Strafke
header-stripes

Nieuws

Volgend jaar digitaal stemmen in Sint-Truiden

maandag 18 december 2017

De volgende gemeenteraadsverkiezingen, in oktober 2018, zullen de Truienaren digitaal kunnen stemmen. Hierdoor kunnen zo’n 320 Truienaren, vooral bijzitters, van een rustige verkiezingszondag genieten

Lees meer →

Twee inbrekers gevat dankzij ANPR-camera's

maandag 18 december 2017

De lokale politie heeft een 38-jarige man uit Luik en een 37-jarige man uit Seraing gearresteerd. De twee worden verdacht van een reeks woninginbraken in onder meer Sint-Truiden.

Lees meer →

Man overlijdt in wagen

maandag 18 december 2017

Op de Halmaalweg is een man maandagochtend overleden in zijn wagen. Onder meer een wetsdokter kwam ter plaatse. De man werd wellicht onwel en overleed dan. Volgens de politie gaat het wellicht om een natuurlijk overlijden.

Lees meer →

"Wij zijn echt blij met deze nieuwe formule"

zaterdag 16 december 2017

Vandaag bezochten we de kerstmarkt op de Grote Markt. Koen Francis van de Verdi: "Wij zijn echt content. Wij hebben ook echt ons best gedaan met gratis oesters van half 7 tot 10. Morgen zijn dat kreeften." Bart van de Grand Place is ook content. "Jammer van de regen van vandaag, morgen belooft het droog te blijven. Alles hangt af van het weer." Ook bij STVV is men content. "Hier passeert heel veel volk dat normaal niet op Stayen komt. We bereiken hier nu heel veel nieuwe mensen."

Lees meer →

Groepen genieten voortaan van 'De Pot op Tafel'

zaterdag 16 december 2017

Met het nieuwe concept De Pot Op Tafel willen Rob, Pieter en Raf het jeugdsentiment van een gezellig feestje bij grootmoeder weer laten opborrelen. Groepen bedienen zichzelf in de sfeer van weleer. “Ongedwongen, vol nostalgie en ongestoord”, klinkt het

Lees meer →

Kerstlichtjes en -bar voor Levensloop

vrijdag 8 december 2017

Herman De Groot uit Velm haalde meer dan 30.000 kerstlampjes van stal en verzorgt elke vrijdag, zaterdag en zondag een kerstshow.

Lees meer →

Tips voor hem & haar van Juwelier Willems

vrijdag 1 december 2017

De feestdagen staan voor de deur, de gezelligste en mooiste tijd van het jaar komt eraan. Hoewel de kerstperiode voor de meeste onder ons de leukste tijd van het jaar is, brengt deze periode ook heel wat extra drukte met zich mee: cadeautjes zoeken, het huis inkleden, het feestmenu klaarmaken, enz. Om deze periode zonder stress door te komen, helpt Juwelier Willems je met enkele tips doorheen de verschroeiende keuze heen.

Lees meer →

Webshop Très Beau opent winkel in Ridderstraat

donderdag 30 november 2017

Christophe Thielens en Judith Kellens openen op morgen 1 december in de Ridderstraat een winkel in fashion, juwelen en accessoires: Très Beau.

Lees meer →

STVV straks terug aan het feest?

zaterdag 25 november 2017

Halfweg de competitie staat STVV nog altjid netjes en fier op de vierde plaats. Maar in jongste matchen liep het minder goed, met veel tegengoals. Tegen Lokeren wil Jonas De Roeck terug een ander team zien.

Lees meer →

Het leven van een wereldtopper: Nina Derwael

zaterdag 25 november 2017

Voor ons eerste magazine 'Den Truineer' gingen we langs bij Nina Derwael. We polsten bij Nina wat voor haar Sint-Truiden betekent. Uitslapen, relaxen en op familiebezoek gaan, dat zijn de voornaamste activiteiten als Nina Derwael in het weekend in Velm verblijft. Onze Truiense trots woont meer in Gent dan in Haspengouw maar haar roots zal ze nooit verloochenen. ”Sint-Truiden is mijn stad.” Lees het hele verhaal begin december in Den Truineer, gratis in uw brievenbus.

Lees meer →

Theater in Asielcentrum Sint-Truiden

maandag 20 november 2017

Vandaag, maandag 20 november, organiseert de dienst Integratie van de stad Sint-Truiden een bijzonder toneelstuk in het asielcentrum (Montenakenweg 145). De opvoering gaat over hoe kinderen zich in de meest uiteenlopende omstandigheden ergens thuis leren voelen.

Lees meer →

Tiende Stripbeurs in Veilinghuis

zondag 19 november 2017

Op zondag 19 november viert de Stripbeurs in Sint-Truiden het 10-jarig jubileum. Het kan niet anders dan dat we hier een heuse feesteditie van maken, naast een aanbod van 200 lopende meter aan stands, zullen er een groot aantal nationale en internationale tekenaars aanwezig zijn."

Lees meer →

Callexcell werft 120 mensen aan

vrijdag 17 november 2017

Jobs van 9 tot 3 voor mensen met schoolgaande kinderen en alle kansen voor 55-plussers: contact center Callexcell wil met zijn flexibel beleid meer sollicitanten aanspreken. Lees meer →

Trucker rijdt tegen spoorwegbrug Stayen

vrijdag 17 november 2017

We kregen verschillende meldingen binnen over een vrachtwagen die zich vastreed aan de spoorwegbrug. De schade bleef beperkt.

Lees meer →

Zo dadelijk persconferentie over nieuwe eigenaar STVV

woensdag 15 november 2017

Wij zijn geïnstalleerd in de perszaal van Stayen en geven als eerste nieuws over de nieuwe eigenaars van STVV. Wij polsen naar de veranderingen voor STVV op korte en lange termijn.

Lees meer →

STVV maakt morgen om 11 uur toekomst bekend

dinsdag 14 november 2017

Morgen (woensdag 15 november) organiseert STVV een persconferentie over de toekomst van STVV en dat om 11 uur. Verwacht wordt dat er meer nieuws komt over de volledige overname van STVV. Wij brengen morgen voor Truineer verslag uit ter plaatse. Lees hier alvast wat achtergrondinformatie over de man achter DMM, naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe eigenaar: Keishi Kameyama.

Lees meer →

Alweer erg slecht nieuws voor Xandee

dinsdag 14 november 2017

Xandee is nog maar net hersteld na talloze medische blunders, nu ze opnieuw verschrikkelijk nieuws krijgt. Sandy Boets, de zangeres uit Sint-Truiden, heeft te horen gekregen dat er een tumor in haar baarmoeder zit.

Lees meer →

Tweedehandsbeurs, 11 november

vrijdag 10 november 2017

De gezinsbond van Brustem, Aalst , Ordingen en Zepperen organiseert op zaterdag 11 november een tweedehandsbeurs in de gebouwen van KCST in de plankstraat in Sint-Truiden. De beurs loopt van 13.30 tot 17 uur.

Lees meer →

VIDEO - Holy Cow, de nieuwe tentoonstelling van Tom Herck

dinsdag 7 november 2017

Zondag opende de nieuwste tentoonstelling van Tom Herck in de Gasthuiskapel van Borgloon en de Sint-Jan de Doper kerk in Kuttekoven. Het thema is Holy Cow en de koe wordt inderdaad in de schijnwerper gezet.

Lees meer →

Twintigste boekenbeurs van Kiwanis

donderdag 2 november 2017

Serviceclub Kiwanis Sint-Truiden Haspengouw organiseert tijdens haar veertigste bestaansjaar voor de twintigste keer haar tweedehandsboekenbeurs. Het gebeuren vindt plaats van 2 tot en met 5 november.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek