Truineer Nieuws melden?

STVV begint tegen KVV Zepperen-Brustem en eindigt tegen FC Köln

Het oefenprogramma van STVV mag er wel zijn.

De laatste play-off wedstrijd in Gent is amper afgefloten, of seizoen ’24 – ’25 loert alweer om de hoek. Vandaag maakt STVV namelijk haar oefenprogramma voor komend seizoen grotendeels bekend. Traditiegetrouw starten de Kanaries met enkele oefenmatchen in de regio. In een latere fase staan er enkele kleppers op het programma: de eerste blikvanger wordt alvast de ontmoeting met 1.FC Köln. 

 

Het voorbereidingsprogramma voor komend seizoen staat op punt. Zo vinden eind deze week de medische testen plaats. En gaan de trainingen van start op maandag 17 juni. “Het seizoenseinde is de start van de vakantie voor de meeste spelers. Maar voor de sportieve cel is dit natuurlijk een bijzonder belangrijke en drukke periode. We werken momenteel achter de schermen hard aan de samenstelling van onze staff en spelerskern voor volgend seizoen”, weet sportief directeur André Pinto.  

 

Van regionale ontmoetingen tot buitenlandse kleppers

In de loop van de voorbereiding bouwt STVV gestaag maar zeker op richting competitiestart: “Lokale verankering is belangrijk. Daarom treffen we de eerste weken tegenstanders uit de regio. Zo geven we op 22 juni Zepperen-Brustem partij, daarna volgen oefenduels tegen KVK Tienen en Patro Eisden Maasmechelen. Op 5 juli trekken we op oefenkamp naar het Nederlandse Wageningen. Daar nemen we het onder andere op tegen Twente. De generale repetitie voor de competitiestart wordt een wedstrijd in en tegen 1.FC Köln”, zo onthult André.

 

Laatste klepper in de pijplijn

In de samenstelling van de oefenwedstrijden koos STVV bewust voor stevige en toegankelijke tegenstanders, legt Pinto uit: “We willen zoveel mogelijk leren en ritme opdoen tijdens de voorbereiding. Binnenkort maken we nog een klepper bekend, dan is ons programma compleet. Bovendien willen we supporters de kans geven om de oefenwedstrijden live mee te maken. Daarom zijn de meeste matchen toegankelijk voor het publiek en vinden ze op een haalbare rijafstand plaats.