Truineer Nieuws melden?

Nice komt steeds dichterbij

Black Bull Cycling Team dat van Sint-Truiden naar Nice fietst, ‘landde’ gisteren in Bourg-en-Bresse. Vandaag gaat het richting Chambéry. Een verslag van ‘onze man’ ter plaatse.

Verslag vanop de fiets
Vandaag reden de renners van Besançon naar Bourg en Bresse, 161 km en ruim 1300 hm door het prachtige landschap van Bourgogne en langs de flanken van het Jura gebergte. Bij het vertrek een korte klim en we zaten onmiddellijk op het parcours dat zonder meer één van de mooiste ritten ging zijn voor de bergritten op Franse bodem. We kwamen al snel langs de Doubs zo verder door bosrijke wegen, op km 18 neutralisatie van de koers door een gesloten overweg. We passeerden dorpjes met mooie wijnboeren, plaatselijke supporters stonden langs de weg, maar ook dorpjes waar het precies het gans jaar door rommelmarkt was, de wijn kwaliteit zal idem dito zijn denk ik. Zo mooie ritten kunnen niet doorgaan zonder enige fotomomenten, Maria werd geprezen door sommige onder ons.🙏🙏
Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, fiets en tekst
De kilometers smelten als sneeuw voor de zon, de bevoorrading was welkom voor iedereen, de eerste poging werd gestaakt owv uitverkocht, dan maar verder tot we iets tegen kwamen. Het duurde niet lang voor we ergens passeerden, langs buiten zag het er niet dadelijk uitnodigend uit, maar je weet nooit😛
De naam chez Miche en Marie, 2 gastheren verwelkomden ons,  de ene leek fel op Gerard Depardieu de andere was ergens familie van Louis de Funès, ze stelden pâtes met porc voor, alles was beter als niks, we namen plaats op het buitenterras in de graviers. Ze knutselden ons ne quiche Lorraine op tafel, gevolgd door tagliatelle met varkensvlees en nog panna cotta als dessert, we speelden alles binnen als hongerige wolven. Hierna was het nog 65 km , zijwind achter. De hoogtemeters stelden nog weinig voor op 10 km stopten we nog voor ne frisse cola, Rudi dacht dat we nog siësta gingen houden, speelden zijn schoenen nog uit,maar ze waren snel terug aan als we vertrokken. We reden allemaal met lachende gezichten naar het hotel in Bourg en Bresse.
.
De haltes :
zaterdag 15 juni Bouillon
zondag 16 juni Chalon en Champagne : 153 km
maandag 17 juni Chaumont : 154 km
dinsdag 18 juni Besançon : 157 km
woensdag 19 juni Bourg en Bresse : 161 km
donderdag 20 juni Chambery : 151 km
vrijdag 21 juni Bourg D’Oisans : 134 km
zaterdag 22 juni Barcelonette : 152 km
zondag 23 Nice : 151 km