Truineer Nieuws melden?

Update werken Speelhof

De restauratiewerken aan het herenhuis van ons Speelhof zijn in volle gang.

“De restauratiewerken aan het herenhuis zijn in volle gang. Momenteel worden schoringshaken geplaatst. Voor de bouwvakantie begint, zullen de schoringswerken afgerond zijn. Dit houdt in dat de structuur van het herenhuis versterkt en gestabiliseerd wordt, zodat verdere restauratie na het bouwverlof veilig kan plaatsvinden. Volgende week maakt de firma Renotec ook werk van een veilige fietsoversteek ter hoogte van het nabijgelegen Begijnhof. Fietsers kunnen zo zonder zorgen passeren tijdens de werkzaamheden.” Mieke Claes schepen Onroerend erfgoed
“Gezien de complexiteit van de restauratie, is extra signalisatie essentieel. De situatie wordt nauwlettend opgevolgd en bijgestuurd waar nodig.”
Kan een afbeelding zijn van 5 mensen en tekst
BELANGRIJK
👉 Het volledige park blijft toegankelijk voor wandelaars en sporters, zodat zij kunnen blijven genieten van de groene oase.
👉 Het speelpark en de gezellige pop-up bar blijven eveneens toegankelijk voor zowel voetgangers als fietsers.
👉 Om veiligheidsredenen is fietsen in het park verboden.
👉 Voor voetgangers wordt ÊÊn duidelijke omleiding voorzien via het dierenpark.
👉 De dreef blijft afgesloten tijdens de werkzaamheden om twee belangrijke redenen: Veiligheid en werftransport.
“Afsluiting van de dreef is noodzakelijk om de veiligheid van bezoekers ten alle tijde te garanderen. Bovendien is dit de enige toegang voor het werfverkeer. De vereiste bouwmaterialen en -machines kunnen uitsluitend via de dreef op de werf geraken.”
Tekst en foto’s NVA Sint-Truiden