Truineer Nieuws melden?

Braderie en avondmarkt als afsluiter van een topweekend

Meer dan 41.000 bezoekers hebben genoten van een stralend weekend onder de eerste zomerzon. Er was voor ieder wat wils in het stadscentrum: koopjesjagers vonden hun gading op de braderie, autoliefhebbers konden wegdromen op de autoshow en ruim 2.500 kinderen beleefden de tijd van hun leven op het gratis evenement ‘Zomerkriebels’. De politie hield haar tweejaarlijkse opendeurdag en 5.000 voetbalfans juichten de Belgen naar de overwinning tijdens Bar Berlin, vergezeld door kersvers ereburger Simon Mignolet. Met de avondmarkt en de laatste dag zomerbraderie, belooft het ook vandaag weer gezellig druk te worden in Sint-Truiden.

© Tony Tachelet

Gouden zaken op de Braderie

Traditiegetrouw kan je vlak voor de solden al gouden zaken doen bij de handelaars tijdens de driedaagse braderie. Zaterdag en zondag zakten meer dan 41.000 kijk- en kooplustigen af naar het stadscentrum, dat zorgde voor een gezellige drukte in de winkelstraten. Wie er dit weekend niet was, kan vanavond nog een laatste keer komen snuisteren tussen de kraampjes tijdens de avondmarkt.

Zomerkriebels: 1 groot kinderfeest

Meer dan 2.500 kinderen hebben zich uitgeleefd op een zonovergoten Groenmarkt en Abdijplein. Het gratis evenement ‘Zomerkriebels’ had dit jaar als thema ‘Stella Mira: Zilverzand en de Dromenvangers’. Straatanimatie, springkastelen en kunstige activiteiten brachten kinderdromen tot leven. De fonteinen op de Groenmarkt zorgden voor de nodige verkoeling en waterpret in het hart van de stad

Bar Berlin

Sint-Truiden is een voetbalstad en daar was dit weekend niet langs te kijken. Voetbaltalent en Truienaar Simon Mignolet is zaterdag gehuldigd als ereburger van Sint-Truiden. Meer dan 5.000 voetbalsupporters zagen de Rode Duivels op groot scherm winnen van Roemenië. De volgende uitzending vindt plaats op woensdag 26 juni om 18u, wanneer de Rode Duivels zich meten met het elftal van Oekraïne.