Strafke
header-stripes

Fanclub

SMEG X D&G, exclusief bij Pierard Home&co

maandag 23 juli 2018

Na de met de hand geverfde koelkasten in 2016, lanceren het ontwerpersduo Dolce & Gabbana en het van oorsprong Italiaanse label Smeg nu hun collectie chique keukenapparatuur, genaamd Sicily Is My Love, exclusief in Sint-Truiden verkrijgbaar bij Home & Co Pierard

Lees meer →

Nu ook een escaperoom in Sint-Truiden!

zondag 22 juli 2018

Met LOCk US heeft Sint-Truiden na steden als Hasselt, Genk en Leuven nu een eigen escaperoom. LOCk US in de Galerij Astrid (Stapelstraat) staat garant voor een spannend ontsnappingsavontuur.

Lees meer →

VIDEO - Kijk op Haspengouw

vrijdag 20 juli 2018

Een uniek stadsproject: panoramakijkers op vier schitterende locaties. Er is ook een bord voorzien met foto's waarop uitleg staat van wat je precies ziet. Zeker dus de moeite om eens te gaan kijken. Kijk ook zeker onderstaand filmpje uit ...

Lees meer →

Haspengouw Ziiingt, vanavond vanaf 18.30 uur

vrijdag 20 juli 2018

Vanavond is het zo ver: Haspengouw Ziiingt 2018! Geniet van optredens van Raf Van Brussel, Ianthe Tavernier, INE, De Boerebloos en De Romeo’s! Nadien neemt het Nieuwscafé over en duurt het feestje nog door tot in de vroege uurtjes! Vanaf 18:30 start het gratis familiefestival.

Lees meer →

Eerste 2000 krijgen programmaboekje

donderdag 19 juli 2018

Morgen vieren we feest op Haspengouw Ziiingt. De toegang is volledig gratis. De eerste 2.000 bezoekers krijgen een gratis programmaboekje. Kom dus zeker op tijd om bij één van de gelukkigen te zijn. Drankbonnetjes kunnen betaald worden met cash geld of payconic, de bonnetjes zijn ook geldig in alle horecazaken op de Grote Markt. Zin in een gratis ijsje op Haspengouw Ziiingt? Vandaag vind je een bon in Het Belang Van Limburg.

Lees meer →

Shuttledienst en mindervalide podium op Haspengouw Ziiingt

woensdag 18 juli 2018

Haspengouw Ziiingt zet in 2018 in op extra voorzieningen voor een geslaagd feest. Van parking Veemarkt tot aan de Grote Markt wordt een shuttledienst ingezet ism. aXitaXi/MultyCars (hoek Steakhouse – Den Hof). Dit kost je 2€ per rit. De parking is gratis. Ook gasten in een rolstoel of feestgangers die minder goed te been zijn kunnen hiervan profiteren. Op het plein wordt ook een mindervalide podium ingericht. Dit vindt plaats in het midden van de Grote markt met goed zicht op het podium.

Lees meer →

10 tips om af te koelen

dinsdag 17 juli 2018

Nieuwe actie: de coolste sportclub van Vlaanderen

dinsdag 17 juli 2018

Van 1 - 30 september gaat Sport Vlaanderen op zoek naar de coolste sportclub van Vlaanderen. Alle sportclubs die aangesloten zijn bij een erkende sportfederatie kunnen meestrijden voor deze titel en maken kans op een waardebon van 2.000 Euro. Ken jij een Truiense sportclub die hier zeker aan moet deelnemen?

Lees meer →

Programma Augustuskermis bekend

dinsdag 17 juli 2018

Van vrijdag 24 augustus tot en met maandag 3 september zal de Augustuskermis weer haar plaats innemen op de Grote Markt.

Lees meer →

PIT festival veilt artiesten

woensdag 4 juli 2018

Op zondag 19 augustus zet PIT festival onze stad muzikaal in vuur en vlam. De organisatie zorgt voor een muzikaal parcours doorheen de stad, optredens op diverse locaties, pittige animatie én met kers op de taart een optreden van De Kreuners. Met het nieuwe concept ‘De Veiling’ willen ze ook artiesten en horeca samenbrengen.

Lees meer →

VIDEO - Claes & zn showt nieuwe A-klasse

dinsdag 26 juni 2018

De A-klasse van Mercedes steekt in een nieuw jasje. "Geen enkel onderdeel is nog hetzelfde, de wagen is volledig vernieuwd", klinkt het bij Claes & Zonen (Sint-Truiden). Truineer TV ging op ontdekking.

Lees meer →

Laatste service in Aen De Kerck op 5 januari 2019

maandag 25 juni 2018

Op zaterdag 5 januari draait het team van restaurant Aen de Kerck van Melveren zijn allerlaatste service. Daarna sluit chef/eigenaar Arnout Coëme een prachtig Truiens horecaverhaal definitief af om met enthousiasme vooruit te kijken naar een toekomst met nieuwe creatieve projecten.

Lees meer →

Zwembad in revolutionair Sportpark Haspengouw

donderdag 21 juni 2018

Het sportcomplex Sint-Pieter en dus ook het zwembad worden niet verbouwd maar zullen een volledig nieuw verhaal schrijven dat luistert naar de naam Sportpark Haspengouw. Kostprijs: 30 x 1,68 miljoen

Lees meer →

Stadsbestuur lanceert UiTPAS Haspengouw

maandag 18 juni 2018

Op zaterdag 16 juni stelde Sint-Truiden op de Haspengouw Markt haar laatste nieuwtje voor: de UiTPAS Haspengouw. Dat is een spaar- en voordelenprogramma voor vrijetijdsactiviteiten in de vorm van een kaart of app.

Lees meer →

Kip centraal in Roasties Bar

zondag 17 juni 2018

Sint-Truiden krijgt er vanaf september een nieuwe horecazaak bij. Op het Heilig Hartplein opent Roasties Bar. De gezellige bar en de kip aan 't spit zijn de rode draad. Initiatiefnemer Raf Vanmechelen laat al eens onder de veren van de nieuwe zaak kijken.

Lees meer →

Winnaar nieuwe rock-contest opent PIT festival

woensdag 13 juni 2018

Meer dan tien jaar na het ter ziele gegane 'Fruitrock' organiseert VZW PIT een nieuw stadsfestival: PIT festival. Een belangrijk accent voor de organisatie is het creëren van podiumkansen voor jong Haspengouws talent en daarom organiseren zij op 13 juli de eerste editie van Fresh Fruits Rock Rally in samenwerking met jeugdhuis Expo.

Lees meer →

Joy Joy, het hele aanbod en overzicht

woensdag 6 juni 2018

De dienst Jeugd pakt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli uit met een ongeziene versie van het kinderfestival Joy Joy op de Grote Markt van Sint-Truiden. Kinderen worden opgewacht door elfjes, goochelaars, clowns en allerlei magische wezens.

Lees meer →

Horeca rond kerk lanceert Sint-Zuiden

vrijdag 25 mei 2018

Liefde komt van twee kanten. Daarom dat de horeca- ondernemers rond de Truiense Onze-Lieve Vrouwekerk een eigen initiatief lanceren om hun stad te promoten.

Lees meer →

Verloskwartier Sint-Truiden breidt uit

woensdag 23 mei 2018

Het huidige verloskwartier van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt uitgebreid tot 4 comfortabele arbeidsverloskamers waarvan 2 met relaxatie-/bevalbad.

Lees meer →

Regi headliner Bar Russia

zaterdag 19 mei 2018

De WK-koorts doet zijn intrede. Wij blikken graag vooruit naar wat er in Sint-Truiden te doel zal zijn. In Den Truineer las je de speeldata al van de Duivels. "We tellen af en hebben tegelijk heuglijk nieuws", aldus voorzitter van Ambiance in de Stad Karl Smets. "Regi komt af op zaterdag 23 juni na de wedstrijd tegen Tunesië."

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek