Truineer Nieuws melden?

Vrijstaat A@Technicum gooit eerste activiteiten online

Op woensdag 12 juni opent creatieve zomerbar Vrijstaat A weer voor 6 weken de deuren. Dit jaar koos de organisatie Technicum als locatie voor het verbindende project en zullen er meer dan 70 activiteiten doorgaan. Deze activiteiten worden zowel georganiseerd door Vrijstaat A als door andere Truiense organisaties en vandaag gooien ze de eerste 30 fijne activiteiten online.


“Net zoals vorig jaar kiezen we ook deze editie voor een fijne mix van verbindende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Van jong tot oud, van feestbeest tot toogfilosoof: iedereen kan wel zijn gading vinden in ons programma” zegt Bert Vanoirbeek.

Het programma combineert nieuwe activiteiten zoals het Vrijstaat Kampioenschap Loopfietsen, een lezing over de Sikh-gemeenschap, een workshop plat Sintruins, en een podcastfestival. Maar er zitten ook enkele kleppers van formaat tussen. Zo komt elektrolegende Dr. Lektroluv op 15 juni de vrijstaat op stelten zetten, staat Jan Vervloet achter de draaitafels tijdens de Midweekfeesten op 10 juli en brengt Truineaar Kim Mathijs zijn concept Whatever?! over vanuit Antwerpen op 30 juni.

“De eerste 30 activiteiten staan vanaf vandaag online en daar zijn we heel erg fier op!”  zegt een lachende Bert. “De komende weken gaan we stap voor stap verder met het publiceren en wees maar zeker: er zitten terug heel wat verrassingen tussen.”

Bezielers Marijn Ghys en Simon Vanrutten zijn blij en trots. “Dat ons project dat we vorig jaar lanceerden ondertussen uitgroeit tot een evenement van 6 weken met 70 activiteiten is fantastisch. En dat dit dan nog allemaal gebeurt door de inzet van de vele vrijwilligers maakt het helemaal geweldig”, aldus Marijn en Simon.

Je kan de kalender met activiteiten bekijken via: https://vrijstaata.be/events/