Strafke
header-stripes

Nieuws

Stem Doodoo naar winst in 'Gouden Kinderschoen'

maandag 18 maart 2019

Doodoo, het Truiense opvanginitiatief voor peuters die nog maar pas naar de kleuterklas gaan, is genomineerd voor een Gouden Kinderschoen. Het stadsbestuur moedigt iedereen aan om op het project te stemmen via www.goudenkinderschoen.be, zodat Sint-Truiden na twee jaar opnieuw met deze hoog aangeschreven kinderopvangtrofee aan de haal kan gaan.

Lees meer →

Nieuwe website Museum De Mindere

maandag 18 maart 2019

Het zou de Minderbroeders plezieren als elke Vlaming ten minste éénmaal in z’n leven naar museum DE MINDERE zou komen. Vandaar ook een nieuwe website www.demindere.be die virtuele bezoekers wil prikkelen om zeker 's langs te komen.

Lees meer →

Jeugdbewegingen genieten van zwembadweekend

maandag 18 maart 2019

De voorbije editie van het zwembadweekend voor de jeugdbewegingen was een groot succes. Zowat 300 leden hebben gratis kunnen genieten van het brede aanbod van het Truiense stadszwembad. Met dergelijke initiatieven wil het stadsbestuur van Sint-Truiden deze lokale verenigingen ondersteunen in hun regulieren werken.

Lees meer →

Verkeerskrant 'den Traffic' vers van de pers

maandag 18 maart 2019

De verkeerskrant 'den Traffic van onze politiezone is vers van de pers. Er komen een resem onderwerpen ter sprake waaronder wielertoeristen, verkeersborden, ruilverkavelingen, ...

Lees meer →

Diensten nemen Shisha-bar onder de loep

maandag 18 maart 2019

Zaterdagavond werd in Sint-Truiden een gecoördineerde controleactie (zgn. flexactie) uitgevoerd op een shisha-oftewel waterpijpbar. Er werden diverse inbreuken vastgesteld.

Lees meer →

150 inzendingen voor Literaire prijzen

maandag 18 maart 2019

De winnaars van de Literaire Prijzen van de stad Sint-Truiden zijn bekend. Aïscha Baert, Carlotta de Cooman, Monique Bol, Nanny Luysterburg en Kevin de Pelsmaker vielen in de prijzen.

Lees meer →

Met memoride fietsen langs erkenbare plaatsen

maandag 18 maart 2019

In WZC Villa Rosa en ’t Meiland kunnen de bewoners vanaf nu hun conditie onderhouden met de Memoride. De Memoride is een hometrainer die indoor fietsen via internet combineert met een outdoor beleving. Zo fietsende bewoners langs routes uit hun jeugdjaren of vroegere reisbestemmingen. Met dank aan giften van burgers en van The Lions, de opbrengst van de kerstmarkt en de inzet van de vele vrijwilligers.

Lees meer →

STVV opent tegen Charleroi

maandag 18 maart 2019

The day after is de kalender van play-off 2 gekend. Daarin opent STVV mag in play-off 2A op zondag 31/03 thuis tegen Charleroi openen . De winnaar van groep A mag het in twee duels opnemen tegen de beste uit groep B. Daarna volgt een wedstrijden met de nummer 4 uit Play-off 1, met als inzet een ticket voor de tweede voorronde in de Europa League.

Lees meer →

Truienaren nemen massaal afscheid van Minderbroeders

zondag 17 maart 2019

Tijdens een druk bijgewoonde laatste misviering in de Minderbroederskerk namen de Truiense gelovigen afscheid van de orde die ruim 800 jaar nadrukkelijk aanwezig was in de stad.

Lees meer →

Matchday! Samen voor play-off 1

zondag 17 maart 2019

STVV speelt vanavond om 18 uur voor een vol huis -hoelang is dat geleden- tegen AA Gent. De inzet is hoog. Want er staat een ticket voor play-off 1 op het spel.

Lees meer →

Zwerfvuilactie Aulenteer levert negen zakken op

zaterdag 16 maart 2019

Bestuursleden en vrijwilligers ruimden in Gelinden en Engelmanshoven de natuurgebieden op die door Aulenteer worden beheerd. Die opruimactie leverde een aardige oogst op.... Spijtig genoeg.

Lees meer →

Proficiat Wouter, Rob en Jan

zaterdag 16 maart 2019

KV Mechelen kroonde zichzelf vanmiddag tegen Beerschot-Wilrijk tot de verdiende kampioen in 1B. Met dank ook aan onze drie Truienaars: coach Wouter Vrancken, videoanalist Jan Boden en natuurlijk middenvelder Rob Schoofs. Welkom terug in 1A, Wouter, Jan en Rob.

Lees meer →

Tygo zoekt baasje

zaterdag 16 maart 2019

Het dierenasiel van Sint-Truiden is op zoek naar een nieuw baasje. We stellen hem even aan jullie voor.

Lees meer →

Kamada is eindelijk international

donderdag 14 maart 2019

Kamada heeft zijn eerste selectie voor het nationale team van Japan beet. Na Endo en Tomiyasu is hij de derde kanarie die deze eer te beurt valt.

Lees meer →

Burgerinitiatief Truienair trekt zich het fijnstof aan

donderdag 14 maart 2019

Iedereen weet intussen dat er veel fijnstof in de lucht hangt. Hoe kan je het meten? Hoe ongezond is het? En wat is de invloed ervan op jouw gezondheid? Je verneemt het op 26 maart in het CC van Sint-Truiden.

Lees meer →

Pakkend eerbetoon van Tom Herck aan zijn mama

donderdag 14 maart 2019

Last Words’, zo heet het pakkende eerbetoon van kunstenaar Tom Herck aan zijn in 2017 overleden moeder Nicole Swennen (62). Een verzameling van 19 teksten is het , die zij schreef tijdens haar ziekte ALS. Die prijken nu in de inkomhal van het ziekenhuis Sint-Trudo waar ze sedert haar 13de als poetsvrouw werkte.

Lees meer →

STVV nu al nagenoeg uitverkocht

donderdag 14 maart 2019

Stayen is nu al nagenoeg uitverkocht. Er zijn nog een paar honderd tickets verkrijgbaar. STVV overweegt intussen op 1000 extra plaatsen te creëeren op de 2de ring van tribune West.

Lees meer →

De Roxy: Gunter Reniers in Guernica

donderdag 14 maart 2019

De Limburgse acteur Gunter Reniers, die u kent van TV-rollen in o.a. ‘Wittekerke’, ‘De Kotmadam’ en ‘Hallo België’ staat voor het eerst solo op de planken. Op vrijdag 22 maart gaat in zijn eigen theater De Roxy ‘Guernica’ in première.

Lees meer →

12de Lenteschoonmaak volop aan de gang

donderdag 14 maart 2019

De Grote Lenteschoonmaak is aan zijn 12de editie toe. Nog tot 29 maart komen medewerkers van de dienst Reiniging langs in meer dan 450 straten om het afval van de bewoners in te zamelen.

Lees meer →

Laat je fiets graveren tijdens de Lente-Opendeur

woensdag 13 maart 2019

Het bloesemseizoen staat voor de deur, tijd om je fiets helemaal klaar te maken voor de lente. Laat nu zondag tijdens de lente-opendeur je fiets graveren op het Sint-Martenplein, tussen 14u en 18u.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek