Strafke
header-stripes

Fanclub

VIDEO - Nu ook Mazda bij Govaerts Sint-Truiden.

vrijdag 5 januari 2018

U had het misschien al gezien aan de werken aan de showroom op de Industriezone, maar Govaerts Sint-Truiden breidt uit met Mazda. Govaerts Sint-Truiden, voorheen Citrohal, had de merken Citroën en Isuzu al in portefeuille. Nu is daar sinds eind 2017 het Japanse merk Mazda bij gekomen. "Mazda is een Premium merk met een aantal topmodellen, waaronder ook de cabrio MX-5", aldus zaakvoerder Peter Govaerts van de Groep Govaerts.

Lees meer →

Kinderkleding Kamélie in kerkdorp Bevingen

donderdag 4 januari 2018

In augustus opende Kinderkleding Kamélie haar deuren in Bevingen. Je vindt er kleding voor baby’s, stoere jongens en hippe meiden van 0 tot 16 jaar. Kinderkleding Kamélie is tegelijk ook een webshop waar je ook het volledige gamma terugvindt. Om te passen kan je in de thuiswinkel terecht. "De laatste jaren heb ik er vaak aan gedacht om naast het lesgeven iets anders te beginnen en zo is het idee ontstaan van een kinderkledingwinkel."

Lees meer →

100 Alfa Romeo's verkocht in 2017 bij Bruyninx

dinsdag 2 januari 2018

Sinds de lancering van de Giulia in 2016 en de sportieve SUV Stelvio in 2017 werkt Alfa Romeo hard aan een nieuw hoofdstuk van haar rijke automobielgeschiedenis. En met succes, zo blijkt. Er werden er 100 verkocht in 2017.

Lees meer →

Een half miljoen EUR aan cadeaucheques verkocht

zondag 31 december 2017

In december verkocht VZW Trud’Or voor 102.000 EUR aan Shop & The City-cadeaucheques. Hiermee breekt het alle records. De cheque werd massaal verkocht in december door consumenten & bedrijven. Het jaartotaal sluit de organisatie af met een omzet van 520.000 EUR: een record. De digitale cadeaucheque is ideaal als cadeau, waarbij de waarde opgekocht kan worden bij de lokale handelaars.

Lees meer →

Tips voor hem & haar van Juwelier Willems

vrijdag 22 december 2017

De feestdagen staan voor de deur, de gezelligste en mooiste tijd van het jaar komt eraan. Hoewel de kerstperiode voor de meeste onder ons de leukste tijd van het jaar is, brengt deze periode ook heel wat extra drukte met zich mee: cadeautjes zoeken, het huis inkleden, het feestmenu klaarmaken, enz. Om deze periode zonder stress door te komen, helpt Juwelier Willems je met enkele tips doorheen de verschroeiende keuze heen.

Lees meer →

Wij trakteren op Nacht van Den Truineer

donderdag 21 december 2017

Op vrijdag 29 december organiseren we met Truineer.be de heuse 'Niefjoarsdrink' in de Cristaltent op de Grote Markt. DJ's Raf Den Truineer en Worst Kaas Scenariow zullen de beste hits spelen. Samen klinken we op een mooi nieuw jaar vol nieuws uit Sint-Truiden. De eerste 250 Truineers die een e-mail sturen naar win@truineer.be met nieuwjaarswensen trakteren we op 2 consumpties in de Cristaltent, geldig van 20 uur tot 21 uur.

Lees meer →

Webshop Très Beau content met fysieke centrumwinkel

donderdag 21 december 2017

Webshop Très Beau opende onlangs in de Ridderstraat een fysieke winkel. "Mensen kwamen 's avonds thuis langs om toch nog iets te passen. De winkel vult die leemte in en nu kan iedereen bij ons terecht om het ook eens in het echt te zien of te passen", aldus Christophe Thielens. Om de opening te vieren organiseren we nu vrijdag een echt openingsfeest met 15% korting en gratis drank en eten. "Iedereen is welkom om de opening samen te vieren."

Lees meer →

40 jaar Caleche in de Luikerstraat

donderdag 21 december 2017

Caleche, Decadence de Luxe en Deca Dame. Drie Truiense modezaken, onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar toch elk met een uniek concept: Merkenmode, de laatste nieuwe trends en een maatje meer. Samen hebben deze winkels een aanbod dat eender welke dame kleedt.

Lees meer →

Juwelier Yans stelt eigen merk Twinssense voor

dinsdag 19 december 2017

Het hele team rond Christian Yans is trots over het eigen merk Twinssense. "Wij hebben een tweeling, over de naam waren we het dus snel eens", klinkt het bij Christian. "Het eigen merk is het resultaat van jarenlang maatwerk, waardoor er veel expertise aanwezig is. Dat hebben we ingezet voor onze eigen collectie. Maatwerk voor een eigen creatie of het samenstellen van een nieuwe ring op basis van enkele andere modellen, kan binnen ons label."

Lees meer →

Bijna 18 jaar actief in de Stapelstraat

donderdag 14 december 2017

Slaapstudio Dodo is nu bijna 2 jaar actief op de nieuwe locatie, kort aan het Sint-Martenplein, in de Stapelstraat. "We zijn blij op onze nieuwe locatie, zijn verdubbeld in oppervlakte en hebben nu 10 bedden uitgestald staan. Men kan hier nu dus het slaapcomfort naar hartenlust uitproberen", zeggen Jos en Linda, zaakvoerders van Slaapstudio Dodo.

Lees meer →

Droneport opent 2019

woensdag 13 december 2017

Op de voormalige militaire vliegbasis in Brustem is dinsdag de eerste steen gelegd van Droneport. De eerste campus voor bedrijven die zich bezighouden met dronetechnologie, opent begin 2019. “Dit zet Sint-Truiden internationaal op de kaart en moet zo'n 300 jobs opleveren”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V).

Lees meer →

cosmocafé zet Sint-Truiden op de wereldkaart

maandag 11 december 2017

Op 12 december om 15u opent het cosmocafé op de Groenmarkt in Sint-Truiden. Kunstenaar Koen Vanmechelen en ondernemers Ben Elen en Pascal Vossius maken van het lokale café een plek met mondiale ambitie.

Lees meer →

Cynthia belt Liebens na ongeval

maandag 11 december 2017

Cynthia zat zo’n 45 minuten na haar botsing al in haar vervangwagen. “Eentje zonder reclame op de deuren. Die auto reed zelfs beter dan die van mij, eigenlijk had ik hem stiekem willen houden”, zegt ze lachend. “Vier dagen later kreeg ik een telefoontje. Mijn wagen stond perfect hersteld en gepoetst op me te wachten. Het was alsof er nooit wat was gebeurd.”

Lees meer →

Déjà Vu in Veilinghuis op 1 januari

vrijdag 8 december 2017

Op 1 januari kan je in ’t Veilinghuis het nieuwe jaar inzetten met Déjà Vu Soirée. Van 18 tot 19.30 uur is er een gratis receptie en vanaf 19.30 uur barst het feest los en kan je dansen op de beats van Dj Clinton & Vinni.

Lees meer →

Wat is het mooiste dialectwoord?

maandag 20 november 2017

Truineer.be gaat op zoek naar het mooiste dialectwoord. Je kan jouw favoriete woord in het 'plat Sinttruins' insturen tot vrijdag 24 november.

Lees meer →

Leefschool De Villa kijkt uit naar komst kinderkoor

donderdag 16 november 2017

Leefschool De Villa leeft toe naar de komst van het Kinderkoor Bloemfontein. Leefschool de Villa: ”Leefschool de Villa werkt dit schooljaar rond het thema ‘Hope & Optimism'. Het is belangrijk dat kinderen in ons talentonderwijs actief wereldburger worden. Kinderen met een voorsprong versus de kinderen met een leerachterstand, kinderen uit alle mogelijke gezinsvormen,… Dit is de diversiteit die heerst op onze speelplaatsen en waar we allen bewust van moeten zijn.”

Lees meer →

Roland en Marieke nemen afscheid

woensdag 15 november 2017

Bekijk hier het afscheidsinterview van ST TV met Roland en Marieke.

Lees meer →

Leona Vanoirbeek wint een Citroën

woensdag 8 november 2017

Leona Vanoirbeek uit Zepperen is aan de haal gegaan met de Citroën C1 van Groep Govaerts dankzij haar scan met een Shop & The City-kaart.

Lees meer →

Raf Coppens brengt nieuwe show in Zepperen

donderdag 2 november 2017

Niemand minder dan Raf Coppens brengt zijn nieuwe show in Zepperen. Het restaurant van Taverne Haspengouw wordt op maandag 4 december omgetoverd tot Comedy Club. Het aantal plaatsen is beperkt tot 75, gezelligheid gegarandeerd dus.

Lees meer →

Maak & Smaak viert 1 jarig bestaan

vrijdag 27 oktober 2017

'Maak & Smaak' opende in oktober van vorig jaar de deuren in Sint-Truiden. Het is een bijzondere winkel, want je kan er zowel soep slurpen als leuke decoratiespullen aanschaffen. 

Maar wat de winkel écht speciaal maakt, is dat het de eerste soepbar in België is die gerund wordt door mensen met een beperking. Een aantall cliënten van Intesa (verdeeld over vijf vaste teams) houdt de organisatie draaiende, met steun van drie vaste begeleiders. Doe mee op de pagina van Truineer.be op facebook en wie weet win jij 1 maand gratis soep.

Lees meer →

Ve zitten och op Faceboek