Strafke
header-stripes

Fanclub

Simon Brugse speler van de maand

donderdag 10 oktober 2019

Na de geboorte van Lex kreeg Simon Mignolet nu nog extra goed nieuws. In Brugge verkozen supporters hem immers tot speler van de maand.

Lees meer →

Veel nieuwkomers en dus een nieuwe groepsfoto

donderdag 19 september 2019

Tegenwoordig zou je in het Belgisch voetbal drie ploegfoto's per seizoen moeten maken. Eerst bij het begin van het seizoen, daarna na de zomermercato en vervolgens nog eentje na de wintermercato. Ook bij STVV is dat het geval.

Lees meer →

STVV pakt punt vijf seconden voor tijd

zaterdag 14 september 2019

Waasland-Beveren heeft nog steeds geen eerste driepunter kunnen veroveren dit seizoen. Op het veld van STVV was de rode lantaarn op weg naar een verdiende zege na een goal van Tuur Dierickx, maar in minuut 95 maakte Teixeira er met een knal nog 1-1 van.

Lees meer →

Kanaries plukken peren

maandag 2 september 2019

Vandaag staat voor de kanaries een teambuilding op het programma. Zo kunnen ze nog wat nagenieten van de overwinning tegen Eupen en profiteren van het mooie weer.

Lees meer →

Puike prestatie van STRC op Belgisch Kampioenschap

woensdag 28 augustus 2019

Het stuwmeer van Butgenbach was afgelopen weekend het decor voor het Belgisch Kampioenschap Lifesaving Open Water. Team STRC trok met 10 jeugdatleten naar de Oostkantons. Ook dit jaar was team STRC weer zeer succesvol, het hele jonge team veroverde maar liefst 5 Belgische titels, 8 tweede plaatsen en ook nog 10 derde plaatsen.

Lees meer →

Breaking News: Lee komt toch

dinsdag 27 augustus 2019

Italiaanse media melden vanavond dat de Zuid-Koreaanse vleugelspeler Seung-Woo Lee nu toch naar STVV verkast. Van een ommezwaai gesproken.

Lees meer →

Foto Robyns verkoopt nu ook Apple

donderdag 22 augustus 2019

Deze week zal Switch op de Grote Markt sluiten, je kan voortaan dan bij Foto Robyns in de Stapelstraat terecht voor Apple-producten. Foto Robyns verkoopt sinds vorige week Apple laptops en pc's. Volgende week lanceren ze een Back to School actie.

Lees meer →

Peppermill 1 jaar open in Nieuwerkerken

donderdag 18 juli 2019

Het Amerikaans getinte Peppermill van zaakvoerders Gerry en Yves heeft wat te vieren: 1 jaar open in Nieuwerkerken. "We zijn echt heel trots en fier. Voorheen kennen de mensen ons van in Zoutleeuw waar we al zaten sinds 2011, 1 jaar geleden zijn we naar Nieuwerkerken verhuisd. Er is hier een ruime gratis parking, veel meer faciliteiten en mogelijkheden", aldus de zaakvoerders. Naast het restaurant is er ook een gameroom voor de kids, terras, bar en feestzaal.

Lees meer →

De Sintrùinse Diksjónèèr, onmisbaar onder elk Truiens dak

woensdag 17 juli 2019

‘t Neigemènneke, de Sint-Truidense Kring voor Dialect en Volkskunde, geeft op vraag van vele Truienaren en naar aanleiding van het Trudojaar een herdruk van den Diksjónèèr (1995) uit.

Lees meer →

Expo over de heilige Trudo en 1300 jaar Truienaren

woensdag 17 juli 2019

In Sint-Truiden is 2019 een “Trudojaar”. Om de zeven jaar herdenkt de stad haar stichter in diverse feestelijkheden. De vzw Abdij, Stad en Regio pakt uit met een tentoonstelling over de H. Trudo en de geschiedenis van Sint-Truiden.

Lees meer →

Truienaar Milan Paulus wint rode trui

dinsdag 16 juli 2019

Milan Paulus (17) keert huiswaarts van de Tour de Valromey met de rode trui voor het tussenspurtklassement. In het algemeen klassement eindigde hij 3de. Van een talent gesproken.

Lees meer →

Word jij de nieuwe collega van Tamara?

zondag 14 juli 2019

Chefkok Tamara van Brasserie 't Veilinghuis zoekt een hulpkok/souschef. Help jij meehelpen aan de nieuwe gerechten van de Brasserie op de Tongersesteenweg? Je krijgt een vast contract, vast uurrooster met iedere zon-en feestdagen vrij. "Je komt terecht in een klein, maar fijn team. Je helpt mee de kaart te vormen voor onze brasserie", aldus Tamara. "Solliciteer nu, wij zijn op zoek naar U", klinkt het bij Luc in een opgenomen videoboodschap.

Lees meer →

Dit weekend, Zepperse bierfeesten

vrijdag 12 juli 2019

Het gaat druk worden aan de Stokstraat in Zepperen. De KLJ organiseert er zijn Zepperse Bierfeesten op vrijdag, zaterdag en zondag. Het begint al deze avond, vrijdag 12 juli om 17.00 uur wanneer de bierfeesten op gang gedronken worden. Het zwaartepunt ligt op zaterdag met een bierdegustatie vanaf 13.00 uur (kostprijs 25 euro) en vanaf 19.00 uur start een heuse showavond met The Future Champs en The Jameson Brothers, aan mekaar gepraat door stand-up comedian Lev Vanoirbeek. En uiteraard met veel, erg veel bier. Naar verluidt liggen er 100 verschillende bieren gekoeld te wachten op de bierliefhebbers. Op zondag is er nog een kindernamiddag vanaf 13.00 uur met springkastelen en een ballonnenclown. En gedurende het weekend is de inkom gratis. Want een beroemde Zepperenaar zei ooit: “Ge moet toch ook geen entrée betalen om drank te kopen in een grootwarenhuis”. En gelijk had hij.

Lees meer →

Kunstveiling in de Zoutkist

woensdag 10 juli 2019

De leden van de Koninklijke Kunstkring van Sint-Truiden brengen eigen werk onder de veilinghamer. Een buitenkans dus om Truiense kunst op de kop te tikken.

Lees meer →

Nieuwe naam én nieuwe locatie voor wereldfeest Sint-Truiden

maandag 8 juli 2019

De 20ste editie van het Wereldfeest vindt als ‘Fiesta Mondial’ plaats in het stadspark. Al voor de 20ste keer vormt Sint-Truiden deze zomer het decor van een exotisch wereldfeest.

Lees meer →

Boerebloos met film 'Sintruinse Wottels'

zondag 26 mei 2019

In het kader van het Trudojaar kon de Boerebloos natuurlijk niet achterblijven. Het gezelschap maakte zowaar een film: Sintruinse Wottels'.

Lees meer →

Matchday: STVV naar het zeetje

woensdag 15 mei 2019

De kanaries zijn een uurtje geleden vertrokken naar het zeetje waar ze na een wandeling en een opwarming Oostende zullen partij geven. Aftrap om 20.30 uur.

Lees meer →

TERUGBLIK - Eerste Ladies City Day haalde VTM

dinsdag 14 mei 2019

Volgende week vrijdag gaat de dertiende editie van de Ladies City Day door. De succesformule blijft bestaan: 120 winkels blijven tot 21 uur open, doen allerlei acties en er is een leuke goodiebag. Vrijdag 24 mei is Sint-Truiden helemaal van de vrouw (en de kredietkaart). Schrijf nog in via www.ladiescityday.be.

Lees meer →

Geslaagd bloesemconcert Oppenheimers

woensdag 8 mei 2019

De schuur van 't Maanhof in Borlo liep ondanks het mindere weer gezellig vol voor het intussen traditionele bloesemconcert van de Oppenheimers. De aanwezigen gingen helemaal uit de bol.

Lees meer →

Haspengouw met de step ontdekken

vrijdag 3 mei 2019

De hoofdstad van Haspengouw op een originele manier ontdekken? Dat kan vanaf zondag 5 mei. Dan start Toerisme Sint-Truiden met steptoers langs groene boomgaarden, uitgestrekte velden en holle wegen. De steps staan individueel of voor groepen ter beschikking aan het onthaalkantoor.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek