Truineer Nieuws melden?

Westerlo-STVV: 2-2

Alweer een onnodige nederlaag voor STVV dat na een sterk begin helemaal wegdeemsterde maar zich in de loop van de tweede helft toch herpakte; 2-2.

Eerste helft

Furieus begin van STVV met eerst een reuzekans, gemist door Bertacinni, vervolgens een goal van Ito van op de rand van de zestien en in derde instantie een afgeweken schot van Koita dat ternauwernood door Bolat werd geweerd. Onze kanaries hadden het spel volledig in handen, maar vergaten ‘alweer’ dat voetbal om het maken van goals draait. Gaandeweg kwam de thuisploeg beter in de match en bij de eerste de beste halve kans knalde Bos het leer onhoudbaar voorbij Suzuki. 1-1 dus. Intussen was het al Westerlo dat de klok sloeg maar goals vielen er niet meer.

Tweede helft

Westerlo ging op zijn elan door. De kanaries waren de goede flow van bij het begin van de eerste helft helemaal kwijt. Stassin kon een voorzet van Sydorchuk van dichtbij tegen de netten duwde. 2-1 na amper twee minuten in de tweede doorgang. Verder wisselende kansen, Koita was er nog een keer dichtbij maar Bolat redde. En dan kwam Bertacinni op de proppen. Ito stuurde hem mooi in het straatje en deze keer liet hij de kans niet liggen. Zo hingen de bordjes weer gelijk op 2-2. Wat volgde was werkelijk niks maar, van geen van beide kanten.  Tenminste niet tot minuut 90. Maar er kwamen zowaar nog tien minuten extra time bij. Barnes was er nog dichtbij, maar zijn mooie knal suisde voorlangs. Zo bleef de gelijke stand op het bord.