Truineer Nieuws melden?

Lattanzio en complete staf leiden eerste training van STVV

Voorstelling van Lattenzio vandaag. “STVV heeft het voorbereidend werk gedaan inzake mogelijke versterkingen,  nu volgt snel een overleg daarover met de nieuwe coach Christian Lattenzio en wordt ook geluisterd naar zijn input, uiteindelijk zal CEO Tateishi finaal beslissen.” Dat vertrouwde André Pinto ons toe na de persconferentie vandaag op Stayen. Intussen is ook de staf van de nieuwe coach bekend.:  Aniello Parisi (T2), Luca Guerra (fysiektrainer), Sierd Van Der Berg (keeperstrainer) vullen de functies in. Yasuaki Osato (T3/analist) kenden we al. Zij waren ook aanwezig bij de eerste training van STVV.

Het feit dat de competitie hier vroeger begint dan in vele andere landen, het lopende EK en de komende Olympische Spelen zet een enorme druk op onze mercato. Dat staat buiten kijf. Maar de nieuwe coach Christian Lattenzio brak er zijn hoofd niet over. “Laat ons eerlijk wezen. In elke club staat nog heel veel te gebeuren. Dat vraagt enorm veel flexibilteit. En die zullen we ook hier aan de dag leggen. Je kan en mag de situatie vandaag beoordelen zoals je wil. Maar die zal over 14 dagen weer helemaal anders zijn.” In dat verband is het goed om weten dat Christian in rincipe kiest voor een 4-3-3 systeem.

André Pinto heeft duidelijk een moeilijke periode achter de rug. Op het geval Fink kwam hij nog nauwelijks terug. “Ik wens hem veel succes”, zei ie kort. Wat Steuckers en Smets betreft gaf hij ook nog een korte toelichting. “Ik blijf erbij. In beide gevallen hebben we niet verkeerd gehandeld. Het moment, de omstandigheden en de situatie maakten dat we wel anders wilden maar niet anders konden. Misschien hebben we ons wel wat in snelheid laten pakken. Nu, we hebben onze les geleerd. We zullen in de toekomst beter voorbereid zijn op dergelijke situaties.”

Lattenzio kwam ook even terug op zijn periode onder Fabio Capello. “Een periode die ik altijd zal koesteren. Een voorrecht ook om te mogen werken onder misschien wel de beste trainer ooit. En of ik veel van hem geleerd heb, alle elementen van het voetbal, van hoe een ploeg smeden en managen tot een wedstrijd lezen.