Strafke
header-stripes

Nieuws

500 Truiense vrijwilligers actief op Pukkelpop

vrijdag 17 augustus 2018

Stup vzw, voluit Sint-Truiden Producties, is al zeven jaar actief op Pukkelpop. De vzw wil graag Truiense verenigingen een centje laten bijverdienen. De vzw zorgt voor een 500-tal Truineers die de luxecamping Relaxplus, de crewcamping voor meer dan 3000 festivalcrew en de langste tap van het festival uitbaten. Een hele onderneming.

Lees meer →

Ook horeca doet mee met PIT festival

vrijdag 17 augustus 2018

Van een uitgebreide brunch tot een live concert... Iedere deelnemende horecazaak doet zijn eigen ding nu zondag op PIT festival.

Lees meer →

Ook zin om Hoger Redder te worden?

vrijdag 17 augustus 2018

Interesseert het zwemmen en het redden je? Vanaf zondag 2 september start in Sint-Truiden de beroepsopleiding Hoger Redder.

Lees meer →

22 ooievaars overnachtten in Kerkom

vrijdag 17 augustus 2018

Uniek kiekje van Ivo Breesch. Hij zag hoe 22 ooievaars een tussenstop maakten in Kerkom en legde dat 'evenement' vast op de gevoelige plaat. Als dat binnen negen maanden maar geen babyboom tot gevolg heeft in het Truiense kerkdorp, kwam het even in ons op.

Lees meer →

Brand atletiekpiste: verdachten verhoord!

vrijdag 17 augustus 2018

De lokale politie heeft in verband met de brand op de atletiekpiste enkele verdachten verhoord. Want kwaad opzet wordt niet uitgesloten. Of er ook mensen zijn aangehouden, werd niet bevestigd.

Lees meer →

Zonder Teixeira en Legaer naar Freethiel.

vrijdag 17 augustus 2018

Coach Marc Brys kan voor de match in Waasland-Beveren geen beroep doen op Teixeira en Legear. Vooral achterin zal er dus moeten gesleuteld worden.

Lees meer →

Cuvee Clarisse beste zwaar donker bier ter wereld

vrijdag 17 augustus 2018

Cuvée Clarisse, de robijnrode gerstewijn van Brouwerij-Distilleerderij Wilderen, werd tijdens de World Beer Awards bekroond tot het beste zwaar donker bier ter wereld. Bijna tien jaar nadat Gouden Carolus Classic de titel behaalde, schittert nu opnieuw een Belgisch ‘strong dark beer’ als beste bier wereldwijd. Met een gouden medaille voor Tripel Kanunnik als ‘Belgian Style Triple’ behaalde Brouwerij-Distilleerderij Wilderen nog een tweede onderscheiding op de World Beer Awards.

Lees meer →

Ruben brengt het weer voor Sint-Truiden

vrijdag 17 augustus 2018

Het wordt een droog weekend met geregeld brede zonnige perioden en dagelijks hogere temperaturen.

Lees meer →

PIT festival gaat voor Belpop affiche

donderdag 16 augustus 2018

Niet alleen de Kreuners, maar ook The Kids nemen je zondag terug mee in de tijd. Het belooft een knaller van formaat te worden. Truienaar Kim Matthijs zal het festival in alle schoonheid afsluiten.

Lees meer →

Politie zit dieven achterna in Brustem

woensdag 15 augustus 2018

Na een poging tot diefstal in Brustem, dinsdag, zette de politie de grote middelen in. De drie daders zijn voorlopig nog altijd op de vlucht.

Lees meer →

Alles kan in roze tent op Grote Markt

dinsdag 14 augustus 2018

Nu zondag staat er op PIT festival een opvallende roze tent. Festivalgangers kennen het felgekleurde kasteel ongetwijfeld van Pukkelpop. De organisatie van PIT heeft de tent omgedoopt tot 'La La Land'. PIT festival zal doorgaan op 6 verschillende locaties, bekijk de plattegrond op de website van PIT festival.

Lees meer →

Prinsessen en superhelden te gast op Augustus Kermis

dinsdag 14 augustus 2018

Van vrijdag 24 augustus tot maandag 3 september komt de Augustus Kermis weer naar het stadscentrum. Deze editie pakken de foorkramers uit met hoog bezoek. Op dinsdag 28 augustus tussen 18 en 20 uur komen er namelijk superhelden en prinsessen langs. Zorg dus zeker dat je erbij bent voor een leuke selfie.

Lees meer →

Eerste festival op abdijtoren

dinsdag 14 augustus 2018

Nu zondag is het PIT festival met de Kreuners. PIT festival zal doorgaan op 6 verschillende locaties, waarvan 1 locatie de abdijtoren is, ook wel 'PIT-O-RAMA' genoemd op de plattegrond van de organisatie. De folders met plan worden op de dag zelf uitgedeeld, maar je kan het plan nu ook al bekijken op de website van PIT festival.

Lees meer →

Champagnecapsule van en voor Senegal!

dinsdag 14 augustus 2018

Eddy Kellens, een verwoed verzamelaar van champagnecapsules en een man met een 'Hart voor Senegal' heeft samen met het champagnehuis Guy de Forez in Les Riceys (Côte des Bar) een speciale capsule ontworpen waarvan de opbrengst integraal naar de bouw van een schooltje in Senegal gaat.

Lees meer →

Onderzoek Villa Rosa een stap(je) verder!

dinsdag 14 augustus 2018

De Vlaamse Zorginspectie schept als eerste enige wat klaarheid in de 'Villa Rosa' rel. In hun verslag staat te lezen dat de directie de problemen met vier personeelsleden erkent maar ook aangeeft geen bewijzen te hebben van hun grensoverschrijdend gedrag met demente bejaarden.

Lees meer →

Kinderkleding Kamélie blaast eerste kaarsje uit

dinsdag 14 augustus 2018

Groot nieuws uit Bevingen. Kinderkleding Kamélie zet dit weekend de deuren open. Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus viert Kinderkleding Kamélie haar 1-jarig bestaan. De ideale gelegenheid dus om alle klanten, groot en klein, eens in de watten te leggen!

Lees meer →

Laatste groet, Benny Knapen

maandag 13 augustus 2018

De heer Benny Knapen (1941) is overleden. Dat meldt de familie. Gelegenheid tot groet is er op maandag 13 augustus van 18.30 tot 19 uur in het funerarium Eraerts.

Lees meer →

Buya Turay redt STVV

maandag 13 augustus 2018

STVV lijkt nog altijd in hetzelfde bedje ziek als vorig seizoen. Toen waren ze de slechtst scorende ploeg. Ze zijn weer aardig op weg, zo bleek tegen Lokeren.

Lees meer →

Tim Wellens en Sophie Daniels gaan trouwen!

maandag 13 augustus 2018

Het is zover. Tim Wellens en Sophie Daniels gaan trouwen. De renner zelf publiceerde zijn aanzoek op instagram.

Lees meer →

Nu woensdag 15 augustus kinderrommelmarkt

maandag 13 augustus 2018

Nu woensdag is het 15 augustus en eigenlijk ook een beetje zondag. Dat betekent opnieuw Sunday Markt in de hallen van de Veemarkt en de parking errond.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek