Truineer Nieuws melden?

Midweekfeesten maken morgen triomfantelijke terugkeer: twee edities in het hart van de stad

Na een jaar stilte en gemis, is het eindelijk zover: de Midweekfeesten zijn terug! Dit iconische evenement, dat ooit een vaste waarde was in onze stad, maakt een spectaculaire comeback met twee edities en het beloven meer dan ooit onvergetelijke avonden te worden. XXL-editie met Maksim en Lassy FM tijdens Bar Berlin op woensdag 26 juni en de Nineties editie bij Vrijstaat A met oa Jan Vervloet op woensdag 10 juli.

De Midweekfeesten, die hun oorsprong vinden in juni 1995, stonden altijd bekend om hun bruisende sfeer en warme gemeenschapsgevoel. Wat ooit begon als een bescheiden buurtfeest, groeide al snel uit tot een grootschalige viering waar jong en oud zich op verheugden. Nu is het evenement klaar om dit jaar opnieuw harten te veroveren en de stad tot leven te brengen.

“Het voelt alsof we een stukje van onze identiteit hebben teruggevonden,” zegt bezieler Pascal Vossius, die persoonlijk betrokken was bij de organisatie van de feesten. “De Midweekfeesten waren altijd een moment waarop iedereen samenkwam, ongeacht achtergrond of leeftijd. Dat gevoel van saamhorigheid is precies wat we nu nodig hebben.”

Praktische Informatie

  • De aftrap van de Midweekfeesten wordt nu woensdag gegeven om 18 uur op de Grote Markt met Bar Berlin met de wedstrijd Oekraïne – België, aansluitend is er om 20.30 uur het live optreden met full band van Maksim en om 21 uur het DJ Duo Lassy FM dat de Après-ski nog in lichterlaaie zette. Het feest gaat door tot middernacht. Toegang is gratis. Er zijn nog enkele VIP-tafels mogelijk te reserveren via www.bar-berlin.be/vip.
  • Vrijstaat A verandert op woensdag 10 juli in een danstempel uit de jaren 90 met de juiste beats en vibes.
    Dj Jordy opent de avond en dan is het aan helden Vinno Ricci en Jan Vervloet, afsluiten doet Midweekresident Dandy Lenny. Tickets via de ticketshop op www.vrijstaata.be