Truineer Nieuws melden?

Gierzwaluwen spotten

In de Sint-Truidense binnenstad zijn  de voorbije jaren 18 nestkasten voor gierzwaluwen opgehangen, een soort die dreigt de verdwijnen.  Er hangen er o.a. aan de oostelijke zijde van de stadhuistoren.

Meer info via: https://www.natuurpunt.be/soorten/vogels/gierzwaluw

In ons land kan je 4 soorten zwaluwen aantreffen : huiszwaluw, boerenzwaluw, oeverzwaluw en gierzwaluw. Heel vroeger nestelden gierzwaluwen in zuiderse rotskliffen maar breidden hun territorium uit en broeden nu in oude stadswijken waar ze de gebouwen als rotskliffen zijn gaan beschouwen. Gierzwaluwen zie je dan ook vnl. boven steden; ze kunnen ’s avonds tot 3 km hoog klimmen. Op deze foto (van het internet geplukt) is deze zwaluw onderweg om jongen te voeden want heeft een dikke wangzak, gevuld met insecten

(Ivo Breesch)

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.