Strafke
header-stripes

Geflitst

Bruno hangt bij Obama

woensdag 3 april 2013

Truienaar Bruno Renson was jarig op 1 april en dat ontging ook president Obama niet. Hij hing prompt een foto van Bruno aan de muur. De foto raakte even zoek op onze redactie. Maar we geven de inzending van Ludo Carlens alsnog mee!

Lees meer →

Een late foto uit Brustem

zondag 17 maart 2013

We kregen nog een (te) late inzending voor onze fotowedstrijd van lezer S. Creten. Hij maakten een mooie foto van de burcht in Brustem in volle restauratie. Een knap beeld.

Lees meer →

Concert Radiohead gaat door

vrijdag 22 juni 2012

Radiohead heeft zeven concerten van zijn Europese tournee uitgesteld na het ongeval vorig weekend in het Canadese Toronto, waarbij een van de technici van de band om het leven kwam. Het concert in het Antwerpse Sportpaleis op 18 oktober gaat door.

Lees meer →

Solden onder druk

vrijdag 22 juni 2012

Een rechter in Dendermonde heeft donderdag beslist dat de sperperiode voor de solden in strijd is met de Europese regelgeving. Kledingketen ZEB, dat al sinds 2009 deze sperperiode aan zijn laars lapt, mag met andere woorden eerder al koopjes aanbieden.

Lees meer →

Ambtenaren hekelen betutteling

woensdag 20 juni 2012

In een brief aan premier Elio Di Rupo klagen de voorzitters van de verschillende overheidsdiensten de betutteling van de regering aan. "Er heerst bij de regering een totaal wantrouwen tegenover de administratie", luidt het in de Coreliokranten.

Lees meer →

Geen camera's in Keerbergen

woensdag 20 juni 2012

Een school uit Keerbergen wilde de camera's gebruiken om vandalen en dieven te betrappen, maar ook om de leerlingen in de gaten te houden. Dat laatste zal niet meer gebeuren.

Lees meer →

Slachtoffers betreuren

woensdag 20 juni 2012

De twee Oost-Vlaamse slachtoffers zijn tevreden dat televisiester Walter Capiau het misbruik heeft toegegeven, maar betreuren dat hij niet meer vervolgd kan worden omdat de feiten verjaard zijn.

Lees meer →

Strietvjoe deil 3

vrijdag 25 november 2011

Gianie Creten sturde oos och nog ne plezante fotouw. On de luikerstienweg, op Strietvjoe, zin doo ollaanders geflitst. Vurwa stoppe dèè na djust doo?

Lees meer →

Jong Keukengeweld

woensdag 21 september 2011

Ann Peeters (29) uit SInt-Truiden is een van de gelukkige chefs die dit jaar mogen deelnemen aan de actie 'Jong Keukengeweld', een initiatief van Vlaanderen Lekker Land. Ze is chef in haar eigen restaurant Bigarreaux, dat ze met haar zakenpartner Tom runt.

Lees meer →

Sporthal aan Veemarkt

dinsdag 20 september 2011

Het stadsbestuur vraagt bij de provincie een vergunning aan om een sporthal op de Veemarkt te bouwen. Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) kreeg maandag, tegen de wil van SP.A, van de gemeenteraad de toestemming om de bouw te realiseren.

Lees meer →

No de Mq Queen

vrijdag 16 september 2011

Lokale volksheld en zanger Luka La Menzo maakte een videoclip van zijn gekend nummer 'Be den trakteur no de Mq Queen'. Natuurlijk willen we je dit leuk filmpje niet onthouden.

Lees meer →

Ramptoerisme

zaterdag 10 september 2011

Werkmannen kregen vrijdag een gratis douche in de Cl. Cartuyvelstraat. Een bedreven bezoeker en ramptoerist stuurde ons deze leuke foto van de gratis wasbeurt aan de zijkant van de gebouwen van het OCMW

Lees meer →

Vandaag gezien

donderdag 8 september 2011

In Sint-Truiden worden pesticiden zoveel mogelijk vermeden bij de onkruidbestrijding. De werkmannen lopen rond met een gasbrander en vernietigen het onkruid en grasvormig miniscuul met een vlam.

Lees meer →

Hulde aan Brepoels met kleefbriefjes

woensdag 7 september 2011

In de Clockemstraat in Sint-Truiden is sinds dinsdag een Post-It kunstwerk te bewonderen. Het werk,  gemaakt door Erik Jamar en Caroline Mossoux uit Sint-Truiden, toont een portret van Guido Brepoels.

Lees meer →

Guido moet blijven

woensdag 31 augustus 2011

Martine Mathijs stuurde een foto van haar trieste viervoeter. 'Het beest is ontroostbaar, nu Guido Brepoels weg moet als trainer', weet Martine.

Lees meer →

Chiel Coenegrachts wint

maandag 29 augustus 2011

Chiel Coenegrachts (9) mocht een Trud'Or kadobon van 50 euro in ontvangst nemen bij de lokale politie. Hij won de schietwedstrijd voor -10-jarigen tijdens de open deur bij de politie. Foto: papa André en mama Veerle samen met Chiel, Fien en Tuur

Lees meer →

Mooie dag in klimop

donderdag 25 augustus 2011

120 minderbedeelden van de vereniging 'Onder Ons' kregen donderdag een barbecue aangeboden in de eetzaal van basisschool Klimop. De kansarmen konden, dankzij sponsoring van verscheidene organisaties en de lokale handel, aanschuiven aan het buffet.

Lees meer →

Verzamelen geblazen

donderdag 25 augustus 2011

Als je geluk hebt, ben in je in Ordingen (Sint-Truiden) toeschouwer van een mooi schouwspel. Een bouwkraan is de favoriete verzamelplaats van duizenden spreeuwen. Rita Arits stuurde ons wat leuke foto's

Lees meer →

Nieuwe uitrusting

dinsdag 23 augustus 2011

VK Grammenrode stelde gisteren hun nieuwe ploeg en dito uitrusting voor in de Biljart Lounge in Sint-Truiden. Vlnr: Wim Schepmans – Pascal Budo – Bert Gilen – Davy Van Nerum – Christian Lemache – Ben Monard – Joris Vandevorst – Sven Tits – Lorenzo Lenaers – Stijn Vavedin en Trudo Kindermans

Lees meer →

Toch niet zo stevig

maandag 22 augustus 2011

Hoeveel pintjes kan je drinken tot een stoel op de Groenmarkt het begeeft? Vijftien... Althans volgens onze opmerkzame bezoeker, Debbie.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek