Truineer Nieuws melden?

Cheque van 20.000 euro van Soroptimisten en Lions voor YAR-Julie Smeets Fonds

Mooi gebaar van Soroptimisten en Lions via benefiet Magnifiek.

Op 13 augustus 2022 trad er een zonsverduistering op in de levens van iedereen die Julie Smeets, pas afgestudeerde sociaal assistent,  heeft  gekend. Julie verloor het leven in een auto-ongeluk. Zij zou haar talenten gaan inzetten om jongeren met problemen te helpen.  Om haar nalatenschap verder te zetten richtte haar vader, samen met YAR Vlaanderen, een fonds op met de intentie om een noodstudio in de provincie Limburg te  kopen. YAR Vlaanderen biedt jongeren een kans om hun leven weer op de sporen te krijgen.
Soroptimisten en Lions Sint-Truiden organiseerden vrijdag 14 juni een benefietgala met veiling in de Waterhoek in Grazen om dit fantastische  project te steunen. De lokale juweliers Buntinx, Degeneffe, Jans en Willems schonken ieder een juweel om te veilen. Ook drie Truiense  kunstenaars Didier Punie, Raf Roefflaer en Charly Vanzwijgenhoven namen deel aan de veiling en doneerden elk een kunstwerk.  De fiere voorzitters van beide clubs, Ilse Ooghe en Marc Busschots konden een cheque van 20.000 euro aan de vader van Julie Smeets overhandigen.