Strafke
header-stripes

Nieuws

Dussaut en Ryckaert naar uitgang

woensdag 23 januari 2019

Twee kanaries waar we het laatste jaar nog weinig van hoorden, zoeken andere oorden op: Steve Ryckaert en Damien Dussaut.

Lees meer →

woensdag 30.01.2019: talentdag Jong STVV

woensdag 23 januari 2019

Jong STVV bereidt zich volop voor op het nieuwe seizoen ! Volgende week woensdag is er daarom een talentdag. Met ruim 400 spelers en speelsters (want er zijn ook 2 damesploegen !) is de club, in samenwerking met STVV Jeugd, één van de grootste in de omgeving.

Lees meer →

Marleen Mercks van ‘den oorlog’ naar De Roxy

woensdag 23 januari 2019

In Theater De Roxy speelt dit weekend ‘Vriendinnen’, de langverwachte toneelvoorstelling met Marleen Merckx en Annemarie Piccard.

Lees meer →

Keramiek van eigen bodem

woensdag 23 januari 2019

Pascal Naessens, Sergio Herman, Serax, Piet Boon … Grote commerciële namen die bekend zijn om onze gerechten op een verrassende wijze te presenteren. Ook in Sint-Truiden bouwt Evi Radoes aan haar keramiekdroom, die staat voor tijdloos design en duurzaamheid. Vergezeld van cappuccino en lekker gebak van Twenty-Two Coffee ging Truinesse bij Evi op visite.

Lees meer →

Bezus out, Sylla in

dinsdag 22 januari 2019

HLN en HBVL melden dat Roman Bezus naar AA Gent gaat. Mamadou Sylla trekt op zijn beurt naar STVV

Lees meer →

Vandalen vernielen kunstwerk Speelhof

dinsdag 22 januari 2019

Vandalen -of was het een natuurfenomeen- hebben deze nacht of vanochtend de 'bewegende spiegel' van zes op drie meter op het Speelhof vernietigd. Onderzoek zal moeten uitwijzen wat de juiste oorzaak is.

Lees meer →

Wat hebben Ine en Jasper gemeen?

maandag 21 januari 2019

Raadselachtige foto en post op de facebookpagina van onze Ine Tiolants -INE-. Op de foto poseert ze met Jasper Steverlinck in het Brusselse. "Wat we vandaag gedaan hebben. Dat is nieuws voor binnenkort", maakt ze iedereen nieuwsgierig.

Lees meer →

Zes brievenbussen van Bpost verdwijnen

maandag 21 januari 2019

Bpost gaat 6 rode brievenbussen op het grondgebied van Sint-Truiden verwijderen (Bron: HLN). Reden: het aantal brieven vermindert zienderogen.

Lees meer →

Bijzonder geslaagd Prinsenpronk-weekend

maandag 21 januari 2019

Het Prinsenpronk-weekend van de Orde van de Commeduur was top. Ook al was de GAZO eigenlijk te klein voor dit evenement, toch had dat geen negatieve invloed op de sfeer en al zeker niet op de gezelligheid. Nationale, internationale en Truiense vedetten zorgden voor topambiance.

Lees meer →

Frans Van Rompaey overleden

vrijdag 18 januari 2019

In Sint-Truiden is donderdag Frans Van Rompaey (71) overleden. Velen kenden Frans als leraar, duivenmelker en schapenfokker, en supporter van STVV, maar vooral ook als cartoonist en tekenaar. Zijn pseudoniem sNARf zal bij velen wel een belletje doen rinkelen. Maar hij was vooral een leuke en boeiende kerel en een minzaam mens.

Lees meer →

Kunstenaar Rudi Eurlings stelt 'Victims of Time' voor

vrijdag 18 januari 2019

Rudi Eurlings is in zijn hele kunstenaarscarrière door vergankelijkheid en dood gebiologeerd, waarbij de dood voor hem geen situatie is maar een metamorfose, een proces van vergaan, van oplossen naar een onbekende materie. Zijn werken kunnen gezien worden als een metafoor voor de vergankelijkheid, slachtoffers van de maatschappij, de kwetsbaarheid, de onzin van sommige dingen. Hij gebruikt verschillende media zoals dode dieren, digitale prints en video. Hij creëert hierbij objecten en installaties die een onvatbare sfeer uitademen en een confrontatie aangaan met ons eigen Corpus Dissolvens.

Lees meer →

PROGRAMMA - Sint-Truiden by Lights by MUSIC

vrijdag 18 januari 2019

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by Lights by Music een hele belevenis. Langs de unieke projecties zal men verrast worden door muzikale talenten op prachtige locaties. Op zaterdag 26 januari kan men vanaf 18.00 uur het gratis wandelplan afhalen aan de infobalie, Stadhuis, Groenmarkt te 3800 Sint-Truiden. Een accordeonist zal ter plekke al meteen zorgen voor de vrolijke sfeer. De toegang is volledig gratis.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 18 januari 2019

Het wordt een vrij koud maar droog weekend in Sint-Truiden. 's Nachts zal het vriezen.

Lees meer →

Brys moet puzzelen

donderdag 17 januari 2019

Marc Brys moet tegen Racing Genk nagenoeg een ganse ploeg missen. Daardoor moet hij zelfs beroep doen op enkele beloften. "Knippen en plakken", noemt hij zijn opdracht.

Lees meer →

Callexcell opent in Luik

donderdag 17 januari 2019

Callexcell opent een vestiging in Luik. Na Sint-Truiden en Maastricht is het de derde vestiging. CEO Karin Van De Velde en haar bedrijf stellen intussen 850 medewerkers tewerk. Een aantal dat kan tellen.

Lees meer →

Kinoshita en Gliha zijn kanaries

donderdag 17 januari 2019

STVV trok vandaag twee nieuwe Kanaries aan. De Japanse spits Kosuke Kinoshita(foto) en de Sloveense linksback Erik Gliha. Ze tekenden respectievelijk voor 2,5 en 1,5 seizoen.

Lees meer →

Sloveen Erik Gliha dichtbij STVV

donderdag 17 januari 2019

Niet Jeppe Moe, maar de Sloveen Erik Gliha wordt de vervanger van Casper De Norre. Voorwaarde is wel dat hij vandaag de medische testen doorstaat.

Lees meer →

Nu zaterdag Sweet Lights met vurige animatie

woensdag 16 januari 2019

Wil je net iets meer halen uit 'Sint-Truiden by lights'? Dan is 'Sweet Lights' de ideale zaterdagactiviteit.

Lees meer →

Oproep: like de Seprosa-bubbels via Newbie.be

woensdag 16 januari 2019

Eddy Leclère en Colette Lammens zijn met hun mousserende wijn Seprosa® geselecteerd voor de Newbie.be wedstrijd die nieuwe initiatieven in de land -en tuinbouw promoot. Bedoeling is nu om dit initiatief zoveel mogelijk te liken. Daarvoor gaat u naar de facebookpagina van Newbie.be waar u het desbetreffende initiatief kan liken. Wie het meeste likes haalt, wint.

Lees meer →

Stayen haast uitverkocht

woensdag 16 januari 2019

Stayen geraakt uitverkocht voor de derby tegen Racing Genk van nu vrijdag. Aan sfeer zal het alleszins niet ontbreken.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek