Truineer Nieuws melden?

Voerens wijndomein Crutzberg heeft duidelijk Truiense link

De Voerense wijnen van het 2,2 hectare groot domein Crutzberg vallen jaren na elkaar in de prijzen en zijn intussen internationaal bekroond. Ook nu weer kregen ze van Gault Millau een Belgian Wine Award. Voor apoheker op rust-wijnbouwer Eugene Ernens uit Sint-Truiden-Eneglamnshoven is het de ultieme bekroning van wat als een hobby begon en blijft het ook de aanzet om op de ingeslagen weg verder te gaan onder het motto “een glaasje wijn is het beste medicijn”.

Eugene Ernens en zijn echtgenote Monique Dodemont zijn geboren en getogen Voerenaars, die omwille van de apotheek naar Engelmanshoven verhuisden maar voor de wijnbouw nu ook opnieuw in Sint-Martens-Voeren actief zijn. “De idee ontstond toen het ouderlijke huis annex boerderij van mijn echtgenote kwam leeg te staan”, vertelt Ernens.

Wij verwijzen even naar een artikel van onze redacteur, toen journalist bij HLN: https://www.hln.be/voeren/glaasje-wijn-is-beste-medicijn~adf1439a/

De wijngaard is 2,2 ha groot en bevindt zich op een zuidhelling van Sint-Martens-Voeren. Aan de zuidkant kronkelt het riviertje Veurs. De wijngaard is omgeven door bossen die beschermen tegen N- en O – winden.
Het wijndomein dankt haar naam aan de nabijgelegen vierkantshoeve Crutzberg, waarvan de oudste delen dateren uit de 17e eeuw en van waaruit we een mooi zicht hebben op de wijngaard.
In 2010 werden 7000 stokken Chardonnay en 2000 stokken Pinot Noir aangeplant. Vanaf het eerste oogstjaar behaalde het wijndomein talrijke medailles. In 2017 kregen de Crutzberg Brut 2013 en de Crutzberg Chardonnay Barrique 2016 een gouden medaille en de Crutzberg rosé Brut 2014 en Crutzberg Chardonnay 2016 een zilveren medaille.