Strafke
header-stripes

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

KIES2012 - SP.A antwoordt samen

vrijdag 31 augustus 2012

De pogingen om de kandidaten van SP.A, apart en neutraal, aan het woord te laten lijken mislukt. Op een samenkomst van de kandidaten werd beslist om samen te antwoorden op onze vijf vragen.

Lees meer →

Update: Vlaams belang komt toch op

vrijdag 31 augustus 2012

Het Vlaams Belang zal bij de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen toch met een beperkte lijst naar de kiezer trekken. Lijsttrekker wordt Rik Beckers, die ook de lijst voor de provincie aanvoert. Marina Herbots staat op de tweede plaats.

Lees meer →

KIES2012 - Wendy Neyens, N-VA

vrijdag 31 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Wendy Neyens, kandidaat voor N-VA, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

Kerkhof krijgt facelift, Zepperen

vrijdag 31 augustus 2012

Aan de begraafplaats in de Zwartweidestraat in Zepperen zijn werken van start gegaan. Die moeten de toegankelijkheid verbeteren, een betere uitrusting qua meubilair voorzien en ook minder hinderlijke beplanting aanbrengen.

Lees meer →

lvl2012 - SP.A loopt in't wit

woensdag 29 augustus 2012

Erik Jamar (SP.A) is bang dat Levensloop, een week voor de verkiezingen, teveel gaat gebruikt worden om campagne te voeren en roept de politiek op om in het wit te komen.

Lees meer →

KIES2012 - Luc Dirix, N-VA

woensdag 29 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Luc Dirix, kandidaat voor N-VA, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Luc Schepens, Nief!

woensdag 29 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Luc Schepens, kandidaat voor Nief!, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Jo Francois, N-VA

woensdag 29 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Jo François, kandidaat voor N-VA, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Thomas Mees, CD&V

dinsdag 28 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Thomas Mees, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Bert Stippelmans, CD&V

dinsdag 28 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Bert Stippelmans, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

Vlaams Belang niet zeker

maandag 27 augustus 2012

Het is nog niet zeker of het Vlaams Belang voldoende kandidaten zal vinden om op 14 oktober naar de kiezer te trekken. Rik Beckers trekt dan wel de lijst voor de provincie. Maar voor Sint-Truiden ziet hij dat, naar eigen zeggen, niet zitten.

Lees meer →

KIES2012 - Bernard Derwa, STVI

maandag 27 augustus 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Bernard Derwa, lijsttrekker voor STVI, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

Blauwe konijn heet Walter Leys

donderdag 9 augustus 2012

Open Vld Sint-Truiden wordt versterkt met de komst van Dokter Radioloog Walter Leys. Walter Leys is zeer bekend in Sint-Truiden en omstreken als radioloog. Hij wil zijn brede maatschappelijke kennis en ervaring inzetten om de Truiense politiek te versterken.

Lees meer →

Groen voert eenvoudige campagne

donderdag 9 augustus 2012

Onder het motto ‘Spring maar achterop!’ werpt ook Groen Sint-Truiden zich in de verkiezingsstrijd. Groen koos in april van dit jaar resoluut om alleen naar de kiezer te trekken.

Lees meer →

POLL - Op welke partij stemt u?

vrijdag 20 juli 2012

De politieke sperperiode gaat vandaag in. Drie maanden lang zijn kandidaten en partijen verplicht om zich aan regels te houden. De vraag is simpel! Op welke Truiense partij zou u nu stemmen? De poll loopt tot 31 juli.

Lees meer →

Simon Mignolet trapt campagne af

zaterdag 7 juli 2012

De keeper van het Engelse Sunderland en de Rode Duivels, Simon Mignolet, ging zaterdagmiddag de start van de campagne van de lokale afdeling van CD&V aftrappen aan de Grote Markt in Sint-Truiden.

Lees meer →

Eerste borden, eerste fratsen

woensdag 27 juni 2012

Alexander Gilen is de eerste kandidaat die zijn campagne opstart. Meteen verschijnen dan ook de eerste fratsen. De kandidaat voor Open Vld kreeg gisteren al een snor aangemeten op Nieuw Sint-Truiden.

Lees meer →

Nik Blondeel stapt uit Nief!

woensdag 20 juni 2012

Gemeenteraadslid Nik Blondeel (VLOTT) zette de samenwerking met Nief! (LDD) stop. Dat bevestigden Nik Blondeel en Nief!-voorzitter Luc Schepens aan het Nieuwsblad. Blondeel vormde lang oppositie in de fractie Vlaams Belang-VLOTT.

Lees meer →

Boutina Abrougui trekt zich terug

donderdag 7 juni 2012

Boutina Abrougui heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van CD&V. Zo meldt de ACV-medewerkster op haar facebookpagina. De reden is ons nog niet bekend.

Lees meer →

Ghilaine Hendricx op lijst N-VA

donderdag 7 juni 2012

N-VA Sint-Truiden maakt bekend dat Ghilaine Hendricx (59) de tweede plaats op de lijst zal innemen. Hendricx is werkzaam op de toeristische dienst van Sint-Truiden en al jaren steunend lid van de partij.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek