Strafke
header-stripes

Nieuws

2 Fabiola op Dag van de Arbeid

dinsdag 24 april 2018

Sint-Truiden is op de Dag van de Arbeid gaststad voor Limburg met een groots programma. Op dinsdag 1 mei kan u op het Nicaraguaplein (Parking CC) genieten van straatanimatie, een info & streekproductenmarkt, foodtrucks en zoveel meer…

Lees meer →

Yves Caspar koopt laatste contract Edith Piaf

dinsdag 24 april 2018

Truienaar Yves Caspar koopt het laatste contract van Edith Piaf in België. Vanavond kan u in het VIER-programma “Stukken van mensen” zien hoe het unieke document te koop wordt aangeboden.

Lees meer →

Recordopkomst Bloesemzegening

maandag 23 april 2018

De bloesemzegening op zondag 22 april was met 3.000 bezoekers een schot in de roos. Het gezellige en veelzijdige familie-event vormde ook dit jaar het hoogtepunt van een langgerekt bloesemprogramma.

Lees meer →

Dag van de Buren, 25 mei ook in Sint-Truiden

maandag 23 april 2018

Leer je buren kennen en zet je stoeltje op straat tijdens de Dag van de Buren op vrijdag 25 mei om 19 uur.

Lees meer →

Vijf winnaars mogen gratis shoppen

zondag 22 april 2018

Wie tussen 4 april en 17 april een aankoop deed in Sint-Truiden maakte kans op een gratis dagje shoppen. De actie maakte onderdeel uit van een grotere imagocampagne die Sint-Truiden in spotlights moest zetten nu de werken een einde hebben gekend.

Lees meer →

Laatse groet, Danie Thijsens - 'Cortès'

donderdag 19 april 2018

Daniel Thijsens ‘Cortès’ is overleden. Er is gelegenheid tot groeten op vrijdag 20 april, van 19 tot 20 uur, in het funerarium Vanmechelen op de Tiensesteenweg.

Lees meer →

STRC wint alle Limburgse titels

dinsdag 17 april 2018

De Sint-Truidense Reddingsclub organiseerde in eigen bad het open Limburgs Kampioenschap Reddend Zwemmen. De club haalde zelf alle Limburgse titels binnen.

Lees meer →

Groot scherm en Bar Russia in Sint-Truiden

dinsdag 17 april 2018

Vanaf maandag 18 juni tot zondag 15 juli is er Bar Russia op de Grote Markt in Sint-Truiden. Kom naar reuzescherm op de Grote Markt en moedig de Rode Duivels aan tijdens hun matchen op het WK Voetbal in Rusland.

Lees meer →

STVV pakt verdiend puntje aan kust

maandag 16 april 2018

Wonnen de kanaries een puntje aan de kust. Of verloren ze er één. Na de 2-2 in Oostende hoorden we vooral een mix van ontgoocheling en opluchting.

Lees meer →

Vijvers Nieuwenhoven aangepakt

vrijdag 13 april 2018

Kasteel Nieuwenhoven bvba werkt samen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de Bosgroep Limburg en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren (RLH) aan het herstel van de vijvers van het kasteeldomein, die een bijzondere natuurwaarde hebben.

Lees meer →

VIDEO - Leningen vergelijken bij 25 banken

donderdag 12 april 2018

“Leningen vergelijken bij 25 banken is voor ons kinderspel”, luidt het bij hypotheek.winkel. Truineer TV bracht een bezoekje aan het kantoor in Sint-Truiden, 1 van de 100 vestigingen in Vlaanderen.

Lees meer →

360 minuten zonder goal

zondag 1 april 2018

STVV ging in zijn eerste match in play-off 2 onderuit tegen Lokeren. 1-0 werd het. STVV wist zo al vier matchen op rij niet meer te scoren. De Japanse overnemers weten meteen waar het schoentje het felst knelt.

Lees meer →

VIDEO - Bloesemseizoen officieel geopend

zaterdag 31 maart 2018

Het bloesemseizoen is officieel geopend door burgemeester Veerle Heeren​ en Danny Deneuker​ (Borgloon).

Lees meer →

VIDEO - BFV Bloesembar opent op zondag 1 april

vrijdag 23 maart 2018

De verwarmde BFV Bloesembar​ in Velm gaat open op zondag 1 april. Naast bbq'en, kan je nu ook ontbijten, picknicken en meevaren met een luchtballon.

Lees meer →

VIDEO - Elfde editie van Soroptimisten

donderdag 22 maart 2018

De leden van Soroptimist Sint-Truiden​ showden deze elfde editie zelf de kledingstukken.

Lees meer →

Radiospot als er kind verongelukt

maandag 19 maart 2018

De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen maken een radiospot voor elk dodelijk verkeersslachtoffer. Deze radiospots worden uitgezonden telkens wanneer er een verkeersslachtoffer valt.

Lees meer →

VIDEO - Regisseur neemt afscheid van jeugdtoneel

maandag 19 maart 2018

Regisseur Marianne Onkelinx neemt afscheid van het Jeugdtoneel van Gingelom.

Lees meer →

Vandaag Men City Day

zondag 18 maart 2018

Zondag 18 maart vindt de Men City Day met autoshow plaats in de binnenstad van Sint-Truiden . Voor het eerst nemen maar liefst 14 automerken deel aan het evenement. De autoshow verhuist bovendien van de Grote Markt naar de winkelstraten.

Lees meer →

Wilderen meest geliefde speelpleintje van Sint-Truiden

zaterdag 10 maart 2018

Truienaren voelen zich goed in hun buurt, bijna 40% van de kinderen maakt regelmatig gebruik van één van de 45 speelterreinen en in Wilderen staat het meest geliefde speelpleintje van de stad. Dat blijkt uit de resultaten van de eerste fase van ‘Buitenpret’

Lees meer →

Herinrichting Fruitwijk van start

zaterdag 10 maart 2018

Op maandag 12 maart starten er herinrichtingswerken in de Fruitwijk in Sint-Truiden. Daar krijgen alle straten een grondige opknapbeurt.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek