Truineer Nieuws melden?

Een kennismaking met ‘Streekrijk’

Senne Concas, Olivier Coëme, Rhune Moonen, Tom Schreurs en Ian Vermeulen van Hogeschool UCLL in Diepenbeek zijn samen tot het leuke concept gekomen om streekproducten van Limburg te verkopen onder de naam ‘Streekrijk’.

“Streekrijk”: het unieke pop-up project van Senne Concas, Olivier Coëme, Rhune Moonen, Tom Schreurs en Ian Vermeulen, gemotiveerde en ondernemende studenten van Hogeschool UCLL in Diepenbeek, zijn samen tot het leuke concept gekomen om streekproducten van Limburg te verkopen onder de naam ‘Streekrijk’. “Maar enkel verkopen was voor ons niet voldoende. We wilden zelf gaan zoeken om unieke streekproducten onder ons eigen label op de markt te brengen! Er zijn veel mooie en lekkere streekproducten op de markt die meestal aan een stad of gemeente vasthangen, maar wij willen graag unieke producten voor een breed publiek voor heel onze provincie.”

“Door onze talenten te bundelen en samen te werken met partners die onze passie begrepen kunnen wij nu al met zeer veel trots verschillende producten voorstellen. Ons assortiment gaat van Limburgse ‘Bok’ tot ambachtelijke knapkoek uit Maaseik, heerlijke granola van M’Oats & More en de Limburg thee. We stellen er nu al graag 2 aan jullie voor.”

Limburg thee
In samenwerking met ‘Natuurlijk Gekruid’ uit Bilzen hebben we een Limburg thee samengesteld. Voor deze samenstelling hebben we elke gemeente van Limburg gecontacteerd, hun grootste kwaliteiten gezocht en deze samengevoegd in een uniek recept. De thee bevat oa kruiden die de warmte en de gezelligheid van onze provincie samenbrengen in een heerlijk kopje thee. De geur en de smaak brengen voor jullie een unieke beleving.

Bok
Onze pop-up heeft niet enkel thee en voeding, maar ook een eigen bier gecreëerd. We hebben de hulp ingeschakeld van de Limburgse microbrouwerij De Rechter uit Kiewit. Samen zijn ze tot een nieuw fris bier gekomen, genaamd ‘Bok’. Het is een blond bier met een alcoholpercentage van 6,5%, gemaakt voor en door Limburgers. Bok hoort thuis in iedere koelkast van mensen waar genieten centraal staat.


Al onze producten kan je online bestellen op de website www.streekrijk.be maar je kan ‘Streekrijk’ ook vinden op verschillende evenementen deze zomer, o.a. van 22 tot 24 juni op de zomerbraderie in Sint-Truiden, alsook op Agricultura in Alden-Biesen op 30 juni. Kom zeker even langs om kennis te maken en haal als eerste onze topproducten in huis zodat jullie thuis ook kunnen genieten en onze passie kunnen voelen.

Meer info en nieuws over dit innovatief project vind je zowel op de website als op onze sociale media. We zijn te vinden op Instagram en Facebook onder de naam ‘Streekrijk’.