Truineer Nieuws melden?

Teuchy rij naar voor door vertrek van Bocat

Tristan Teuchy schuift door vertrek van Bocat naar Stoke City  rij vooruit en moet nu concurrentie aangaan met Ruyoya Ogawa. Wat we ook zagen:

 

 

STVV neemt vandaag afscheid van Eric Bocat. De linkerwingback steekt de plas over en gaat aan de slag bij Stoke City FC. Zo trekt hij van één van de oudste traditieclubs van België naar de op één na oudste professionele club ter wereld. 

 

De Fransman Eric Bocat kwam twee seizoenen geleden over van Moeskroen. Twee seizoenen lang was hij een betrouwbare pion bij de Kanaries. 

 

“Eric heeft zich sinds zijn komst goed ontwikkeld”, zo blikt sportief directeur André Pinto terug. “Van bij het begin maakte hij speelminuten en deed hij zijn job op de linkerflank. Zijn snelheid was verdedigend een wapen. Maar als wingback wist hij ook offensief gevaar te stichten. Ons social media-team zal Eric extra hard missen, want hij pakte regelmatig uit met een TikTok-waardige dribbel”, knipoogt André. 

 

Goal in Westerlo

Dit seizoen speelde Bocat met name een sterke eerste seizoenshelft. Zo scoorde hij bijvoorbeeld in Westerlo zijn eerste doelpunt voor de Kanaries. Eric blikt tevreden terug op zijn tijd aan de Tiensesteenweg: “Het was een genoegen om als speler de kleuren van STVV te verdedigen. En een eer om deel uit te mogen maken van dit team tijdens het historische jubileumseizoen. Ik bedank de supporters en de ploegmaats voor alle steun.”

 

Ogawa en Teuchy in de voetsporen

STVV wenst Eric Bocat succes in zijn Engels avontuur: “Eric is klaar voor deze overstap. Om zijn vertrek op te vangen, verlengden we enkele weken geleden al het contract van Ryoya Ogawa. Hij toonde zich afgelopen seizoen al een meer dan waardige opvolger. Daarnaast schuift ook ons jeugdproduct Tristan Teuchy een rijtje naar voren in de pikorde.”