Strafke
header-stripes

Gemeenteraadsverkiezingen 2012

Grootste verliezer is Vlaams Belang

zondag 14 oktober 2012

Het grootste verlies is voor het Vlaams Belang dat niet langer in de gemeenteraad zal zitten. De partij moet alle 4 de zitjes inleveren. Groen haalt ook de kiesdrempel niet, net als STVI, Nief! en de Piratenpartij.

Lees meer →

Reactie van Groen

zondag 14 oktober 2012

'Groen Sint-Truiden is een grote uitdaging aangegaan door apart op te komen deze verkiezingen. We hebben spijtig genoeg geen zetel kunnen binnenhalen. Toch hebben we geen moment spijt van onze keuze', zegt Mieke Biets, lijsttrekker van Groen.

Lees meer →

Veerle Heeren wordt burgemeester

zondag 14 oktober 2012

Veerle Heeren van CD&V is vanaf januari burgemeester van Sint-Truiden. De partij zal samen met Open Vld een coalitie vormen met een nipte meerderheid van 17 op 33 zetels.

Lees meer →

Dit zijn de verkozenen

zondag 14 oktober 2012

We geven je ook meteen de 33 verkozen gemeenteraadsleden en hun voorkeurstemmen mee. Proficiat vanwege de redactie. Bekijk ze op Truineer.be

Lees meer →

Alle stemmen geteld

zondag 14 oktober 2012

De Truiense partijen kunnen de onderhandelingen starten. Met alle stemmen geteld, halen CD&V 10, SP.A 9, Open VLD 7 en N-VA 7 zetels. De volgende uren zal een coalitie duidelijk worden.

Lees meer →

KIES2012 - Walter Leys, Open VLD

zaterdag 13 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Walter Leys, kandidaat voor Open VLD, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Eddy Leclere, CD&V

zaterdag 13 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Eddy Leclere, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Carl Nijssens, CD&V

vrijdag 12 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Carl Nijssens, kandidaat voor CD&V, beantwoorde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Truiense op Wall Street Journal

donderdag 11 oktober 2012

De Truiense kandidate Milka Malfait van Open VLD werd opgemerkt tot in de states. De billen van Malfait zijn ook de Amerikanen niet ontgaan.

Lees meer →

KIES2012 - Voorakkoord op wagen

donderdag 11 oktober 2012

Er mag dan nogal wat onduidelijkheid bestaan over een voorakkoord tussen CD&V en Open VLD. Maar volgens Olivier Gobba, kandidaat voor N-VA, is de achterruit van deze wagen sprekend. 'Beter dan een getekend papier', aldus Gobba.

Lees meer →

KIES2012 - Jurgen Reniers, CD&V

donderdag 11 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Jurgen Reniers, kandidaat voor CD&V, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Evi Mousseau, Open VLD

donderdag 11 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Evi Mousseau, kandidaat voor Open VLD, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Eric Massa, CD&V

donderdag 11 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Danielle Journéé, enige kandidaat voor CD&V, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Voorakkoord of niet?

woensdag 10 oktober 2012

De lijsttrekkers waren dinsdag bijzonder vriendelijk voor elkaar. Wie zich verwachtte aan een stevige dialoog kwam bedrogen uit in het TVL-debat. Vandenhove zorgde wel even voor een verrassing toen hij een voorakkoord uit zijn binnenzak haalde.

Lees meer →

KIES2012 - Danielle Journee

dinsdag 9 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Danielle Journéé, kandidaat voor CD&V, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Jo Vols, De Piratenpartij

dinsdag 9 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Jo Vols, enige kandidaat voor De Piratenpartij, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

KIES2012 - Ingrid Kempeneers, CD&V

zaterdag 6 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Ingrid Kempeneers, kandidaat voor CD&V, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

Gert doet het op de steenweg

vrijdag 5 oktober 2012

Gert Stas, derde op de lijst van SP.A, probeert de kiezer te overtuigen met een filmpje op Youtube. Hij trok met een groepje jongeren naar de Chausée d'Amour in Brustem. Een leuk resultaat.

Lees meer →

Vandenhove, uitgesproken in Standaard

woensdag 3 oktober 2012

'Als wij in de een of andere constructie nodig zijn, zullen we het burgemeersterschap opeisen, ook al zijn we niet de grootste', zegt Vandenhove woensdag in De Standaard. 'Aan de kiezers om te beslissen wie verantwoordelijk is voor de stilstand de voorbije zes jaar.'

Lees meer →

KIES2012 - Thomas Peeters, Groen

woensdag 3 oktober 2012

Elke kandidaat kan zich voorstellen op Truineer. Thomas Peeters, kandidaat voor Groen, beantwoordde alvast onze vijf vragen. Wij geven ze ongezouten én onverbeterd.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek