Strafke
header-stripes

Nieuws

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 16 november 2018

Het wordt een volledig droog weekend in Sint-Truiden. De temperatuur zal er wel dagelijks op achteruit gaan, met een grote kans op grondvorst. Tegelijk steekt de gure wind stap voor stap een tandje bij...

Lees meer →

Amazon doet dronetests in Brustem

vrijdag 16 november 2018

De Amerikaanse internetgigant Amazon komt naar Droneport om er te experimenteren met drones en meer bepaald met het leveren van pakjes door drones. Dat maakt De Tijd bekend.

Lees meer →

Truienaar Willems CEO van OH Leuven

vrijdag 16 november 2018

De 43-jarige Peter Willems is de nieuwe CEO van OH Leuven. Willems is een Truienaar.

Lees meer →

33 appartementen in nieuw woonproject ‘De Manège’

woensdag 14 november 2018

‘De Manège’, dat wordt de naam van het woonproject in de legendarische Rijschoolstraat in Sint-Truiden. Achter de iconische gevel van de vroegere gelijknamige stadsfeestzaal ‘de manège’ verrijzen tegen eind 2020 33 appartementen en 1 handelspand.

Lees meer →

200 flitsboetes tijdens Rally van Zuid-Limburg

woensdag 14 november 2018

Niet alleen rallyrijders gingen in de fout tussen twee proeven in, ook heel wat gewone bestuurders deden dat. 200 snelheidsovertreders gingen op de bon. De fikse oogst van een weekendje Rally van Zuid-Limburg.

Lees meer →

Kerstmagie betovert Sint-Truiden

woensdag 14 november 2018

Van vrijdag 7 december tot en met zondag 23 december is er 'Kerstmagie'. Het jaarlijks kerstevenement van Historalia, vindt dit jaar plaats in het kasteel van Duras. Tijdens de theaterwandeling kom je in een unieke wereld terecht met hemelse muziek en verrassende theaterstukjes.

Lees meer →

Stayen voor het eerst sedert lang uitverkocht?

woensdag 14 november 2018

Het ziet ernaar uit dat Stayen voor het eerst sedert lang nog 's uitverkocht geraakt. Voor de match tegen Anderlecht zijn al bijna 8000 tickets aan de man gebracht.

Lees meer →

Kunstgras wordt mogelijk toch vervangen

woensdag 14 november 2018

Het kunstgras op Stayen oogt al een tijdje allerminst fris en 'schaadt' toch voor een stuk het imago van de club. Hield stadioneigenaar Roland Duchâtelet de boot af, dan lijkt het nu toch mogelijk dat de mat dit seizoen nog wordt vervangen.

Lees meer →

VIDEO - Bokes doppen voor het goede doel

woensdag 14 november 2018

In het kader van de Rodeneuzenactie heeft de school Momentum (vroeger Klavertje Vijf) op Nieuw Sint-Truiden een interessante actie i.s.m. Maak&Smaak, bakkerij Wiame en de stad Sint-Truiden. Op zaterdag 17 november verkopen de kinderen op de Haspengouwmarkt soep (1 liter) en 1 brood voor 6 euro ten voordele van de Rodeneuzendag.

Lees meer →

Andrea Croonenberghs zes dagen in De Roxy

dinsdag 13 november 2018

Andrea Croonenberghs is zes dagen lang te gast in het Limburgse Theater De Roxy. Ze acteert in de voorstelling ‘Een inspecteur belt aan’, de wereldberoemde theaterthriller van JB Priestley. Een klassieker in zijn genre. Het verhaal werd ook verfilmd als ‘An Inspector Calls’.

Lees meer →

VIDEO - Officiële opening van de GAZO-site

dinsdag 13 november 2018

De officiële opening van de GAZO-site werd bijgewoond door Hilde Crevits, volgens de minister van Onderwijs is dit alvast één van de mooiste projecten van Vlaanderen.

Lees meer →

Jasper Vanhees wint 38ste auto Shop&The City

zondag 11 november 2018

Jasper Vanhees uit Sint-Truiden is met zijn 24 jaar de jongste winnaar tot nog toe van de wagenactie van Shop & The City. Voor het eerst werd de winnaar aan huis verrast.

Lees meer →

Nooit gezien feestje in Truiense kleedkamer

zondag 11 november 2018

Wat een ontlading na de 1-4 bij Eupen. Wat een feest. Zelfs CEO Takayuki Tateishi, sportief directeur Tom Van den Abbeele en voorzitter David Meekers kwamen sfeer opsnuiven in de catacomben aan de Kehrweg.

Lees meer →

Gouden Nina uitbundig gevierd

zaterdag 10 november 2018

Zaterdagmiddag zette de Stad Sint-Truiden samen met enkele honderden fans 'gouden' Nina Derwael in de bloemetjes. Ter plaatse kreeg de gymnaste te horen dat ze ereburger wordt en dat een plein of een straat naar haar zullen worden genoemd.

Lees meer →

Politie op zoek naar getuigen paardenbeul

zaterdag 10 november 2018

Samen met de politiezones Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken, Kanton Borgloon en het parket Limburg is de politie Limburg Regio Hoofdstad op zoek naar personen die de politiediensten meer informatie kunnen verschaffen over feiten van mishandeling van paarden. Intussen is er ook een persoonsbeschrijving.

Lees meer →

Zondag opendeur in de Gazo

zaterdag 10 november 2018

De Gazo is officieel geopend door Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits. Vanavond treedt Paul Michiels op. Zondag is het familiedag met rondleidingen en animatie.

Lees meer →

Bezus keert terug

vrijdag 9 november 2018

In de kern twee namen die terugkeren in de selectie: Roman Bezus en Sascha Kotysch. Die moeten aan de Kehrweg mee helpen het zwarte beest te kloppen. Want dat is Eupen voor onze Kanaries nog altijd.

Lees meer →

Gazo opent vrijdag

donderdag 8 november 2018

Morgen vrijdag opent de Gazometersite officieel haar deuren. Dat zal gebeuren in aanwezigheid van Hilde Crevits, Vlaams minister van Onderwijs.

Lees meer →

Ook Kamada op weg naar nationale ploeg

donderdag 8 november 2018

Kamada beleeft mooie tijden op Stayen: topschutter, papa van een eerste kindje -een zoon- en in beeld bij de nationale ploeg.

Lees meer →

Handbaldames voorlopig weer aan leiding

donderdag 8 november 2018

De Truiense handbaldames wonnen hun vooruitgeschoven match tegen nummer twee Visé en delen daardoor opnieuw de leiding met Bocholt.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek