Truineer Nieuws melden?

KVK Tienen – KSTVV: 0-6

De tweede oefenmatch van STVV zit er op. In het Bergéstadion wonnen onze kanaries met 0-6.

MATCHVERSLAG DOOR STVV!

Eerste helft

Line-up eerste helft:

Suzuki

Vanwesemael – Mindombe – Godeau – Ananou – Teuchy

Fujita – Yamamoto – Nhaili

Barnes – Bertaccini

Op een zonnige zaterdagnamiddag speelden de Kanaries een vrienschappelijke wedstrijd tegen KVK Tienen in het Stade Julien Bergé. De wedstrijd begon meteen met hoge pressing van de Truienaren en gretigheid richting het Tiense doel.

Na 9 minuten voetbal stond de 0-1 op het scorebord. Yamamoto draaide mooi weg van zijn verdediger, slalomde door het middenveld en zette Bertaccini alleen voor de doelman. Die laatste wist de doelman nog voorbij te dribbellen en zo de bal simpel weg te leggen.

Enkele minuten later kreeg KVK Tienen zijn eerste grote kans van de wedstrijd, maar aanvoerder Godeau wist de bal nog net voor de lijn te keren. In de tegenaanval besloot Barnes goed op doel, maar het leer werd in hoekschop geduwd door de doelman.

En toen werd het 0-2. Bertaccini glipte door de buitenspelval en gaf een lage voorzet op Adam Nhaili. Nhaili twijfelde geen seconde en werkte de bal prachtig weg in de linkerbovenhoek. Meteen na het doelpunt namen de twee teams even tijd voor een korte drinkpauze.

Ook de 11 van Tiense coach Karel Keleman probeerden een goaltje mee te pikken. Aanvaller Mabanza wist Godeau net voor de 16 voorbij te dribbelen, maar besloot uiteindelijk op het dijbeen van een alerte Mindombe.

We gingen rusten met 0-2.

Tweede helft

Line-up tweede helft:

Suzuki

Dumont – Janssens – Diriken – Van Helden – Ogawa

Delorge – Ito – Alexis

Zahiroleslam – Diallo

Met 10 nieuwe veldspelers begonnen de Kanaries aan de tweede helft. Doelman Suzuki mocht de netten ook de laatste 45 minuten blijven verdedigen aan de Bergévest.

Exact 90 seconden na de aftrap wist Zahiroleslam de Tiense doelman Viktor Sterckx te verschalken. Na een slimme steekpass van Ito kwam de Amerikaan alleen voor doel en schoot hij zo de 0-3 op het scorebord.

STVV bleef agressief voetbal spelen en ging voluit voor elke bal. De combinaties zaten goed, maar de laatste bal viel ofwel net verkeerd of er werd buitenspel gefloten.

In minuut 63 was het dan toch opnieuw prijs voor de Kanaries. Ogawa wipte de bal subtiel over de verdediging, waar Dumont aan de tweede paal in de bal kwam. De middenvelder wist de het leer in de verste hoek weg te leggen. 0-4 met nog 28 minuten te spelen.

3 minuten later stond de 0-5 al op het scorebord. Na mooi combinatievoetbal in het middenveld was het opnieuw Ogawa die de assist gaf. Deze keer was het Zahiroleslam die de bal in de netten legde en zo zijn tweede van de namiddag wist te maken.

13 minuten voor het einde werd Delorge onderuit gehaald in de zestien. Dumont plaatste zich achter de bal en trapte het leer snoeihard tegen de netten. We gingen het einde van de wedstrijd in met een 0-6 voorsprong.

Om 18u53 floot scheidsrechter Caroline Lanssens 3 keer kort op haar fluitje om de wedstrijd te beëindigen. 0-6, een mooi resultaat in deze voorbereidingswedstrijd.