedrog, met een gebroken huwelijk tot gevolg. Haar troeven: een zwoele blik en, jawel, sensuele dansmoves.

Lees meer →

Ook Sint-Truiden wil meer bewegen

woensdag 17 januari 2018

Bewegen op Verwijzing’ (BOV) helpt inwoners meer te bewegen. Mensen die er niet in slagen om aan lichaamsbeweging te doen, worden door de huisarts doorverwezen naar een coach. Zij stippelt een traject uit op maat van ieders levenspatroon.

Lees meer →

Huis onbewoonbaar verklaard

woensdag 17 januari 2018

In de Pastoriestraat in Kerkom is een huis onbewoonbaar verklaard. De brandweer liet een deskundige komen die vaststelde dat het gebouw niet meer stabiel was. Oorzaak is een uitspoeling in de achtertuin, tegen de achterbouw van de woning. Dat schrijft het Belang van Limburg.

Lees meer →

Takehiro Tomiyasu is een kanarie

dinsdag 16 januari 2018

Vandaag tekende de 19-jarige Japanse verdediger Takehiro Tomiyasu een contract van 3,5 jaar op Stayen. Tomiyasu komt over van de Japanse tweedeklasser Avispa Fukuoka waar hij sinds 2015 voor het eerste elftal uitkwam.

Lees meer →

Werken op en rond Tongersesteenweg

dinsdag 16 januari 2018

Vanaf woensdag 17 januari voert aannemer Wagro onderhoudswerken uit aan het waterleidingennet op en rond de Tongersteenweg. Deze werken zullen in een aantal opeenvolgende fases uitgevoerd worden. Zo blijft de onvermijdelijke hinder tot een minimum beperkt.

Lees meer →

Chokri geeft les in Zepperen

dinsdag 16 januari 2018

Chokri Mahassine, organisator van Pukkelpop, stond maandag voor de klas in Zepperen. Zo’n achttien jaar nadat hij stopte als leerkracht aardrijkskunde, nam hij een gastcollege voor zijn rekening op SOLV Sint-Aloysius.

Lees meer →

Rijverbod voor vijf bestuurders

maandag 15 januari 2018

Van de 163 bestuurders die het voorbije weekend positief testten op de pretest, kregen 3 bestuurders een rijverbod van 3 uur en werd van 2 bestuurders het rijbewijs onmiddellijk voor 6 uur ingetrokken na verdere controle.

Lees meer →

Truiens team klaar voor vijf wereldbekers

maandag 15 januari 2018

KTM Bike Vision uit Sint-Truiden stelde zaterdag hun team voor. KTM Bike Vision treedt in 2018 aan met 14 renners., waaronder 5 UCI renners. “Ja, ons team behaalde voor het derde jaar op rij zijn UCI status waar we toch wel bijzonder trots op zijn”, zegt Dirk Berden.

Lees meer →

Mario geeft voorzittersfakkel door

woensdag 10 januari 2018

Zaterdag was er het 15-jarig bestaan van KSTVV Fan Club GranKanaria. Tijdens de viering verraste voorzitter Mario Lelièvre alles en iedereen door het voorzitterschap van Grankanria na 15 jaar trouwe dienst af te staan aan Dimitri Struys.

Lees meer →

Veel volk bij signeersessie Jeroen Meus

zaterdag 30 december 2017

Vanochtend was Jeroen Meus op de Grote Markt aanwezig tijdens de Haspengouwmarkt. Voorzitter van de marktkramersbond Nico Noppen: "De organisatie was heel tevreden. Het was een schot in de roos. Ze hadden deze stormloop nooit verwacht, ze zijn zelfs boeken moeten gaan bijhalen." Jeroen Meus signeerde zijn nieuw kookboek.

Lees meer →

Carine Caspar 25 jaar actief met sportlessen

zaterdag 30 december 2017

Carine Caspar is een heel gedreven sportvrouw die ondertussen al 25 jaar groepslessen geeft in dans en sport. Hierover vertelt zij zelf: “In 1990 stapte ik sportcenter Avenue binnen om er deel te nemen aan de groepslessen. Voor mij was het meteen duidelijk: dit is wat ik wil doen."

Lees meer →

Laatste groet, Adrien Kempeneers

zaterdag 30 december 2017

De heer Adrien Kempeneers (1928) is vrijdag overleden. Gelegenheid tot groeten is er woensdag, van 19 tot 19.30 uur in het funerarium Vanmechelen. De uitvaartdienst vindt donderdag plaats om 10.30 uur in de aula van uitvaartcentrum Vanmechelen.

Lees meer →

Kinderen verrast door kerstman

zaterdag 30 december 2017

Op vrijdag 29 december kregen de kinderen bij ‘Jeugd, Sport en Spel’ in Sint-Truiden hoog bezoek. De kerstman ‘himself’ kwam langs en bracht voor iedereen een leuke attentie mee.

Lees meer →

Laatste groet, Raoul Chanet

zaterdag 30 december 2017

De heer Raoul Chanet (82), kunstschilder, is overleden. Gelegenheid tot groeten is er op dinsdag 2 januari van 18.30 tot 19 uur in het funerarium Eraerts. De afscheidsviering vindt woensdag plaats.

Lees meer →

Nico Smeers Belgisch Kampioen met trekpaard

vrijdag 29 december 2017

Voor de 123ste keer verzamelde de top van de Belgische Trekpaardenfokkerij voor hun jaarlijks hoogdag: het nationaal kampioenschap. De crème de la crème van de Belgische trekpaarden ging opnieuw de strijd met elkaar aan. Voor het kampioenschap van de merries was de strijd zoals steeds hevig. Sibelle van het Rijkelhof van Nico Smeers uit Borgloon werd Belgisch Kampioen.

Lees meer →

Morgen (vrijdag) Nacht van den Truineer!

donderdag 28 december 2017

Morgen (vrijdag) organiseren we met Truineer.be de heuse 'Niefjoarsdrink' in de Cristaltent op de Grote Markt. DJ's Raf Den Truineer en Worst Kaas Scenariow zullen de beste hits spelen. Samen klinken we op een mooi nieuw jaar vol nieuws uit Sint-Truiden. Het feest gaat door van 20 uur tot middernacht. Van 20 uur tot 21 uur trakteren we op 2 consumpties, af te halen met code Truineer aan de kassa.

Lees meer →

Security Shop van beveiliging tot telecommunicatie in 27 jaar

zaterdag 23 december 2017

Security Shop in de Breendonkstraat bestaat 27 jaar. Het moment om eens langs te gaan. De zaak is mee geëvolueerd en doet nu veel meer dan beveiliging. Ze waren de eerste GSM-verkopers en met de hele evolutie van telefonie doen ze nu quasi alles van telecommunicatie en dat met uitstekende service. "Security Shop is VIP-verdeler en Business Partner van Telenet. Men kan voor alles hier terecht, we hebben de iPhone X op stock, tablets, laptops, ...", aldus ‎Saâdia en Jurgen.

Lees meer →

Twee miljoen voor Punch Powertrain

zaterdag 23 december 2017

Vlaams minister van innovatie Muyters (N-VA) geeft 2 miljoen euro steun aan Punch Powertrain in Sint-Truiden. Het geld moet dienen om de transformatie van conventionele naar elektrische en hybride aandrijvingen voor wagens te ondersteunen.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek