VAN FAMILIETRADITIE NAAR ONDERNEMERSDROOM
De Pub is al tien jaar Den Hof
Geloof het of niet, maar de historische Pub op de hoek van de Zoutstraat in Sint-Truiden, is al tien jaar lang omgebouwd tot Den Hof. Dieter Porreye heeft het uitgebouwd tot een winkel waar je veel meer dan sla en tomaten kan kopen.
“Dat fruitbedrijf van mijn ouders, was niet aan mij besteed”, lacht de 34-jarige. “Daarom heb ik me hier gevestigd in het pand van Leopold Nicolay. Die man heeft vijftien jaar een groenten- en fruitzaak uitgebaat. Hij heeft me op weg geholpen door aankopen te gaan doen in Luik. Een jaar later ben ik overgestapt naar Mechelen. Nu ga ik drie keer per week naar die vroegmarkt. Op maandag, woensdag en vrijdag. Dan sta ik op om twee uur, halfdrie. Maar de korte keten is ook heel belangrijk. Wij kopen heel veel bij telers van hier in de buurt.”
“In 2019 hebben we dit pand gekocht”, gaat Dieter verder. “Iets later kwam dan corona. Ik durf het bijna niet zeggen, maar dat was de beste periode die we ooit mee maakten. De mensen konden plots niet meer op restaurant gaan zodat ze zelf voor hun eten moesten zorgen. Toen hebben we héél veel nieuwe klanten gekregen. Bovendien kon je bij ons altijd terecht voor groenten en fruit. Toen hebben we een push gekregen.
“Ik durf het bijna niet zeggen, maar de periode tijdens corona was de beste die we ooit mee maakten”
2015 was een rampjaar: de Grote Markt lag open
“Dat was een enorm verschil met het jaar 2015 toen we nauwelijks een jaar open waren. Toen waren er die werken aan de markt en hebben wij een patat gekregen. Om bij ons in de winkel te geraken, moest je over een brugje stappen. Gelukkig hebben we dat overleefd.”
Den Hof maakte van de gelegenheid gebruik om haar assortiment uit te breiden. Er is begonnen met groenten en fruit, aangevuld met pasta’s Ondertussen maken zij zes, zeven soorten soepen per dag. Daar begint men ’s morgens aan om 6 uur. “Ik doe dat samen met mijn broertje die vijf jaar jonger is”, zegt Dieter. “In de winter pakken we ook uit met ovenschotels. We maken ook bokebowls klaar. Dat is eigenlijk sushi-rijst met groentjes op. Sinds drie jaar is daar ook spaghettisaus bijgekomen. Ik denk dat we zo’n 50, 60 liter per week verkopen. Dat is wat ons jong cliënteel wil: alles kant-en-klaar. En dan hebben we nog een nieuwigheid: op woensdag verdelen we groenten- en fruitkorven. Wij maken pakketten van 30 euro per week. Met seizoens- en streekgebonden producten. Dat zetten we dinsdagavond online. En vanaf woensdag kan men dat komen afhalen. Dan krijgt men er bijvoorbeeld ook nog een soep gratis bij. Zo hebben we een twintigtal klanten per week.”