Truineer Nieuws melden?

All-in cultuurabonnement zorgt voor vier keer meer vaste bezoekers

Wegens het grote succes: Vanaf 6 juni biedt de Bogaard het all-in cultuurabonnement ook voor het nieuwe seizoen 2024-2025 weer aan.

Het experiment met all-in cultuurabonnementen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Truiense cultuurcentrum is nu afgelopen en uit de evaluatie blijkt dat het aantal vaste bezoekers fors gestegen is. CC de Bogaard pakte een jaar geleden uit met een primeur voor Vlaanderen: een all-in abonnement waarmee bezoekers voor een vast bedrag het hele seizoen alle voorstellingen mochten bijwonen. Vanaf 6 juni biedt de Bogaard de formule opnieuw aan bij de start van de ticketverkoop voor het nieuwe cultuurseizoen 24-25.

 

De nieuwe abonnementsformule werd gelanceerd om de zalen weer vol te laten lopen na de moeilijke coronajaren. Het publiek heeft hier bijzonder enthousiast op gereageerd. De zaalbezetting steeg met gemiddeld twintig procent. Een groot aandeel van die stijging komt van de nieuwe abonnees. Het aantal toeschouwers dat 5 of meer voorstellingen per seizoen bijwoonde, verviervoudigde zelfs. En niet onbelangrijk: het experiment was budgettair ook gezond.

Dit abonnement verleidt toeschouwers om ook voorstellingen en concerten bij te wonen die net iets minder voor de hand liggen. Zo bouwen we aan een publiek voor jong talent dat nog niet zo gekend is, of voor genres die onterecht als moeilijker gezien worden, zoals klassiek en jazz. We verlagen de drempel, het publiek experimenteert zonder risico, heeft een succeservaring en breidt zijn comfortzone uit.

Wie voor zo’n abonnement kiest, kan in seizoen 24-25 alvast uitkijken naar trekkers als Bruno Vanden Broucke, Guido Belcanto en Jens Dendoncker. Ook Bart Van Loo is terug op algemeen verzoek. Na het succes van De Bourgondiërs geeft hij nu inkijk in de totstandkoming van die bestseller. Lezingen over het conflict Palestina-Israël en Godvergeten houden de actualiteit kritisch tegen het licht. Comedians  Kamal Kharmach en Yannick Noben houden het wat luchtiger en fileren het voorbije jaar op geheel eigen wijze in hun eindejaarsconferences. Met het Tchalik Quartet, Michelle David & The True Tones of Mixmonk haalt de Bogaard internationale topklasse naar Sint-Truiden.

Abonnees kunnen vrij tickets kiezen uit alle 85 voorstellingen. Het all-in abonnement kost 164 euro en is vanaf 6 juni te koop via de website van CC de Bogaard of bij de UiTbalie in het cultuurcentrum. Wie jonger is dan 26 op het moment van aankoop, betaalt 87 euro. Het programma voor seizoen 24-25 wordt eveneens 6 juni bekendgemaakt; online op debogaard.be en via de gratis seizoensbrochure die je kan afhalen bij de UiTbalie in het CC of bij de balie van de dienst Toerisme of het stadskantoor.