Truineer Nieuws melden?

Waalse krant meldt onderhandelingen met Englebert

We houden jullie graag op de hoogte, ook al is niks zeker. Maar volgens La Dernière Heure zijn de onderhandelingen tussen Gaëtan Englebert en STVV inzake de opvolging van Thorsten Fink al opgestart. De Duitser zou morgen bekend maken waar zijn toekomst ligt, bij STVV of een andere club (Genk?). Englebert is sportief directeur en trainer bij FC Luik.

Gaëtan Englebert (48) startte zijn voetballoopbaan bij Club Luik en kwam in juni 1997 van de toenmalige tweedeklasser over naar STVV. Het was meteen duidelijk dat zijn komst naar Stayen niet van lange duur zou zijn want Gaëtan wist zich als middenvelder in de kijker te spelen met een enorm loopvermogen, een groot speloverzicht gepaard met een meer dan behoorlijke techniek Englebert scoorde niet veel maar zijn treffer tegen Lommel in 1998 ging wel de wereld rond en behoort uiteraard tot de top 5 van de mooiste doelpunten op Stayen. (voor beelden zie hieronder).

Na twee seizoenen in het geelblauwe shirt, waarin hij in totaal 66 wedstrijden speelde en vier keer scoorde, trok de Waalse spelverdeler naar Club Brugge. Voor Club Brugge, waar hij verbleef van 1999 tot 2008 en twee keer landskampioen werd en drie keer de beker veroverde, betwistte Gaëtan 257 wedstrijden en maakte er 22 doelpunten. Daarna trok Englebert naar de Franse tweedeklassers Fc Tours en FC Metz waarna hij zijn carrière beëindigde bij KVV Coxyde in 2012. Gaëtan veroverde 9 caps bij de Rode Duivels en ging onder bondscoach Robert Waseige ook mee naar het WK in 2002 in Japan en Zuid-Korea maar kreeg er geen speelminuten.

Intussen is Englebert sportief directeur en trainer bij FC Luik.