Truineer Nieuws melden?

Ontdek Huis Thenaers: Een monumentaal juweel in Sint-Truiden

Wat schuilt er achter die mooie deur van dit gerestaureerd pareltje, een meerwaarde voor elke Truienaar, en weldra ingepast in de herbestemming van het H.Graf?

De restauratie van het prachtige Huis Thenaers, gelegen aan de Plankstraat 13 in Sint-Truiden werd volledig afgerond. Als onderdeel van onze voortdurende inzet om de monumentenstad St-Truiden nog mooier te maken, hebben we dit historische herenhuis nieuw leven ingeblazen.
🔍 Een Glimp van de Geschiedenis:
Gebouwd in februari 1873 door architect Justin Bruyenne voor hoofdgeneesheer Eugène Debruyn van het Hospitaal van de Zusters van Liefde, ademt Huis Thenaers de charme van het neoclassicisme uit. Het huis is niet alleen een architectonisch juweel, maar vertelt ook een verhaal van generaties die hier hun stempel hebben gedrukt.
💼 Een Nieuw Hoofdstuk:
Voor de meeste Truienaren is Eugéne Debruyn een nobele onbekende. Thenaers daartegenover is een begrip. Ruim 90 jaar hielden ze in deze woning hun praktijk. Begin jaren 30 nam de notarissenfamilie hier hun intrek. Vandaag de dag is Huis Thenaers het kantoor van Gilen Real Estate, een vastgoedbedrijf gespecialiseerd in betaalbaar wonen en restauratie van Monumenten. Een prachtige fusie van geschiedenis en moderniteit!
🌳 Een Groene Oase:
De restauratie is volledig afgerond, inclusief de prachtige stadstuin die nu een oase van rust en schoonheid vormt in het hart van de stad. Voor Rudi Gilen was de restauratie een uitgelezen kans om een gebouw dat in dringende nood van restauratie was onder handen te nemen en het meteen te bekijken in een breder geheel. Zo zal het monument kunnen worden ingepast in een nieuw geheel dat zal gevormd worden met de herbestemming van het “Heilig-Graf”
👷‍♂️ Dank aan Alle Betrokkenen:
We zijn dankbaar voor de steun van Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele en PMV (Participatie Maatschappij Vlaanderen), die de restauratie van zoveel monumenten in St-Truiden mogelijk hebben gemaakt.
Kom en ontdek de schoonheid van Huis Thenaers, een waar symbool van erfgoed en vooruitgang in onze geliefde stad!
We stellen de ruimte ook ter beschikking (van de Truienaar) voor evenementen of congressen.
Laurens Gilen
Meer info via:

Home