Truineer Nieuws melden?

Nieuwe uitrusting voor lokale politie

Vandaag heeft de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken de nieuwe uitrusting met geel als contrastkleur ontvangen.

Nadat in 2023 het Battenburgpatroon (reflecterende vakken in fluogeel en blauw) voor de voertuigen geïmplementeerd werd bij de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken en in andere Limburgse politiezones, wordt nu ook het geel geïntroduceerd in de kledij. De nieuwe uitrusting heeft geel als contrastkleur op het blauwe uniform en niet meer oranje.

Wanneer onze politiemensen controle uitvoeren op de openbare weg of een vaststelling van een verkeersongeval doen, zullen zij nog beter zichtbaar zijn voor de weggebruikers. Op deze manier wordt ook extra ingezet op veiligheid voor onze politiemensen.

De softshell jassen en de parka’s (leverancier Van Uffelen) en de volledige uitrusting voor de motards (leverancier Daemen) werden geleverd.  De kogelwerende vesten en polo’s (beide fluo-gele bovenkant) worden de komende maanden verwacht.
Voor de jassen hebben we gekozen voor een waterdicht, winddicht en ademend materiaal (Gore-Tex). Op deze manier wordt het draagcomfort voor onze personeelsleden nog verbeterd. Onze motards gaan zeker al de komende weken de baan op met hun nieuwe uitrusting.

We blijven evolueren en inzetten op moderne middelen en technieken om de veiligheid in de politiezone te verzekeren. Deze nieuwe look zorgt voor een nog betere herkenbaarheid en een grotere veiligheid voor onze personeelsleden op het terrein.

Tekst en foto Lokale Politie Sint-Truiden, Gingelom, Nieuwerkerken