Truineer Nieuws melden?

Roland Duchâtelet (77) duwt Europese lijst en erkent problematiek van te veel regels voor boeren

Ondernemer en Truienaar Roland Duchâtelet (77 jaar) staat als duwer met een reden op de Europese lijst. “Er ligt wel wat werk op de plank ja, wetten moeten zoals de maatschappij veel sneller aangepast worden”, klinkt het. Vandaag is zijn stuk terug te vinden in Het Belang van Limburg met als oproep “Meer chips voor Europa”.

© Uit HBVL

Van waar komen de milieuwetten die de problemen hebben veroorzaakt bij onze boeren?
Roland Duchâtelet: “Van Europa. Lokale overheden zoals Vlaanderen hebben deze en vele andere richtlijnen van de Europese instellingen omgezet in eigen regels. Door de snellere verandering van onze maatschappij ten gevolge van steeds nieuwere technologie zoals video-vergaderingen, thuiswerken, thuisverzorging en thuisonderwijs, zullen vele wetten op alle niveaus veel sneller aangepast moeten worden om zinvol en efficiënt te blijven voor de bevolking. De aanpassing van de wetten zal steeds meer haar oorsprong vinden in Europa. Daarom is uw Europese stem nu zondag nu al uw belangrijkste stem. Omdat echte welvaart en vrijheid enkel kunnen behouden blijven in een sterk Europa, steun ik de Europese lijst van Open VLD van op de 7de plaats bij de opvolgers.”