Truineer Nieuws melden?

Ajax-STVV: 4-0

3500 toeschouwers zagen een aangename match met een duidelijke overwinning van Ajax.

Eerste helft: Misser Barnes en lat houden Kanaries van de gelijkmaker.

STVV opende sterk, met veel balbezit. Maar Ajax klom in minuut 9 al op voorsprong via Hato. Ajax nam nu helemaal over. Toch volgde een grote kans voor STVV. Bertaccini stuurde  Barnes in het straatje maar alleen voor Pasveer besloot die in het zijnet. Aan de overkant ook een huizegrote kans van Banel maar die knalde op Coppens. Het evenwicht was intussen ook helemaal hersteld. Kansen bleven nu even uit. Intussen tikte de 30ste minuut voorbij. Fujita raakte van ver de lat en Bertaccini legde de rebound vanuit buitenspelpositie binnen. Geen 1-1 dus. Einde van een zeer aangename eerste helft.

Tweede helft:

Zahiroleslam kwam Bertaccini vervangen,  Yayamoto kwam in de plaats van Delorge. Maat nog voor de speaker van dienst de wissels had omgeroepen, stond het 2-0. Goal van Banel. Ajax schakelde een versnelling hoger. En toen Gaaei zijn maatje Forbs in het straatje stuurde stond het 3-0. Bij Ajax kwam Rasmussen vervolgens de geblesseerde Banel vervangen. En er volgden daar nog resem wissels waarbij enkele zekere basisspelers in  vielen:  Henderson, Taylor, Wijndal, Akpom, Rensch, Godts. Bij STVV mochten Nhaili en Vanwesemael hun opwachting maken in plaats van Ogawa en Ito. De vele wissels kwamen -zoals altijd- het spel niet ten goede. Intussen keken wij al met één oog richting het nakende onweer. Maar daar was de 4-0. Rasmussen legde het leer terug op Taylor die onhoudbaar binnen knalde. Godts liet ook nog een uitstekende kans liggen. Maar de 4-0 bleef op her bord.

Doelpunten:

9′ 1-0 Hato.

46′ 2-0 Banel

55′ 3-0 Forbs

81′ 4-0 Taylor

 

Startelf STVV: Coppens, Janssens, Van  Helden, Godeau, Delorge, Fujita, Dumont, Ito, Barnes  Bertaccini.

Startelf Ajax: Pasveer, Gaaei, Gooijer, Hato, Mannsverk, Vos, Fitz-Jim, Berghuis, Forbs, Rijkhoff, Janse  Banel.