Truineer Nieuws melden?

Roberta van L’Angelo Rosso genomineerd voor Lady Chef van het jaar

Chef van L’Angelo Rosso in Sint-Truiden, Roberta Silvestrini is genomineerd voor de titel van Lady Chef of the Year. Samen met 4 anderen neemt ze het eind augustus op in de finale selectie die doorgaat in de hotelschool Spermalie in Brugge. Op 13 oktober wordt de uitslag bekend gemaakt.

© Website L'Angelo Rosso

De verkiezing Lady Chef of the Year zet chefs in de kijker die kans maken op de titel van beste vrouwelijke chef van België. En rolmodellen maken de weg vrij voor de generatie die na hen komt. Dat is de echte waarde van de Lady Chef-competitie” aldus Femke Vandevelde, voorzitter van de Lady Chef Academy.
In eerste fase zijn er 5 genomineerden, met name Camille Cosnefroy van Groseille (Brussel), Fran Mertens van Dunas (Knokke-Heist), Jolien Van Puyvelde van VAS (Beveren), Loélia Gachadoat van Pluriel (Libin), Loélia Gachadoat van Pluriel (Transinne) en Cultures (Redu), én ook één Limburgse: Roberta Silvestrini van L`Angelo Rosso (Brustem-Sint-Truiden).
Roberta groeide op in Maasmechelen, omringd door de geuren van huisgemaakte gerechten.
Samen met haar echtgenoot runt ze vandaag L`Angelo Rosso, waar ze traditionele Italiaanse gerechten bereid, vaak geïnspireerd door invloeden van de klassieke Franse keuken.
Vorig jaar werd L`Angelo Rosso door de culinaire gids Gault & Millau bekroond met een score van 14/20 en uitgeroepen tot beste Italiaans restaurant van België.
Eind augustus vindt de Culinary Challenge plaats, een fysieke kookproef die plaatsvindt in de hotelschool Spermalie in Brugge.
De Lady Chef-nominees bereiden 2 gerechten, die blind beoordeeld worden door een smaakjury, de Head of Academy, ondersteund door een keukenjury.
Hun finale oordeel zal beslissen wie zich een jaar lang de nieuwe Lady Chef of the year mag noemen.