Truineer Nieuws melden?

Dierenpaviljoen Sint-Trudo in de kijker

Het is en het blijft een prachtig initiatief. Na amper één jaar blijkt het huisdierenpaviljoen van ons ziekenhuis een zeer grote aanwinst.

Bijna wekelijks komt een van de therapiehonden naar het ziekenhuis om onze patiënten te helpen met hun herstel. Deze week was dat Diego en tussen zijn vele werk door om al onze patiënten aandacht te geven (en snoepjes te krijgen), poseerde hij graag even voor de lens.
In ons huisdierenpaviljoen kunnen patiënten in alle rust deelnemen aan deze revalidatiesessies. Dierentherapie is bewezen effectief in het verminderen van stress, het verlichten van pijn en het verbeteren van het algehele welzijn.
🐱 Naast deze therapiesessies kunnen patiënten in ons huisdierenpaviljoen ook hun eigen hond of kat op bezoek laten komen tijdens hun ziekenhuisverblijf. Het paviljoen beschikt over een aparte ingang langs buiten, waardoor de dieren niet in het ziekenhuis moeten komen. In deze huiselijke setting kunnen patiënten, familieleden en het huisdier rustig wat tijd samen doorbrengen.
💚 Dit prachtige project is ontstaan dankzij een groepje enthousiaste collega’s. Dankzij hun vastberadenheid en de steun van genereuze sponsors, hebben zij samen dit initiatief voor onze patiënten mogelijk gemaakt.